Kuru Meyve İlaveli Kuru Baklava

Son güncelleme: 02.12.2009 13:49
  • 4 kişilik gerekli malzeme:

    1 kg fıstıklı hazır kuru baklava
    100 gr kuru incir
    100 gr kuru kayısı
    1 su bardağı su
    1 su bardağı tozşeker
    1 tatlı kaşığı gülsuyu
    4 top vanilyalı dondurma
    50 gr kaymak

    Şekerli sos için;

    kuru incir ve kayısıları zar şeklinde doğrayın. Kuru meyveleri derin bir tavaya alın. Tozşeker, su ve gülsuyunu ekleyip kısık ateşte karamelize edin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.


    Kuru baklavayı servis tabağına alıp ortasını açın. Üzerine bir parça kaymak ve bir top vanilyalı dondurma yerleştirin. Karamelize edilmiş kuru meyvelerle servis yapın.




    alıntı
#02.12.2009 13:49 0 0 0