Krutonlu Çılbır

Son güncelleme: 02.05.2010 18:17
  • çılbır tarifi - çılbır malzemeleri
    noimage

    Mutfak
    Zorluk 1
    Süre 20 dk.
    Kaç Kişilik 6
    Yöntem


    Malzemeler

    2 Diş sarımsak
    6 Adet yumurta
    1.5 Su bardağı yoğurt
    3 Çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
    2 Çay fincanı kruton ekmek
    1 Çay kaşığı kırmızıbiber
    3-4 Dal maydanoz
    Tuz

    Hazırlanışı

    * Sarımsağı az tuzla ezip, yoğurda ekleyin ve pütürsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
    * Geniş bir tencerede suyu kaynatıp, yumurtaları teker teker kırın.
    * Yumurtaların beyazları katılaşınca delikli kepçe ile süzüp, yayvan bir servis tabağına alın.
    * Yumurtaların çevresine bir sıra kruton ekmek dizip, sıcak olarak bekletin.
    * Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
    * Tereyağında kırmızıbiberi kızdırıp, yoğurdun üzerine gezdirin.
    * Maydanoz ile süsleyip servis yapın.
    * NOT : Kruton ekmek yapmak için bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip, yağda kızartın.
#08.01.2010 09:57 0 0 0
  • Bu harika yemek tarifi ve de paylaşımınız için sizi kutluyorum...
#02.05.2010 18:17 0 0 0