Sebzeleri Keşfetmenin Zamanı

Son güncelleme: 04.12.2009 23:35
  • Gelişme çağındaki çocuklara sebze yedirmek annelerin en zorlandığı konulardan biri. Sebzeler ağza ilk alındığında bebeğin ağzında 10 ila 15 ayrı lezzet bırakıyor. Bebek sebzenin gerçek tadına erişene kadar ağzındaki bu acımsı tatlardan rahatsız olabiliyor.

    İlk yıllardan itibaren bebeğe çeşitli sebzeleri tattırmak ve her gün bu lezzetleri değiştirmek, onun damak zevkini geliştirmenin en iyi yollarından biri. Türkiye'deki anneler bebeklerini sebzelerle tanıştırmakta oldukça başarılı. Farklı doku ve renklerde sebzeler, bebeğin hem damak kültürünün gelişmesi hem de bedensel ihtiyaçları için önemli.

    Uzmanlar, bir hafta içinde bebeğe verilen sebzeler ne kadar çeşitli olursa, bebeğin yeni tanıştığı lezzetleri o kadar rahat kabulleneceğini bildiriyor. Tam anlamıyla bir lif kaynağı olan sebzeler, kabızlığı engelliyor, bebeğin ilerde daha sağlıklı bir bağırsak florasına sahip olmasına yardımcı oluyor.

    Dengeyi Sağlamak Annelerin Elinde

    Henüz kendi seçimlerini yapması için erken olan bebeğin gelişimi, annesinin bilgi ve uygulama biçimine göre şekil alır.

    Anneler bebeklerinin dengeli beslenmesine büyük önem veriyor ancak bu önemin çocuğun mutluluğunu gölgelemesine izin vermemesi gerekiyor.



    alıntı
#04.12.2009 23:35 0 0 0