23 Nisan ile İlgili Kompozisyonlar

Son güncelleme: 22.04.2010 10:45
  • 23 Nisan ile İlgili Kompozisyonlar - 23 Nisan Kompozisyon - 23 Nisan ile İlgili Kompozisyon Örnekleri




    Nisan ayı bahar mevsiminin en güzel ayıdır.

    Nisanda toprak ana canlanır, bütün doğa yeniden dirilişin heyecanını yaşar. Her yer cıvıl cıvıldır. Kışın soğuk ve karanlığından kurtuluşun bir bayramını yaşar sanki bütün doğa

    23 Nisan denilince, şanlı milletim için de böyle bir yeniden doğuş ve canlanışın yaşandığı ay bakımından ne büyük bir tesadüf olduğunu düşünürüm.

    Mustafa Kemal kendi kurtuluşunu yine milletin kendisinin sağlayacağını Amasya, Erzurum ve Sivas'ta anlatarak Ankara'da bir Millet Meclisi'nin toplanmasını istedi. Buna Türk Milleti hemen karşılık verdi ve 23 Nisan 1920'de Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni topladı.

    Milletimiz kendi kaderini kendi eline alarak var olma yok olma savaşını, egemenlik hakkını kendisi kullanarak kazandı. Bütün dünyaya kendi kendini yönetebilecek büyük bir millet olduğunu gösterdi.

    Ulusal kurtuluş mücadelesi ile bağımsızlık ve istiklâlini Mustafa Kemal önderliğinde kazanarak bu mücadelesiyle, ezilen toplumlara örnek olan asil Türk milletinin başına bir efendi gelip, onu egemenliği altına alamazdı. O ancak kendi kendisini yönetebilirdi.

    23 Nisan 1920, Türk ulusunun etrafını saran karanlık ufuklardan doğan bir güneş gibidir. 23 Nisanla bu ulus kendi kaderini eline alarak Mustafa Kemal önderliğinde bağımsızlık ve hürriyetini kazanarak yurdumuzu düşman işgalinden kurtardı, 23 Nisanla bugünkü Cumhuriyet Devleti'mize kavuştuk, 23 Nisanla bugünkü modern toplum yaşantımıza sahip olduk.

    Milletler için büyük önemi olan 23 Nisan gibi olaylar bayram olarak kutlanır. Türk Milleti de 23 Nisan'I Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kendine en büyük bayram kabul etmiştir.

    23 Nisan'ın bize kazandırdığı cumhuriyet ve istiklâlimizi gelecek kuşaklara emanet eden büyük önderimiz Atatürk, bu ulusal bayramımızı çok sevdiği çocuklara emanet ederek ona daha da güzel bir anlam katmıştır.

    Bu bayramla bütün çocukların arasında baharın uyandırdığı gibi sevgi ve kardeşlik duygusunun uyanacağını ve bunun bütün dünyaya yayılacağını düşünmüştü büyük Atam

    Her 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda ekilecek sevgi, barış ve hoşgörü tohumlarının dünyamızda barış ve sevgi ormanı oluşturacağını biliyorum bütün çocukların yüreklerinde.

    23 Nisanla dünyaya yeni bir güneş gibi ışıklar saçan yüce milletim sonsuza dek yaşayacaktır.
#22.04.2010 10:45 0 0 0