Maydanoz Suyunun Faydaları

Son güncelleme: 10.10.2022 09:52
  • maydanoz suyunun faydaları Maydanozun Faydaları maydonoz suyu maydonoz suyu diyeti maydanozun suyu maydonuzun beslenmedeki yararları



    Böbrek ve nefrit hastaları için Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin önerdiği maydanoz kürü tarifi:

    Maydanoz Kürü: Maydanoz Suyu Faydaları

    Maydonozun sapını atmayın. Maydanoz kürü için bize maydanoz sapı gerekiyor. 1 litre suyu iyice kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine 1 bağ maydonozun saplarını atın ve kısık ateşte 3 dakika kaynatın.

    Maydanoz suyu kürünü her günde 2 bardak için.

    Ayrıca bu maydonoz sapı kürü eğer iç yaralar ve iç kanama varsa ozamanda 5 dakika kaynatarak içerseniz bu sorununuza da faydalı olacaktır.

    Ayrıca kilo sorunu olanlar içinde maydonoz sapı kürü çok faydalıdır. Maydonoz sapı suyunu içtikten birkaç gün sonra idrarınızın rengine ve yüzeyindeki yağ kalıntılarına baktığınızda yağ eritici ve ödem attırıcı özelliğinide fark edeceksiniz.

    MAYDANOZ

    A, B1, B3, ve C vitaminleri, kalsiyum ve demir içeren hoş kokulu maydanoz; et yemekleriniz, çorbalar, tuzlu pasta ve omlet, hatta pilavlarınız için güzel bir ekstradır.

    Böbrek ve mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur. İki üç demet maydanozun köklerini 4 su bardağı su ile kaynatın. Sabah ve akşam birer çay bardağı için. Bol idrar söktüren bu çay aynı zamanda mesane ve böbrekte bulunan taşların düşmesine yardımcı olur.


    Yemekten sonra ağzınızda hoş bir koku olsun istiyorsanız, bir kaç adet maydanoz çiğneyebilirsiniz. Ayrıca ağır ve yağlı bir yemekten daha yeni kalktıysanız ve kendinizi rahatsız hissediyorsanız; yarım demet maydanozu bir demlikte kaynatıp az balla tatlandırdıktan sonra içine tercihe bağlı az miktarda limon sıkarsanız harika bir içecek ve hazmı kolaylaştırıcı bir şifa elde etmiş olursunuz.

    Maydanozun pişmişi de pişmemişi de uyku verir.

    Ayrıca bol maydanoz yemek, benzimizin rengini de düzeltir ve canlılık verir. Maydanoz suyu ile cilde kompres yapılırsa cilde canlılık verir.

    Maydanozun terletip, ateş düşürücü ve organizmayı zehirlenmelerden arındırıcı özelliği vardır.

    Bir avuç kök, bir litre suda kaynatılır. Eğer idrar söktürücü olarak kullanılacaksa dört bağ maydanoz ve dört su bardağı su birlikte kaynatılır. Üzerine limon ilave edilerek günde üç dört kez birer fincan içilir .

    Karaciğer işlevine yardımcı olması için de bu yöntem tatbik edilebilir. Kaynatmayı yoğunlaştırmak için ise bir litre suya bir avuç maydanoz tohumu da atılabilir. Kadınların sancılı geçen muayyen günlerinde bu çaydan günde bir bardak tüketilmelidir.

    Bir litre su ile büyük bir avuç yaprak demlenir. Bu çay yemeklerden sonra sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca haricen kompres, losyon gibi kullanılabilir.

    Büyük bir avuç taze maydanoz yaprağını bir litre suda kaynatarak elde edilen sıvı; astım, menopoz problemleri, öksürük, el ve ayak banyoları için kullanılır.

    Ağrılara, süt emziren kadınları göğüslerinin tıkanmalarında, böcek sokmalarında ve iltihaplarda yapraklarından lapa yaparak haricen yararlanılır.

