İşte örnek sporcu !

Son güncelleme: 08.01.2006 02:02
  • noimage


    İçine düştüğü "doping, şike, şiddet" üçgeninde, uluslararası spor camiasında itibarı neredeyse "sıfıra" inen Türk sporuna Elvan Abeylegesse "örnek" oldu.
    Milli atlet, IAAF ile UNESCO tarafından yardıma muhtaç insanlara destek amacıyla başlatılan ve dünyaca ünlü yıldızlarının katıldığı dev kampanya için 5 bin metre rekorunu kırarken, giydiği formasını da bağışladı

    Rekortmen sporcumuz, Uluslararası Atletizm Federasyonu IAAF'ın, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) ile BM Dünya Gıda Programı tarafından desteklenen "Daha İyi Bir Dünya İçin Atletizm" kampanyasına katılan "ilk" ve "tek" Türk atleti olarak tarihe geçti. Dünyaca ünlü atletlerin, açık artırma sonrası geliri yardıma muhtaç çocuklara ulaştırılmak üzere kariyerlerinde çok önemli yer tutan spor malzemelerini bağışladıkları kampanyaya, Elvan da 5 bin metre dünya rekorunu kırdığı yarışta giydiği forma ve göğüs numarasıyla katılma kararı aldı.
    Yeni sezon için çalışmalarını sürdürdüğü Etiyopya'dan kısa süre için geldiği İstanbul'da, antrenörü Ertan Hatipoğlu ile görüşerek kararını veren milli atlet, 11 Haziran 2004'te Norveç'in Bergen kentindeki Golden League yarışları sırasında 14.24.68 koşarak dünya rekoru kırdığı günden bu yana "gözü gibi baktığı" ve "hayatımın en değerli eşyası" dediği formasını imzalayarak, IAAF'ın Monaco'daki merkezine gönderdi.

    Milliyet tanık oldu

    Sadece MİLLİYET'in tanıklık ettiği bu tarihi ve duygusal anda gözleri dolan Elvan, "Kutsal bir amaç için bağışladığım bu forma umarım birçok insanın yaşamını kurtarır" dedi. Kendisinin de Afrika kökenli olması nedeniyle özellikle bu kıtadaki kıtlığı çok yakından bildiğini belirten milli atlet, "Bu forma her zaman odamın baş köşesindeydi. Fakat böyle insani ve anlamlı bir kampanya için bağış yapmaktan gurur duyuyorum. Bu bağışı hem kendim, hem de ülkem Türkiye için yapıyorum" diye konuştu.

    Elvan'ın antrenörü Hatipoğlu da sporcusuyla iftihar ettiğini belirterek, "Büyüklük sadece pistte olmaz. Sporculuk, sosyal sorumluluk ve örnek insan olmayı da gerektirir. Elvan işte şimdi büyük bir sporcu olduğunu gösterdi" diye konuştu. Milli atletin formasının önemli bir paraya satılacağına inandığını da vurgulayan Hatipoğlu, "Bu Norveçli bir balıkçı da olabilir, Türkiye'den bir işadamı da" ifadelerini kullandı.

    Büyük hedefler

    Milli atlet, Dünya Salon ve Avrupa Şampiyonası'nın yanı sıra Dünya Kros'ta da koşmayı amaçlıyor. Antrenörü Hatipoğlu, tek sıkıntının Elvan'ın böbrek taşı olduğunu, ancak dünya rekorunun da her an gelebileceğini söylüyor.

    Yıldız yağmuru

    Spor tarihine geçecek dev açık artırmada 50'yi aşkın elit atletten toplanan forma, eşofman, ayakkabı, göğüs numarası, fotoğraf, imzalı kitap ve poster gibi eşyalar görücüye çıkacak. Dünya ve olimpiyat şampiyonu atletlerin 24'ü aynı zamanda dünya rekortmeni. İnternet üzerinden yapılacak açık artırmanın detayları 16 Ocak 2006'dan itibaren açıklanacak.

    Vefakâr atletler

    Carl Lewis (ABD)
    Michael Johnson (ABD)
    Haile Gebrselassie (Etiyopya)
    Sergei Bubka (Ukrayna)
    Jonathan Edwards (İngiltere)
    Jan Zelezny (Çek Cum.)
    Marie Jose Perec (Fransa)
    Justin Gatlin (ABD)
    Kenenisa Bekele (Etiyopya)
    Allen Johnson (ABD)
    Paula Radcliffe (İngiltere)
    Felix Sanchez (Dominik)
    Wilson Kipketer (Danimarka)
    Kelly Holmes (İngiltere)
    Lauryn Williams (ABD)
    Paul Tergat (Kenya)
    Carolina Klüft (İsveç)
    Yelena Isinbayeva (Rusya)
    Kajsa Bergqvist (İsveç)
    Asafa Powell (Jamaika)
    Maria Mutola (Mozambik)
    Sonia O'Sullivan (İrlanda)
    Bruny Surin (Kanada)
    Colin Jackson (B.Britanya)
    Debbie Ferguson (Bahamalar)
#28.12.2005 10:55 0 0 0
  • Hepsinden Allah razı olsun inşallah daha büyük başarılara imza atarlar,haber için teşekkürler dream
#28.12.2005 15:28 0 0 0
  • Haber için teşekkürler dream..
#28.12.2005 17:34 0 0 0
  • Haber için teşekkürler kardeş
#28.12.2005 18:51 0 0 0
  • hiç kusura bakmayın biiz adam gibi sporcular ve spor adamları kurtarır anı kurtarmayı bırakalım artık
#08.01.2006 02:02 0 0 0