Bu ülkenin futbolcuları nerede..

Son güncelleme: 12.11.2005 11:04
  • Peki Türk futbolcuları nerede?.. Niye üzerlerine ölü toprağı serpilmiş gibi susar ve otururlar?.. Bu futbolcuları bir araya getiren güya "Güçlü" yapan kurum, ya da kurumlar nerede?. Niye ses getiren bir tepki organize etmezler?..
    Türk futbolcusunun, Fransa'yı yangın yerine çeviren göçmenler kadar, gururu, onuru yok mu?. Fenerbahçe kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Reha Muhtar ne kadar haklı, gene eleştirileri üzerinden atmak, suçu başkasına yüklemek ve gündemi değiştirmek için birden ortaya fırladı..
    Önce Türk futbolcusunu en ağır şekilde aşağıladı. Ondan sonra da, milli takımı baltalayacak, vatan ihaneti ile eşdeğerli bir teklif sundu.
    "Türk futbolcuları ile Avrupa'da başarılı olmak mümkün değildir. Türk takımlarında oynayacak yabancı futbolcu sayısı serbest bırakılmalıdır."
    Aziz Yıldırım güdümündeki Kutsal İttifak medyasından şiddetli bir tepki beklemiyordum. Yanıltmadılar.
    Federasyondan hiç tepki beklemiyordum. Havayı koklayacak, ona göre, yani sonuçta Yıldırım'ın güdümünde bir karar alacaklardı. Yanıltmadılar.
    Teşkilattan, bakanlıktan sert bir tepki beklemiyordum. Onlar da yanıltmadılar..
    Ama açıkçası, Profesyonel Futbolcular Derneği'nden ortamı sarsacak bir eylem bekliyordum.
    Başkanın bir, iki gazetede tek sütun yer alan açıklaması dışında "Tısss" onlar da..
    Düşünebiliyor musunuz?.. Adam çıkıyor.. Önce aşağılıyor. "Bunlarla başarı olmaz.." Sonra kazançları, gelecekleri ile oynuyor.. Yabancı serbest kalırsa, birinci lig takımlarında oynama, kendilerini gösterme, gelirlerini artırma şansları hızla azalacak. Hem mesleklerini kaybetme, hem de bugünkü gelir düzeylerini tutturma şansları kalmayacak.
    Buna rağmen, futbolcular ve dernekleri susuyor.
    Fenerli futbolcunun başkanına isyanını beklemiyorum tabii.. Ama dernekler bunun için var. Selçuk, Kemal, Tuncay, Volkan, Rüştü, Servet ve ötekilerin haklarını korumak için dernek var..
    Bu derneğin tepkisi, medyada başçavuşun eşeğinin yellenmesi kadar ilgi gören bir açıklama mı olmalıydı, yoksa ortalığı toz duman eden bir eylem mi?.
    "Türkiye Futbol Federasyonu, liglerimizde oynayan yabancı sayısını artırdığı takdirde maçlara çıkmayız. Boykot ederiz.."
    Bu açıklama, tüm manşetlerde, tüm ana haberlerde yer alır mıydı, almaz mıydı?.
    Bu açıklama, federasyonu kararlılığa zorlamaz, Aziz Yıldırım ve onun gibilerini yola getirmez miydi? Dinsizin hakkında imansız gelir. Türk futbolcuları köle, Türk futbolcuları eşek muamelesi görmek istemiyorlarsa, birleşmek ve güçlü eylemler yapmak zorundadırlar..
    Söz konusu olan onların geleceği.. Bir tek Hıncal Uluç'un savaşı ile oturmak ve armut piş, ağzıma düş beklemek bunca genç adama yakışmıyor.
    Ayağa kalkın ve gücünüzü gösterin. Yoksa ezilirsiniz!.
#10.11.2005 11:43 0 0 0
  • Para muslukları kesilince yani kısacası iş işten geçince bizim futbolçularımızda ses getirir ama atı alan üsküdarı geçmiş olur.
#10.11.2005 11:50 0 0 0
  • FEDEERASYON FB'DEN KORKUOR HERALDE CUNKU HİÇ SESINI CIKARMIOM BOLE FEDERASYONMU OLUR BİRİ CIKARDA YA OLACAK DER YADA OLMAYACAK DER BOLE BİŞİ OLUR YAW
#10.11.2005 11:54 0 0 0
  • BU başkan Türk Futbolunu baltalamak için elinden gelini yapıyor..
#11.11.2005 09:46 0 0 0
  • futbolda da "ÇILGN TÜRKLER" i oynamalıyız..Neyimiz eksik..
#11.11.2005 13:01 0 0 0
  • evet futbolcular konuşma sırası sizde
#12.11.2005 11:04 0 0 0