Neden Meslek Lisesi - Neden Düz Lise

Son güncelleme: 05.12.2009 12:09
  • Şu sıra çok konuşulan Meslek liseleri. Katsayı farkı. Umarız ki çözülecek.

    Peki siz durumlar böyle iken tüm artı ve eksileri ile düşünerek çocuğunuzu herhangi Bir Meslek Lisesine kaydını yaptırır mısınız ? İleriye dönük olarak çocuğu olmayanlara bu soru.
#04.12.2009 09:38 0 0 0
  • Bir Meslek Lisesi mezunu olarak tabi ki hayır. Ülkemizde ki etnik kökenli bazı guruplar eşitlikten falan bahsediyorlar.
    Evet eşitlik yok ama kimlere yok ..!
    6 ay önce YÖK'e karışmam diyen danıştay bugün YÖK'ün verdiği kararı bozuyor!
    Bilenler vardır İmam Hatip ve Meslek liseleri için daha önce de bir kanun yürürlüğe konulmuştu. Açık öğretimden bir kaç seçmeli dersten sınava girip, normal lise diploması alınacaktı. O zaman ki YÖK başkanı bu kanunu durdurdu ve bir çok kişi mağdur oldu. Liseden mezun olmuş biri yeniden lise diploması almak için uğraşırken ne diye öğrencimi meslek lisesine kayıt ettireyim ?
    Şimdi de hemen hemen aynı durum söz konusu ...
    Ne denilebilir ki yazıklar olsun ...
#04.12.2009 10:03 0 0 0
  • Bu konuda hassasiyetlerimiz hemen hemen aynı arkadaşlar.Bende İmamhatip mezunuyum.Bazıları teknik lise bazıları meslek lisesi mezunu.İhtiyaca göre öğrenci alınırsa okullara hiç sıkıntı olmaz.Avrupada inşaat işçisi bile bellibir belgeye sahip.Bir ülkeye bin tane ziraat mühendisi lazımsa bunu enfazla 1500 kişi olarak yetiştirirsin.Tutupta 1000 yerine 15000 mühendis yetiştirirsen daha sonra ziraat mühendisi olmak isteyen insanlarımıza zarar vermiş olursun.Mesela kendimden örnek vereyim.Oturduğum beldeye ramazanlık yedek imam lazımdı iki tane aday vardı birisi imamhatip mezunu birisi kurslarda yetişmiş ama sanat okulu mezunu,ben mejburen imamhatip mezunu olanı seçtim.Kendimce normal olanıda bu.Ama Tarım ilçe müdürlüklerinde eleman ihtiyacı olduğu zaman sadece siyasi ihtiraslar uğruna imamtaip mezunlarını alırsan haksızlık etmiş olursunuz.Bunu bu güne kadar bütün siyasetçiler yaptı.İşe göre eleman değilde elemana göre iş mantığını kullandılar.Uüzbinlerce öğretmen pazarda çorap satıyor.Bi okadar mühendis,hemşire ebe,atama bekliyor.Ama siyasetçilerin tamamı ,ayrım yapmıyorum hükmedebilecekleri yandaşlarını iş sahibi yaptılar.Danıştayın kararını adaletsiz bulmama rağmen siyasi bir karar olduğuna inanıyorum.4 Çift kullanılmış ayakkapı çalana 21 yıl hapis 500 milyon dolar çalana uyarı cezası verilmesi gibi bir karar bu.İyide arkadaşlar bu kanunları çıkaranlarda bizim hükümetlerimiz.Gece yarısı operasyonları ile hertürlü kanunu çıkarmaya muktedir olanlar neden YÖK için bir kanun çıkaramıyor,İŞLERİNE GELMİYOR OLMASIN SAKIN.Allaha emanet olun belki bir daha yazışamayız.İstemedende olsa kalbinizi kırdığım olduysa hakkınızı helal edin .En güzel yarınlar sizlerin olsun.
#04.12.2009 11:04 0 0 0
  • Ben bir mezun olayım eğer hayırlı olursa çocuğumu gönderirim tabi.
#04.12.2009 12:27 0 0 0
  • çok zengin olurum
    ona mesleğiyle ilgili bi şirket kurarım

    o zaman tabi gönderirim

    bu şartlarda meslek lisesinde okumak çok zor!
#04.12.2009 15:55 0 0 0
  • Meslek Lisesi Yapı ressamlığını kazanmıştım..
    Abim Meslek Lisesi mezunuydu.. Kesinlikle gitme dedi ..Bende düz liseye gittim.. İyiki öyle demiş yoksa bende meslekzede olacaktım :)
#04.12.2009 18:28 0 0 0
  • herkesin görüşüne saygı duyarım ben şahsen gönderirim bende meslek lise mezunuyum hoş gerçi şuan işsizim ama en azından elimizde meslek var
#04.12.2009 18:31 0 0 0
  • Aşkım gönderirmiyiz ?
#05.12.2009 09:42 0 0 0
  • Ben MesLek LiSesini kazanmıştım Türk Telekom Radyo-Tv aLanı..
    Çok da iStediqim ve Sevdiqim bir böLümdü ..
    Ama babam kaydımı ordan aLıp düz Lise'ye verdiqinde bana kazık aTTı diye düşünmüştüm.
    Ama şimdi 10.Sınıf TM'ci oLduqum anLadım ki üniverSite yoLum açık..
    Ama yine de o böLümü iSterdim ki qeçen yıL inaT oLSun diye Sınıfta kaLıyordum.
    Çocuqum oLSa qönderir miyim biLmiyorum aSLında..
#05.12.2009 12:09 0 0 0