125 qr kərə yağı
125 qr pudra şəkəri
250 qr un
4 yumurta
25 ml süd
2 alma
200 qr pendir
1 portağal
250 qr şokalad
Bitki yağı
Hazırlanması:
Kərə yağı otaq temperaturunda yumşaldılır
100 qr pudra şəkəri ilə yağ qarışdırılır və un əlavə edilir
Xəmirə 2 yumurta sarısı və soyuq süd əlavə edilib yenidən yoğrulur klyonkaya sarınıb 1- 1,5 saata soyuducuya qoyulur
Soyuducudan çıxarılan xəmir 0,5 sm qalınlıqda yayılır
Piroq bişirilən forma bitki yağı ilə yağlanır,yayılmış xəmir formaya yerləşdirilir və kanarlara çıxan artıq xəmirlər kəsilir
Xəmir 180 dərəcədə 15-20 dəqiqə bişirilir
Pendirli iç hazırlamaq üçün 2 yumurta sarısı 125 qr pudra şəkəri və rəndələnmiş pendir qarışdırılır.Sonra bu qarışığa köpüklənənə qədər çalınmış 2 yumurta ağı əlavə olunur.
Şokalad və portağal qabığı rəndədən keçirilir,bişmiş piroq altına əvvəlcə dilimlənməç almalar,sonra da rəndələnmiş şokalad və portağal qabığı səpilir
Ən sonda üzərinə pendirli qarışım əlavə olunur və 180 dərəcədə 15-20 dəqiqə bişirilir