Südlü plov -Süd aşı

Son güncelleme: 21.12.2009 18:52
  • Ərzaqlar

    Hisə verilmiş kütüm
    - 182q, düyü
    - 100q, ərinmiş yağ
    - 40q, süd
    - 250q, buğda unu
    - 20q, kişmiş
    - 50q, ərik qurusu
    - 50q, xurma
    - 25q, şəkər
    - 20q, yumurta
    - 1/10əd., zəfəran -0,1q, duz.

    Düyü süddə yarımhazır olana qədər bişirilir, şəkər, yağ və zəfəran vurulub 1 saat saxlanılır. Sonra düyü kəfkirlə asılır, dibinə un, yumurta və sudlan hazırlanmış nazik lavaş salınan qazanın içinə tökülüb 30-40 dəqiqə dəmə qoyulur. Kişmiş, ərik qurusu və xurma yağda bişirilir. Süfrəyə verdikdə boşqaba düyü çəkilir, yanına qazmaq vəilmiş meyvə qoyulur. Plovun yanında ayrıca buğda bişirilmiş kütüm balığı verilir.
#21.12.2009 18:52 0 0 0