Veri Hatası Döngüsel Artıklık Denetimi ve Çözümü

Son güncelleme: 18.06.2010 18:31
  • WİNDOWS-AYIKLAMA

    Veri Hatası Döngüsel Artıklık Denetimi ve Çözümü

    Cd yada dvdlerimizdeki verileri bilgisayarımızın harddiskine kaydederken bir çoğumuz bu hata ile karşılaşmıştır. Bu hata ile ilgili kısa makele sunacağız.
    Bu tip hataların nedeni genellikle cd ve dvdlerimizdeki çizikler yada bozuk yüzeylerdir. Bu gibi bir durumla karşılaştığımızda yapabileceğiniz özel çözüm yollarından bahsedelim. Çizikleri gidermek için diş macunu kullanabilirsiniz. :) Cdmizdeki çiziğin optik yüzeyi üstüne bir diş macunu sürüyoruz ve ıslak bir bez yardımıyla bunu yediriyoruz. Kısa bir süre bekledikten sonra su yardımızla cd yüzeyine baskı yapmadan cdmizi temizliyoruz. Bazı ufak çapta çizikler bu şekilde kurtarılabilmektedir. Bu yöntem işe yaramaz ise yardımımıza programlar koşabilir. BadCopy ve UltraCopy gibi yazılımlar ise cdmizi kurtama şansımız bulunmaktadır. İnternette bu programların kullanımlarıyla ilgili bir çok döküman bulabilirsiniz.
    Bir diğer olsası hata nedeni de Cd ve dvdmizde herhangi bir çizik yada hata olmamasına rağmen aldığımız veri hatalarıdır. Bu hataların nedeni ise genellikle harddiskimizdeki hatalı veri yüzeyleridir. Bunun için sürücülerimize ( D: ve C: ) sağ tıklayarak özellikler>araçlar>hata denetimini açıyoruz. Açılan pencereden "şimdi denetle" ye tıkladıktan sonra "bozuk bölümleri tarayıp düzeltmeye çalış" sekmesini seçip tüm sürücülerimizin hata düzenlemelerini yaptıktan sonra cd ve dvdlerimizin kolaylıkla sorunsuz kopyalanabildiğini görebileceksiniz.
#05.12.2009 13:28 0 0 0
  • alıntı ya bak başka forumlardan çal
#18.06.2010 18:31 0 0 0