Sağlam'dan Fener'e gözdağı!

Son güncelleme: 10.02.2010 13:10
  • Sağlam, ilk maçta alınan 3-0'lık yenilginin kendilerini üzdüğünü, Fenerbahçe gibi bir takım karşısında ikinci maçta turu geçmenin kolay olmayacağını söyleyerek, futbolun enteresan bir oyun olduğunu,taraftarın oluşturacağı atmosferle zoru kolaya çevirebileceklerini de sözlerine ekledi.

    noimage

    Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, düzenlediği basın toplantısında yazılı ve görsel medyanın tutumunu ve olaylara bakış açısını eleştirdi. "İlgimi çeken ve beni de ülke futbolunun bugünü ve geleceği açısından endişelendiren bir tespitimi aktarmak istiyorum" diye söze başlayan Sağlam, şunları söyledi: "Yazılı ve görsel medyada ülke futbolunda hiç de hoşumuza gitmeyecek, gelecek adına endişe duyulabilecek olaylar yaşanıyor. Bakıyorum; futbolcuların kavgaları, yönetici kavgaları, teknik adamların birbirlerini suçlaması. Ne kadar olumsuzluk varsa hepsini geçtiğimiz hafta yaşamışız. Medyanın da bunları dakikalarca kamuoyuna sunulduğunu üzüntüyle takip ettik. Halbuki, futbol adına yaşanan o kadar güzel şeyler vardı ki. Birisi küme düşme potasında, diğeri şampiyonluk mücadelesinin içinde olan iki takımın maçı vardı. Ama görüyoruz ki, böyle bir ortamda, geçmişte oluşturulan dostluğun maçın başlamasından sonuna kadar güzel bir şekilde yaşanması kimseyi ilgilendirmiyor. Bütün kamuoyuna sunulması gereken çok güzel örnek varken, maalesef olumsuzluklar gündeme getiriliyor. Bu güzelliklerin gündeme getirilmemesi bizi üzdü.

    Biz kendimize yakışan duruşu, futbola bakışımızı bugüne kadar ortaya koymaya çalıştık, bundan sonra da bunları başkalarının görüp görmemesine takılmadan sürdürmeye devam edeceğiz. Fair-play sıralamasında bir maç eksiğimize rağmen Gençlerbirliği ile beraber zirvede olmak bize mutluluk veriyor. Bu güzelliklerin örnek gösterilmesi futbol kamuoyuna hiç olmazsa bundan sonra sunulması da en güzel dileğimiz."

    FENERBAHÇE MAÇI VE TARAFTARA ÇAĞRI
    Konuşmasının devamında kupada Fenerbahçe ile oynayacakları çeyrek final rövanş karşılaşmasına da değinen Sağlam, ilk maçta alınan 3-0'lık yenilginin kendilerini üzdüğünü, Fenerbahçe gibi bir takım karşısında ikinci maçta turu geçmenin kolay olmayacağını söyledi. Futbolun enteresan bir oyun olduğunu, taraftarın oluşturacağı atmosferle zoru kolaya çevirebileceklerini de sözlerine ekleyen Ertuğrul Sağlam şöyle konuştu: "Maça başladığımız andan itibaren göstereceğimiz performans, müsabakayı bizim adımıza daha kolay hale getirir ve 90 dakikanın sonunda kimsenin beklemediği ir sonuç oluşabilir. Bizim oyuncularımız şimdiye kadar hep zoru başardılar. İnanıyorum ki, perşembe gecesi de kalitelerini sahaya yansıtarak, sahadan bizi mutlu edecek bir sonuçla çıkacaklardır. Buna yürekten inanıyorum. Tabi ki, o günkü maçta taraftarların da oluşturacağı atmosfer, bize vereceği coşku, turu getirecek önemli etkenlerden biri olacaktır. Taraftarlarımızdan bizi maça iyi hazırlamalarını istiyorum. Maçın başında rakip üzerinde oluşturacağımız baskı ve bulacağımız bir gol tura olan inancımızı artıracaktır. Nasıl Kadıköy'de 2 dakikada 2 gol yediysek, burada da benzerini yapabiliriz. Bu inancımızı koruyoruz. Turu geçecek kaliteye ve güce sahip olduğumuzu biliyoruz. Taraftarlarımızın da buna inanmasını istiyoruz. Umudumuz geçene kadar turu geçmeyi kovalayacağız. Bundan herkes emin olsun. Oyuncuların hakem üzerindeki baskısını, taraftarların hakem üzerindeki baskısını, futbol kuralları içinde bize yakışır şekilde yaparak Fenerbahçe'ye karşı zor bir atmosfer oluşturmaya çalışacağız. Oyuncularımızın da buna inancı üst seviyede. Neler olacağını Perşembe akşamı herkes görecek."

