Çocuğum Sürekli Bize Bir Şey Aldırmak İstiyor

Son güncelleme: 13.11.2009 17:07
  • Çocuğum Sürekli Bize Bir Şey Aldırmak İstiyor Ve Alınana Kadar Tutturuyor.


    Günümüz toplumunda çok hızlı bir yaşam temposunun oluştuğu bir gerçek. Bu sürat içine tüketim de girmekte. Artık akla gelen-gelmeyen her konu için tasarlanmış bir çok ürün var. Bu ürünlerin bir çoğunun fiyatı da aileleri rahatsız etmeyecek düzeyde.

    Bu nedenle çocuğun küçük yaşlarından itibaren onunla her çarşıya çıkıldığında bir dondurma kalem kitap toka çıkartma oyuncak araba almak son derece sıradan görülmekte. Çocukların yaşı büyüdükçe ve piyasada sunulan ürünlerin farkına varmaya başladıklarında istekleri de giderek daha planlanmış bir hale gelmekte. Bu isteklerin bedelleri de doğal olarak giderek artmakta.

    Bu noktada çocuğun öğrenmiş olduğu şey istediği bir şeyin hemen satın alınması yani istediği şeye anında ulaşmaktır. Anne-babasının artık zorlanmaya başlamaları ya da bu kadar tüketimi uygun görmemeleri çocuk açısından pek bir önem taşımamaya başlar.

    Çocuk yetişme döneminde istekleri için beklemeyi para biriktirmeyi bir emek harcamayı öğrenme fırsatını bulamamıştır. Ayrıca arkadaşlarının satın aldıkları da onu etkilemekte bir an önce onların sahip olduklarına kendisi de sahip olmak istemektedir çünkü ne yazık ki arkadaş çevresinde kabul görmenin bir unsuru da sahip olunan eşyalardır. Ancak çocuğun başka değerleri benimsemesi için hiçbir zaman geç değildir.

    Anne-baba kararlı davranıp çocuğun istediklerine ulaşması için belli kriterler belirleyebilir; ona belli bir harçlık verip onları biriktirerek istediğine ulaşmasını sağlayabilir. Kısacası istekle onu elde etme arasına bir zaman emek çaba koymakta yarar vardır.


    alıntı
#13.11.2009 17:07 0 0 0