Giriş
Giriş
Üye Ol
Main-Board
22 Yıl 19 Günden beri Online
Giriş
Giriş
Üye Ol
Ana Sayfa
Eğitim
AÖF Genel Matematik Deneme Soruları ve Cevap Anahtarı
AÖF Genel Matematik Deneme Soruları ve Cevap Anahtarı
4382
Son güncelleme: 02.12.2009 12:41
Nerqish
AÖF Genel Matematik Deneme Soruları ve Cevap Anahtarı
Genel Matematik Deneme Soruları ve Cevap Anahtarı
1-) A={0,1,2,3} , AUB={0,1,2,3,4,5,6} ve A-B={0,1,2,} olduğuna göre B kümesi nedir?
A) {5}
B) {3,4,5}
C) {3,4,5,6}
D) {3,4}
E) {1,4,5,6}
2-) I 3x-2 I=11 denklemini sağlayan x değerinin çarpımı kaçtır?
A) -13
B) -9
C) -3
D) 9
E) 13
3-) x4+5x2+6=0 denkleminin çözüm kümesi AHdir?
A) {-3,-2}
B) {2,3}
C) {-1,1}
D) {-1,0}
E) Æ
4-) 3x+8 £ 2-3x eşitsizliğinin çözüm aralığı nedir?
A) (-¥,-1]
B) [-1,¥)
C) (-¥,¥)
D) [-1,1]
E) (-¥,-1)
5-) f(x)=3-2x ve g(x)=5 fonksiyonları için (fog)(-1) değeri kaçtır?
A) 7
B) 5
C) -1
D) -2
E) -7
6-) (x2,x+y)=(1,3) eşitliğini sağlayan (x,y) sıralı ikilisi nedir?
A) (1,-2)
B) (2,1)
C) (-1,4)
D) (1,4)
E) (4,-1)
7-) (-2,-1) ve (1,2) noktalarından geçen doğrunun denklemi nedir?
A) 2y-x=0
B) y-2x=0
C) y+x= -3
D) y-x=1
E) y+x=1
y-x=0 ve x+y-2=0 doğrularının kesim noktası nedir?
A) (2,2)
B) (-1,3)
C) (1,1)
D) (4,2)
E) (0,0)
9-) y= x2-ax+1 parabolünün (-1,3) noktasından geçmesi için a ne olmalıdır?
A) -3
B) -1
C) 0
D) 1
E) 3
10-) f(x)=1x fonksiyonu için f(-1/2)değeri kaçtır?
A) 1
B) -1
C) ½
D) -½
E) 0
11-) f(x)= log4x ise f(64) değeri kaçtır?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
E) 5
PHP- Kodu:
Soru No. Doğru Cevap
1 C
2 A
3 E
4 A
5 E
6 C
7 D
8 C
9 D
10 A
11 C
#02.12.2009 12:41
0
0
0
AÖF Genel Matematik Deneme Soruları ve Cevap Anahtarı Konusuna Benzer Konular
Okul Öncesi Matematik Eğitimi
21.04.2009
Bebekler Için Genel Beslenme
01.05.2009
Matematİk
19.06.2004
Ask A Hitap Ve Cevap
04.07.2004
Al Sana Cevap
05.07.2004
Main-Board 2004 - 2026
Üyeler
Toplist
Gündem
Hakkımızda
Kurallar
İletişim
İzmit Su Tesisatçısı
Vozol Star 20000
Çayırova Fayans Ustası