Bu yıl eviniz nasıl olsun

Son güncelleme: 13.02.2006 13:43
  • noimage

    Nasıl kıyafetlerde, aksesuarlarda ve ayakkabılarda moda varsa, dekorasyonda da her yıl öne çıkan renklerden, kumaşlardan ve mobilya malzemelerinden oluşan bir moda var. İşte bu sezonun ev dekorasyon trendleri
    Moda deyince insanın aklına ilk önce giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar gelir. Oysa günümüzde artık herşeyin modası var. Tıpkı ev ve ofis dekorasyonlarında olduğu gibi. Peki bu sezonun dekorasyon trendlerinden haberiniz var mı? İşte ipuçları!

    2004 yılının başlarında ev dekorasyonlarında görülmeye başlanan retro akımı, bu yılın döşemelik kumaşlarında da kendini gösteriyor. Tasarımcılar da, tek düze ve ağır mobilyalardan uzaklaşıp olabildiğince minimal, renkli, kullanışlı ve rahat ürünler tasarlıyor. Ancak eğer evinizde hala klasik mobilyalar varsa ve onları elden çıkarmak istemiyorsanız üzülmeyin. Çünkü retro desenli kumaşlar, klasik mobilyaları bile eğlenceli ve yaşayan objelere dönüştürebiliyor.

    Bu sezon evlerde adeta 70'li yılların disko havası var. Özellikle floresan renkler, morlar, pembeler, dev puantiyeler ve geometrik şekiller mekânları renklendiriyor. Ayrıca genellikle "iç karartıcı" olarak nitelendirilen siyah, koyu yeşil, füme gibi koyu renkler de bu senenin gözdelerinden. Perdelik kumaşlarda ise ipek ve pamuk ön planda.

    Renkler hiç bu kadar canlı olmamıştı!

    Teknolojiyle her an burun buruna yaşadığımız şu devirde insanlar, kendilerini doğayla daha fazla iç içe hissedebilecekleri mekânlar arıyor. Eh tabi tasarımcılar da bu arayışta yol gösterici konumundalar.

    Gerek yemek takımlarında, gerek döşemelik ve perdelik kumaşlarda, gerekse duvarlarda bu yıl hem doğayı çağrıştıran, hem de huzur veren sıcacık renkler hakim. Turuncu, kırmızı, fıstık yeşili, menekşe moru gibi canlı renkler, tasarımlarda en fazla tercih edilen tonlar. Ancak yatak odalarında, son yıllarda etkisi giderek daha da çok hissedilen romantizmi de bulmak mümkün. Çiçekler ve romantizm yatak örtülerinden perdelere, halılardan şifonyerlere, abajurlardan yastıklara ve battaniyelere kadar her yerde.

    Işık önemlidir

    Özellikle küçük mekânlar için aydınlatma problem yaratabilir. İşte bu zorluğu gören tasarımcılar bu sezon aydınlatma ürünlerine de el attı. Ve böylece krom ve alüminyum gibi malzemeleri camla birleştiren tasarımlar vitrinlerde yerini aldı. Bu yılın en gözde aydınlatma elemanı ise siyah camlı armatürler. Duvara ya da yüzeye monte edilebilen, gömme, masa üzerinde veya ayaklı olarak kullanılan aydınlatma elemanları güzellikleriyle gözlerinizi kamaştıracak.
#10.02.2006 21:51 0 0 0
  • Cok tesekkürler bilgilerin icin cadikizcim
#13.02.2006 06:15 0 0 0
  • tesekkürler canim
#13.02.2006 11:14 0 0 0
  • benim evimdede malesef klasik yemek odası takımı var..
    ama kararlıyım bende güzel bir değişim yapıcam
    sağol bilgiler için..
#13.02.2006 13:43 0 0 0