İngiltere'de Eriksoon kirizi büyüyor

Son güncelleme: 22.01.2006 21:00
  • İngiltere Milli Takımı'nın İsveçli Teknik Direktörü Sven-Goran Eriksoon'un, kendilerini zengin Arap şeyhi olarak tanıtıp transfer teklifi yapan ve bunu gizli kameraya kaydeden gazetecileri mahkemeye vereceği bildirildi.

    İngiltere'de Sven-Goran Eriksson krizi büyüyor. İngiltere'de yayın yapan News of The World Gazetesi muhabirleri tarafından kamera şakasına maruz kalan ve kendilerini Arap şeyhi olarak tanıtan gazetecilerin transfer teklifini kabul ederek , bir anda İngiliz basınının gündemine bomba gibi düşen Eriksson, gazeteyi ve kendisine kamera şakasını hazırlayan gazetecileri mahkemeye vermeye hazırlanıyor. İsveçli teknik adam Eriksson'un avukatları tarafından yapılan İngiltere basına yapılan açıklamada, "Bu hikayeye maruz kalan müvekkilimiz, halkı ilgilendiren bir konuda, gizli çekimler yapılarak, düzmece görüşmelerle zarara uğratılmıştır. Bu yüzden yasal yollara başvuracaktır" denildi. Eriksson'ın avukatlarından Charles Russell konuyla ilgili açıklamasında, "News of The World Gazetesi özel hayatın gizliliğini ihlal etmiştir. Bu yüzden Londra'daki Yüksek Mahkeme'ye dava açacağız. Onlardan, kayda aldıkları tüm görüşme ve ses kayıtlarını da mahkemeye getirmelerini talep edeceğiz" dedi.

    News of The World Gazetesi ise avukatların bu açıklamasından sonra bir açıklama yaparak, "Biz hikayemizin ve yaptığımız yayının yüzde yüz arkasında duruyoruz" dedi. Gazete, uzun bir süredir Mazher Mahmood adıyla ve 'sahte şeyh' görünümüyle yaptığı sansasyonel haberlerden dolayı övünüyordu.

    İngiltere Milli Takımı'nın başına 5 yıl önce, ilk yabancı teknik direktör olarak gelen Eriksoon, yılda 3 milyon pound kazanıyor. Ancak, Eriksoon, sahte şeyh kılığındaki gazetecilerin Aston Villa'ya 5 milyon pounda transfer olma teklifini ve Dünya Kupası'ndan sonra anlaşma imzalamayı kabul etmiş, bununla da kalmayıp Real Madrid'li yıldız oyuncu David Beckham'ı da getirmeyi taahhüt etmişti.

#21.01.2006 11:20 0 0 0
  • Para gözlüğün cezası bu olur iyi olmuş..
#22.01.2006 17:46 0 0 0
  • evet kardesime katılıyorum oh olsun
#22.01.2006 21:00 0 0 0