Sevgili Tiryakiler, biz sizin gerçek dostunuzuz, sigara gibi yalancı dost değil.”

Son güncelleme: 22.08.2006 22:04
  • Fransada 1993 yılında geliştirilmiş bu konuda devrim denilebilecek çok özel bir tekniktir.

    Luxopunktur40 ışın cihazı yardımıyla bu ülkede binlerce kişi sigarayı bırakmayı başarmıştır. Artık ülkemizde de uygulanan bu teknikle sigarayı bırakmak çok daha kolay hale gelmiştir. Vücuda hiç bir yan etkisi olmayan bu teknik, biyolojik olarak vücudun gerektikçe ürettiği, ancak sigara yüzünden artık üretmeyi unuttuğu doğal iç denge salgımız olan endorfinlerin salgılanmasını deyim yerindeyse vücuda tekrar öğretmekte, üretimi başlatmaktadır. Vücut bu salgıyı bir çok konumda üretirler. Örneğin üzüldüğümüz zaman veya sevindiğimiz zaman ya da fiziksel bir zorlanma ile karşılaştığımızda bu salgı vücudumuz tarafından üretilir. Hatta gülmek bile endorfin salgılanmasına neden olmaktadır. Fakat, sigara tiryakilerinde aldıkları nikotin nedeni ile bu salgı yeterli düzeyde salgılanmaz, tiryaki vücudun üzüntü, sevinç, stres gibi durumlarında biyolojik olarak bu ihtiyacı, sigara içmek sureti ile karşılar. Sigaranın temeldeki fiziksel bağımlılığı budur. Nikotin, bilindiği gibi bir uyuşturucudur, bütün bu tür uyuşturucularda olduğu gibi sinirlerdeki nöronlara yerleşirler, sinir hücrelerinin doğal endorfin üretmesi yönünde vücudu uyarmayı durdurturlar. Bu şekilde beyin yanılarak, endorfin yerine nikotinin alınması yönünde talepte bulunur. İşte, tiryakinin en çok sigara içme ihtiyacı bu şekilde kendini gösterir. Doğal endorfin yerine sürekli ona benzeyen, ancak asla onun yerini tutmayan nikotin alma talebi gelir. Yanı sıra, 4.000 civarında zehir de sigara ile birlikte kana karışır. Böylece, tiryaki hem streste, üzüntüsünde hem de sevincinde sigara içme ihtiyacı duyar.

    Bu teknikte, vücudun belirli noktalarına, mili amper ile ifade edilecek şekildeki özel dalga boyunda ayarlanmış, enfraruj ışın uygulanması sonucunda sinir hücreleri vücudun doğal salgısı olan endorfin bol miktarda üretilmeye başlanmaktadır. Böylece üç gün süreyle tiryakinin nikotine olan suni talebi sonlanmaktadır. Bundan sonra da endorfin salgısı normal olarak salgılanmaya devam etmektedir. Sigara içmeme kararında seçimini yapan kişilere uygulanan bu teknikte, uygulama anında hiç bir şey hissedilmez ve herhangi bir yan tesiri yoktur. Normalde bize güneşten de gelen bu ışın dışarıdan deri yüzeyine tutulmaktadır.

    Teknik Kimlerin Sigarayı Bırakmasına Yardımcı Olabilir:

    Bu teknik ile sadece sigarayı gerçekten bırakmak isteyen herkese yardımcı olunmaktadır. Sigarayı bırakmak istemeyenler üzerinde uygulamanın bir etkisi olamamaktadır. Sigarayı bırakmak isteyenler üzerinde, Fransada elde edilmiş %90 lık başarı oranını ülkemizde de elde edilmektedir. Başarıyı sağlama almak için uygulamaya gelen tiryakilere çeşitli psikolojik taktikler de öğretilmektedir.
#21.07.2004 23:58 0 0 0
  • Bİlgi İçin Te$ekkürler.......
#07.12.2004 13:15 0 0 0
  • sağol
#22.08.2006 22:04 0 0 0