Doğumda Oluşan Kol Felci

Son güncelleme: 04.12.2009 23:04
  • Zor ve makat gelişi doğumlarda çocuğun boynunun zorlanması sonucu kol ve ele giden sinirler zedelenebilir ve felç ortaya çıkabilir.

    Felç nadiren sinirlerin kopması sonucu ortaya çıkabilir ; bu durumda sinirlerin dikilmesi gerekir, veya sinirlerin zedelenmesi sonucu gelişir ; bu durumda sinir kendiliğinden iyileşir.


    Felç sadece omuz ve dirsekte olabilir, veya sadece el de olabilir, veyahut hepsinde olabilir. İlk 3 ayda hastaların %90 ında iyileşme olur .

    İlk iki ayda hiç iyileşme belirtisi olmayan , yani elini ve kolunu oynatmaya başlayamayan hastanın boyundan kola giden sinirlerin koptuğuna hükmedilir ve bu durum EMG ve MRI gibi ileri tetkiklerle tesbit edilerek , mikro-cerrahi teknikleriyle sinirler dikilir.


    Tedavide esas; sinirlerin iyileşme müddeti içersinde eklemlerde sertliklerin , adelelerde zayıflamaların önüne geçmektir.

    Bunun için çocuğa devamlı olarak egsersiz yaptırılır. Sinir kendiliğinden iyileştiğinde, önünde sertleşmemiş bir eklem ve zayıflamamış bir adele bulursa , tedavide başarıya ulaşılmış olur.



    alıntı
#04.12.2009 23:04 0 0 0