Çikolatalı Cheesecake

Son güncelleme: 19.03.2006 00:31
  • noimage

    Malzemeler:
    (10 kişilik)

    Tart tabanı için:
    - 1/2 paket (125 g) tereyağı (yumuşak)
    - 6 yemek kaşığı pudra şekeri
    - 1 adet yumurta
    - 3 su bardağı un
    - 2 yemek kaşığı soğuk su

    Peynirli harç için:
    - 1 yumurtanın akı
    - 3 paket labne peyniri (toplam 600 g)
    - 1/2 paket çiğ krema (100 ml)
    - 1 su bardağı pudra şekeri
    - 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    - 100 g bitter çikolata (küçük parçalara kırılmış)

    Üzeri için:
    - 50 g sütlü çikolata

    Yapılışı:

    1. Tart tabanı hazırlamak için önce tereyağını, pudra şekerini ve yumurtayı parmak uçlarınızla yoğurun. Bu karışıma azar azar unu ve suyu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Yumuşak ve elinize yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru bir streçle kaplayıp buzdolabında 15 dk bekletin.

    2. 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbınızı yağlayın, fırınınızı 190 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

    3. Hamuru elinizle açarak kalıba yerleştirin. Kenarlarını hafifçe yükseltin. Peynirli harcın dolduracağı kadar bir çukur oluşması yeterli.

    4. Peynirli harcı hazırlamak için önce yumurta akını mikserle köpürtün. Labne peyniri, çiğ krema ve pudra şekerini ekleyip sadece malzemeler karışana kadar çırpın. En son limon kabuğu ve çikolataları ekleyip bir spatula ile karıştırın.

    5. Hazırladığınız harcı tartın içine dökün, ısınmış fırına verin. Yaklaşık 50-60 dk pişirin. Ancak fırınınız çabuk pişiriyorsa bu süre daha kısa olabilir, kontrol edin, üstü hafif kızarınca fırından alın. Oda ısısında ılımasını bekleyin.

    6. Üstü için çikolatayı benmari usulü eritin. Naylon bir poşete koyun, poşetin kenarından küçük bir delik açın. Çikolatayla cheesecake'e gelişigüzel veya düzgün çizikler atın ya da dilediğiniz gibi süsleyin...
#12.02.2006 20:04 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#13.02.2006 13:02 0 0 0
  • işte benim favori pastam teşekkürler.

    noimage
#21.02.2006 16:00 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:00 0 0 0
  • Tarifiniz için teşekkürler,tadanlara afiyet olsun.
#05.03.2006 00:16 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:31 0 0 0