Deniz'in Lisansının İptali Söz Konusu Değil

Son güncelleme: 22.02.2006 22:30
  • Futbol Federasyonu yönetimi ve sonrasında Tahkim Kurulu'nun Gençlerbirliği'ne 1 milyon avro ödemeye mahkum ettiği, ancak, bu kararı bireysel olarak Yargıtay'a başvurarak bozduran Fenerbahçeli Deniz Barış'ın bu davranışı nedeniyle yeniden herhangi bir yaptırımla karşılaşmasının söz konusu olmadığı öne sürüldü. Futbol Federasyonu hukukçularının dosya üzerinde yaptıkları inceleme sonucunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen Deniz Barış'ın lisansının iptalinin ya da yeniden bir ceza almasının gündeme gelemeyeceği kaydedildi.

    Futbol Federasyonu hukukçularının, Deniz Barış dosyasıyla ilgili olarak ''tashih-i karar'' için Yargıtay'a önümüzdeki günlerde başvuruda bulunacakları öğrenilirken, Yargıtay'dan kararın Deniz Barış lehine çıkması halinde bile yeni bir işleme gidilmeyeceği öğrenildi.

    Öte yandan, Futbol Federasyonu hukukçularının, kulüplere her sezon başı imzalatılan ''Tahkim Kurulu'nun kararları kesindir. Tahkim Kurulu kararları sonrasında adli makamlara başvurmayacağız'' şeklindeki taahhütnamenin futbolcu ya da diğer personelin bireysel başvurularını kapsamayacağı şeklinde algılanabileceği konusunda görüşbirliğine vardıkları iddia edildi.

    Bu görüş doğrultusunda yeni sezon öncesinde, Futbol Federasyonu'nun özerk hale gelmesinden ve Tahkim Kurulu'nun oluşturulmasından sonra ilk kez karşılaşılan bu olay ve benzerleri için yargıya bireysel başvuruların engellenmesini sağlayacak yeni bir düzenlemenin hazırlıklarının da başladığı ileri sürüldü.

    Öte yandan hukukçular, futbolcu Deniz Barış'ın Yargıtay'a yaptığı bireysel başvurusu nedeniyle Fenerbahçe Kulübü'nün herhangi bir yaptırımla karşılaşmasının da söz konusu olmadığını ifade ettiler.
#08.02.2006 11:03 0 0 0
  • Haber için teşekkürler dream.
#08.02.2006 13:37 0 0 0
  • haber için tesekkurler
#14.02.2006 13:50 0 0 0
  • paylaşım için sağol
#22.02.2006 22:30 0 0 0