Börülceli veya Ispanaklı Milföy Pidesi

Son güncelleme: 23.11.2009 00:46
  • MALZEMELER

    3 adet hazır milföy hamuru
    2 adet çırpılmış yumurta sarısı
    2 su bardağı haşlanmış taze börülce veya haşlanmış ıspanak
    1 baş soğan (çok ince, yemeklik doğranmış)
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Yarım su bardağı rende taze kaşar veya dil peyniri


    HAZIRLANIŞI

    Börülce veya ıspanağı haşlayıp, ince kıyılmış soğan ve tereyağında kavuruyoruz. Önce soğanı kavuralım, rengi sararınca, haşlanmış sebzeyi ilave edelim. Birkaç dakika tahta kaşıkla çevirip, altını söndürelim.
    3 adet kare milföy hamurunu unlanmış tezgahın üzerine yan yana yerleştirip, uçlarını birleştirelim.Elde ettiğimiz dikdörtgen, uzun milföy hamurunun uzun kenarlarını ince ince iki kere üst üste katlayarak kıvıralım. Böylece uzun kenarları içe katlanmış ve kenarları kalınlaşmış, adeta bir pide hamuru hazırlamış olduk.


    Önceden çırpılan yumurta sarısını bir fırça yardımıyla boş pidenin her tarafına sürelim.
    Milföy pidesinin içine kavrulmuş börülce veya ıspanağı iyice yayalım. Bunların üzerine kaşar rendesini serpiştirip, yumurtayı fırça yardımıyla en üstüne sürelim.
    Fırında 175°C?de 20 dakika kadar pişirelim. Milföyler pişince kabarıp, renkleri kızaracaktır.
    Fırından çıkarıp, isteğe bağlı olarak 5 veya 10 cm?lik dilimler halinde kesip, servise sunalım.


    alıntı
#23.11.2009 00:46 0 0 0