Trabzonspor'un gündemi transfer...

Son güncelleme: 08.01.2006 12:09
  • Trabzonspor'da gündemin ilk sırasını transfer aldı. Yönetim, Halilhodziç'in istediği oyuncuların transferine yöneldi. İşte gündemde yer alan yıldız isimler?



    Turkcell Süper Ligi'nde ilk yarının bitmesinin ardından Trabzonspor'da gündemin ilk sırasını transfer alırken yeni yönetim de teknik direktör Vahid Halihodzic'in transfer edilmesini istediği oyunculara yöneldi.

    Turkcell Süper Ligi'nde ilk yarının tamamlanmasının ardından sakatlıklar ve cezalı oyuncular nedeniyle zaman zaman kadro kurmakta zorlanan Trabzonspor'da rota ara transfere çevrilirken, 54. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Nuri Albayrak da vermiş olduğu yıldız futbolcu transferi sözünü yerine getirmek için kolları sıvadı. Başkan Albayrak, Halilhodzic'in kendisine verdiği transfer dosyası üzerinde çalışmalara başlarken, bu dosyada 2 yabancı ve 5 de yerli oyuncu bulunuyor.

    Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirme hazırlıkları yapan bordo-mavili ekipte 6 futbolcunun da kadrodan gönderilmesi düşünülürken, yabancı oyuncu konusunda çıkmaza girildi. Teknik Direktör Vahid Halilhodzic'in sunduğu rapor doğrultusunda hareket eden Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun, transfer edilecek 2 yabancı futbolcu karşılığında kadrodan 2 yabancı oyuncuyu göndermesi gerekiyor. 6 yabancı kontenjanı dolu olan Trabzonspor, Fabiano Eller ile yollarını ayırırken, diğer yabancı oyuncu konusunda ise çıkmaza girdi. Tomas Jun gönderilecek oyuncular arasında ilk sırada yer alırken bu oyuncunun transfer maliyeti Nuri Albayrak ve ekibini zora soktu. Bir önceki yönetim tarafından transfer edilen ve kulübe 6 trilyon liraya malolan Çek oyuncunun gönderilmesi halinde kulübün zarara uğrayacağını düşünen Trabzonspor Yönetim Kurulu, gönderilmesi planlanan yabancı oyuncu konusunda alternatifleri düşünürken Tomas Jun'un kiralık verilmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

    Bordo-mavili takımın yabancı futbolcu transfer listesinde Çaykur Rizespor'un Brezilyalı oyuncusu Douglas, Hollanda'nın Heerenveen takımında forma giyen İsveçli savunma oyuncusu Petter Hansson, forvet oyuncusu Lars Nilsson ve Beşiktaş'tan ayrılmak isteyen Youla da yabancı transferinde yer alan isimler arasında bulunuyor.

    Yapılacak transferler karşılığında kadrodan gönderilecek oyuncuların da listesinin hazır olduğu Trabzonspor'da teknik direktör Vahid Halilhdozic'in bunun için yapılacak transferlerin netleşmesini beklediği öğrenildi. Yönetime sunduğu rapora göre transfer edilecek futbolcuları bekleyen Boşnak asıllı Fransız teknik adamın, buna göre hareket etmesi bekleniyor.

    Yerli oyuncular konusunda da girişimlerini sürdüren Trabzonspor'un takası gündeminde tuttuğu, bordo-mavili yönetimin oyuncu satmayı düşünmediği takas yolu ile yerli oyuncu almayı planladığı gelen haberler arasında.

    Gençlerbirliği'nde bu sezon yıldızı parlayan Mehmet Çakır, Uğur Barol ve Kayserispor'dan Gökhan gibi oyuncuları kadrosuna katmayı planlayan Trabzonspor Yönetimi bu oyuncuların kulüplerine takas önerisi getirmeyi, Beşiktaş'la görüşmelerini sürdüren Tümer Metin'le de görüşmeyi planlıyor.

    Öte yandan, Trabzonspor Yönetim Kurulu, Vahid Halilhodzic'e verdiği sözü yerine getirdi. Futbolcuların alacaklarını hesaplarına yatıran bordo-mavili yönetim maç başı, prim ve maaş alacaklarından oluşan 1 trilyon lira civarındaki parayı oyuncularına ödedi.
#22.12.2005 18:19 0 0 0
  • inşallah alırlar bu oyuncuları
#08.01.2006 12:09 0 0 0