Yaz Aşkları Başkadır...

Son güncelleme: 21.10.2022 14:00
  • Yaz aşkları... Kışın uzun, yorucu, iniş çıkışlı ve ciddi ilişkilerinden sonra gelen küçük ama gerekli kaçamaklar... Bu mevsimde insan aşkları farklı yaşıyor adeta başka bir frekansa kayıyor. Kış ilişkisi devam etse bile ilişkinin geleceği konusundaki kaygılar, kendini ve karşı tarafı sorgulamalar sonbahara erteleniyor.

    Bunların yerini heyecanlı tatil planları, birlikte geçirilen romantik yaz akşamları, enerjik sevişmeler ve tazelenen duygular alıyor.

    Aynı insanla yepyeni bir aşk yaşanıyor, ilişkide farklı bir döneme giriliyor. Kalbi boş ya da dolu herkeste özel bir yeri var bu mevsimin. Fakat kış gibi gri, kasvetli ve sıkıntılı bir ilişkiden yeni çıkmış bekar kadınlar için yazın tadı bambaşka. Arkadaşlarla çıkılan tatillerde yaşanan sürpriz aşklar hem insanın kendine olan güvenini artıran, duygularım zenginleştiren, cesaretini sınayan birer macera, hem de unutulmayacak birer anı olarak belleklerde yerini alıyor. Ancak yaşananları sonradan utanç, hayal kırıklığı ya da öfkeyle hatırlamamak için yaz aşklarının kendilerine has bazı özelliklerine bir göz atmak gerekli.

    Eğer sizin de şu anda ciddi bir ilişkiniz yoksa ve yeni bir aşkın kollarına atılmayı dört gözle bekliyorsanız, tavsiyelerimize kulak verin ve dikkat etmeniz gereken püf noktaları öğrenmeden tatile çıkmayın.

    • Yazlık mekanların büyüsü

    Yaz aşklarının hepsi değil ama çok büyük bir kısmı Ege ve Akdeniz sahillerindeki yazlık mekanlarda yaşanır. Kadınlar da erkekler de bu mekanlara farklı bir psikoloji içinde giderler: Büyük kentlerin yorucu ve stresli yaşam tarzından uzaklaşmak ve kısa süreliğine de olsa sayfiyenin o kendine has büyüsü içinde yitip gitmek...

    Yalnız, özellikle erkekler arasından kendini olduğundan farklı göstermeye çalışanlar yani yazın büyüsüne fazlaca kapılanlar ya da niyeti bozuk olanlar çıkabilir. Yeni insanlarla tanışmaya can atmanız çok doğal ama yine de güvenliğinizikorumaya ve adımlarınızı dikkatli atmaya önem vermelisiniz. Tanıştığınız yakışıklıları, özellikle de arada bir arkadaşınız yoksa iyice keşfetmeye çalışın ve tehlike sinyalleri aldığınız erkeklere kesinlikle yaklaşmayın.

    • Cesaretinizi toplayın

    Diyelim bir barda oturuyorsunuz ve çok hoş biriyle göz göze geldiniz. Normalde belki yanına gitmeye cesaret edemez, ilk adımın ondan gelmesini beklerdiniz. Fakat tatillerde bu tarz prosedürlerin hiçbir geçerliliği kalmaz. Ne de olsa günler sayılı ve siz bu kısıtlı zamanı dolu dolu yaşamak niyetindesiniz. Utangaçlıkla vakit kaybetmeyin ve gidip onunla tanışın çünkü bulunduğunuz ortamda bu davranışınız kesinlikle tuhaf kaçmayacaktır.

    • Sevgilisi varsa dikkat!

    Yeni tanıdığınız ve hakkında pek fazla bir şey bilmediğiniz bir erkekle gittikçe yakınlaşıyorsunuz. Bu arada ciddi bir ilişkisi olduğunu kendisinden ya da arkadaşlarından bir şekilde öğrendiniz. Bu erkeği fazla önemsemiyor olsanız bile can sıkıcı bir durum... Böylesi tehlikeli bir maceraya girmeyi ve ara bozucu kadın pozisyonunda olmayı etik değerlenme aykırı bulduğum için kesinlikle istemem. Fakat tabii siz farklı düşünüyor olabilirsiniz ya da olaylar farklı biçimde gelişebilir. Yine de en azından birlikte gezip tozduğunuz erkeğin kız arkadaşının "tatlı bir sürpriz" adı altında "tatsız bir baskın" yapması halinde çok zor durumda kalacağınız ve tatilinizin zehir olacağı kesin. Kısa bir yaz ilişkisi için bile sizin gibi boşta olan erkekleri tercih etmelisiniz.

    • Flört bir sanattır

    Heyecanlı ve hızlı yaz aşkları flört ve kur yapma yeteneğiniz! geliştirmeniz için çok büyük bir fırsat... Eğer çekingen ve sosyal olmayan bir yapıya sahipseniz bu konuda ilerleme kaydedebilir ve böylece tatilinizden azami verimi alabilirsiniz. Bronz teniniz, seksi ve şık giysileriniz, kışın fazla kilolarından kurtulmuş vücudunuz ve yaz enerjisiyle parlayan gözlerinizle kendinize güvenmemeniz için hiçbir sebep yok. Beden dilinizi kullanın ve döndükten sonra fırsatları kaçırmış olmanın pişmanlığını yaşamamak için hoşlandığınız erkekle çekinmeden flört edin.

    • ...Ve eve dönüş

    Yaz aşklarının en önemli özelliklerinden biri çoğunun mevsim sonunda bitmesidir. Tabii ki, istisnalar kaideyi bozmaz ama siz yine de büyük beklentiler içine girmeyin. Daha iki haftadır birlikte olduğunuz bir erkekle evlilik planları yaparsanız büyük olasılıkla hayal kırıklığına uğrarsınız. Olayların akışını ve gelişmeleri zamana bırakın, eğer bu ilişkinin devam edeceği varsa zaten eder. Kendinizi ve karşı tarafı zorlamanız, hoş ve iki tarafa da zevk veren bir beraberliğin kısa sürede çekilmez bir ilişkiye dönüşmesine neden olabilir. Yaşanan her güzel anın yanınıza kar kalmasını istiyorsanız, bu aşkların size yaşattığı coşkulu duyguları mantığınızın sesiyle ve prensiplerinizle dengeleyin.
#17.07.2004 07:09 1 0 0
  • mechul sen neler bilirmissin
#17.07.2004 11:45 0 0 0
  • :kalp:
#17.07.2004 11:49 0 0 0
  • böyle kal derim duygu dole
#17.07.2004 11:50 0 0 0
#17.07.2004 11:51 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#21.10.2022 14:00 0 0 0