    SERCAN'IN DURUMU BELLİ DEĞİL
    Sakat oyuncuların durumuna da değinen Ertuğrul Sağlam, Sercan'ın durumunun iyiye gittiğini, ancak oynayıp oynama konusunda net bir şey söyleyemeyeceğini belirtti. Sağlam, Zapo'nun ise maça yetişeceğini söyledi. Bunların dışında cezalı ve sakat futbolcuların bulunmayışını olumlu bir durum olarak değerlendiren Ertuğrul Sağlam, "Yoğun bir dönem geçiriyoruz. Sivas'la, Eskişehir'le ve Fener'le devam eden seride Trabzon'la birilket 6 maçlık periyot fiziksel ve zihinsel anlamda bizim için zor bir süreç oluşturmuştu. Şu ana kadar Fenerbahçe maçı dışında bir olumsuzluğun olmaması sevindirici. Trabzonspor maçı ile bitecek olan bu süreci kendimizi hem kupada hem ligde mutlu edecek bir şekilde tamamlamak istiyoruz" dedi.

    AVRUPA HAYALİ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞECEK
    Bursaspor'un sezon başında konan hedeften sapmadığını ve sezon sonunda mutlak surette Avrupa'ya çıkacaklarını ifade eden Sağlam söyle devam etti: "Sezon başında sunduğumuz hedeflerin tamamen içindeyiz. Ben şuna yürekten inanıyorum. Sezon sonunda Bursaspor, Avrupa kupalarına katılacaktır. Bu Şampiyonlar Ligi'nde mi olur yoksa UEFA Kupası'nda mı onu sezon sonunda göreceğiz. Günlük başarılarla yetinmeyeceğimizi sık sık ifade ettik. Bir istikrarın oluşması için bir çaba sarf ediyoruz ve mücadele ediyoruz. Uzun vadeli başarılar hedeflediğimiz için yarınları da düşünerek harekete ediyoruz. Taraftarlarımız devre arasında transfer yapılmadı diye bizi eleştirebilir ama biz kulübümüzün yarınlarını sıkıntıya sokmamak amacıyla böyle hareket ettik. Bugünkü şartlarda hem ekonomik anlamda hem de takımdaki istikrarı korumak amacıyla böyle bir karar aldık. Takım içinden bir oyuncu satmayalım dedik. Öyle de yaptık. Bu çok anlamlı bir duruştur."

    Sağlam, bir gazetecinin, "Tüm kozlarınızı bu maç için mi kullanacaksınız ?" şeklindeki sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Doğrudur. Trabzon maçını düşünerek kadro yapmak gibi bir niyetimiz yok. Tribünler dahil elimizde ne imkanlar varsa hepsini kullanacağız. 3-0'lık skor zor ama o gün orada oluşturacağımız atmosfer ve baskı herkesin sürpriz diye nitelendireceği bir sonucu getirebilir. Umudumuz tükeninceye kadar da bu inancımızı sürdüreceğiz."

    Bir başka gazetecinin Ertuğrul Sağlam'a, çeyrek final kuralarının ardından "Fenerbahçe çıktığı için mutluyumö şeklinde yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "Peki şimdi de mutlu musunuz? sorusuna ise Sağlam, "O günkü şartlarda mutluyduk. İlk maçın böyle gideceğini bilmiyorduk. Bu sorunuzun cevabını perşembe gecesi vereceğim" dedi.
#10.02.2010 13:10 0 0 0