    Taze maydanoz suyu böbrek, idrar kesesi ve idrar yolu iltihaplarını ve tahrişlerini yatıştırır.

    Maydanoz Suyunun Faydaları

    Maydanoz suyunun tıpkı diğer şifalı bitkiler gibi faydaları çoktur.Maydanoz suyunda çok yüksek miktarda klorofil bulunur.Bu klorofil maddesi vücudumuz açısından büyük önem taşır.Çünkü klorofil kanı arttırıcı görev yapar.Yani bir nevi kan yapar.Kanın artmasıyla birlikte böbrekler karaciğer ve idrar yollarının temizlenmesine ve daha iyi işlemesine yardımcı olmuş olur.

    Ayrıca maydanoz suyu içildiğinde sindirim yollarını uyarıcı bir görev üstlenir.Sindirim sorunları olanlar maydanoz suyunu sabah kahvaltıdan önce ve gece yatarken içerlerse sindirim enzimleri uyarılacak ve sindirimleri düzene girecektir.

    Maydanoz suyu ince bağırsaktaki peristaltik denilen enine ve boyuna kas kasılmalarını kolaylaştırarak ince bağırsakların çalışmalarını da düzenler.

    Maydanoz en zengin C vitamini kaynaklarından olduğu için sabahları bir tutam almak gün boyu bize gereken C vitamininin büyük kısmını sağlayacaktır.

    Maydanoz suyunun yapılışı :

    4 bardak suya 1 demet maydanoz yıkanır konur, 5 dakika kaynatılır, süzülür. Günde 3 kere 1′er çay bardağı içilir.

    Ayrıyeten içine bal ve limon ilave edilerek bir karışım elde edilirse bu karışımı günde 1 veya 2 kere içmek böbrek taşı düşürücü etki yapar.Safra kesesi ağrısı çekenler için de bu formülün uygulanmasında fayda vardır.

    Sigarayı yeni bırakanlarda görülen balgamların boğazdan sökülmesinde ve boğazın olası tahrişlerini engellemekte maydanoz suyu içmek çok etkili bir yöntem olacaktır.

    Sabahları içildiğinde vücutta bulunan toksinleri yani istenmeyen gece boyu uyku sırasında oluşmuş zehirli maddeleri ter ile vücuttan atılmasına yardımcı olacaktır.
#10.11.2009 15:43 1 0 0
  • MAYDANOZ: (midenuvaz) : Maydanozgiller familyasından; yaprakları güzel kokulu ve parçalı, kazık köklü, 30 - 100 cm boyunda, iki yıllık otsu bir bitkidir. Çiçekleri şemsiye halindedir. Tohumları ufak ve esmerdir. Meyvelerinin içeriğinde uçucu bir yağ ile apiin adlı bir glikozit vardır. Kökünde, biraz uçucu yağ, müsilaj ve apiin vardır. Yaprakları, kökü ve meyvesi kulanılır.

    Faydası : İdrar söktürür. İştah açar. İltihaplı yaraların iyileşmesini sağlar. Aybaşı sancılarını keser. Sürmenajda faydalıdır. Yüksek tansiyonu düşürür. Kalbin yorulmasını önler. Kansızlığı giderir. Kansere karşı korur. Karaciğer şişliğini giderir. Safra akışını kolaylaştırır. Vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Vücutta biriken suyu boşaltır. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Romatizmada faydalıdır. Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Anne sütünü azaltır ve böylelikle memelerin şişmesini önler. Cinsel istekleri artırır. Görme gücünü artırır. Böbrek iltihabı olanlar maydanoz yememelidir.
#11.02.2010 18:39 0 0 0
  • Bilgilendirme için teşekkürler...
#11.02.2010 23:39 0 0 0
  • tewekkurler
#24.04.2012 19:01 0 0 0
  • çok karışık
#08.10.2012 09:27 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#10.10.2022 09:52 0 0 0