Diyetlerden Sıkılanlara Tavsiyeler

Son güncelleme: 20.11.2009 10:21
  • diyet - zayıflama - güzellik - bakım
    Kendinizi iyi hissetmek rahat zinde ve sağlıklı olmak isityorsunuz ama diyet yapmaktan sıkıldınız mı? O zman bu önerilere kulak verin...

    Mimi Spencer'ın "Diyet Yapmadan Önce Yapmanız Gereken 101 Şey (Çünkü İyi Görünmek Sadece Kilo Vermekle İlgili Değildir) kitabından kolay uygulanabilecek birkaç öneri

    Topuklu ayakkabı kalori harcatır

    Evet, topuklu ayakkabılar çok acıtıyor ve çok da sağlıklı yürünmüyor. Ancak şurası da bir gerçek ki, topuklu ayakkabı ile yürümek efor gerektiriyor. Bu efor size kalori kaybı olarak geri dönüyor.

    Yağ değil, yağ yakanları seçin

    Bazı sihirli yiyecekler çeşitli sebeplerden dolayı sizi tatmin eder. Onları alışveriş listenize ekleyin ve diyetinizle birleştirin; greyfurt, elma, zeytinyağı, keten tohumu, ayçicek tohumu, sarımsak, yabanmersini ve badem.

    Siyah opak çorap giyin

    Siyah çorapları vücudunuzun alt kısmı için bir harika bir kurtarıcı olarak düşünebilirsiniz. Bacaklarınızı daha ince ve sizi de daha stil sahibi gösterirler ve genelde ucuzdurlar. Damar veya dizlerinizdeki katmanlar gibi birkaç kusurunuzu da örterler.

    Öğünlerinizin boyutunu kontrol edin

    Her dört Amerikalı'dan biri kendisine servis edilen her şeyi yiyor, içinde ne kadar yiyecek olduğuna bakmadan. Bir daha masaya oturduğunuzda tabağınızdaki her şeyi bitirmeden önce 'Temiz tabak grubu' içinde olmak istemeyeceğiniz bir topluluktur.

    Yerken sadece yemeğe odaklanın

    Yemek yerken birden fazla şeyle uğraşmayın. Eğer televizyonun karşısında dizi izlerken yemek yerseniz, fark etmeden daha fazla kalori alır ve muhtemelen hatırlamazsınız. Dahası yemek yemenin gözünüz yaşlıyken, sıkılmışken, huzursuzken değil açken yapılan bir şey olduğunu hatırlayın. Duygularınızı değil midenizi dinleyin.

    Sizi ifade eden stili bulun

    Spencer'a göre giydiğiniz her şey bulunduğunuz odadakilerin ilgisini çekecek sinyaller gönderir ya da tam tersi. En çok iltifat alacağınız ve size iyi hissettirecek kıyafetlerinizi giyin, bu beş yıl önce aldığınız v-yakalı kazağınız olsa bile.

    Sağlıklı yiyecek tuzağına düşmeyin

    Her şey çok masum başlar. Önce yemekte salata yemek istersiniz. Ispanak, havuç, domates... Derken yumurta, pastırma, kızarmış ekmek, kremalı sos eklenir. Demek ki neymiş, sadece adı salata diye sağlıklı demek değildir.

    Daha çok etiketsiz yiyecek alın

    Alışveriş yaparken kutulanmış şeylerden kaçının. Manav ya da pazardan alışveriş yapın.
#20.11.2009 10:06 0 0 0
  • teşekkürler paylaşım için:)
    canım benim ne güzel hep yararlı şeyler paylaşıyorsun:)
#20.11.2009 10:19 0 0 0


  • :D
#20.11.2009 10:21 0 0 0