Ege Üniversitesi Bahar Şenlikleri 2010

Son güncelleme: 11.05.2010 13:15
  • Ege Üniversitesi 2010 Şenlik Programı - Ege Üniversitesi 55 nci yıl şenlikleri - ege üniversitesi 55. yılına özel etkinlikler

    noimage


    Her yıl mayıs ayında Spor ve Sanat Şenliği düzenlenmektedir. Bahar şenliği olarak da adlandırılan bu organizasyonda, firmaların tanıtım alanları, spor karşılaşmaları, film ve tiyatro gösterileri, çeşitli yarışmalar, panel, konferans, sempozyum, defile ve konserleriyle büyük ilgi görmektedir. Bu şenlikleri üniversite öğrencilerinin yanı sıra konuk olarak diğer üniversitelerin öğrenci toplulukları ve dış ülkelerden gelen çeşitli topluluklar da gösterileriyle renklendirmektedirler.

    noimage

    Ege Üniversitesi Öğrenci Konseyi, 8. toplantısında çalışmalarını hızlandırmak adına iki takıma ayrıldı. Ege Girişimcilik Günleri kapsamında yapılması planlanan aktiviteler için eğitim takımı çalışmalarına devam ederken, üniversitemizin 55. yılına özel etkinlikler ve bahar şenlikleri için kültürel faaliyetler takımı da program taslakları ve iletişim bağlantılarını sağlamaya devam etti. Ege Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve Ege Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu başkanlığı tarafından sunulan program içeriği üyelerce onaylanıp taslak program oluşturuldu.

    07 Mayıs Cuma açılış yürüyüşü ve konserle başlicak olan festival 10-30 mayıs arası şenliklerle devam edicek..

    Ege Üniversitesi 2010 Bahar Şenliklerine hazırlanıyor. Bu yıl önemli isimleri bahar şenliklerine getirmeyi hedefleyen Ege Üniversitesi'nin bahar şenliği programında konser verecek ünlüler belli oldu. Ayrıntılı liste daha sonra yayınlanacak:

    07 Mayıs 2010 Cuma - Şenlik Yürüyüşü ve TEOMAN Konseri

    10 Mayıs 2010 Pazartesi - MFÖ (Mazhar Fuat Özkan) Konseri

    11 Mayıs 2010 Salı - Grup Karmate Konseri (Karadeniz Müzikleri Grubu)

    11-13 Mayıs 2010 - Ege Caz Günleri 2010

    15-16 Mayıs 2010 - EgeFest 2010 (Ege Üniv. Çeşme T.O.YO) (Konserler, deniz, havuz)

    17-21 Mayıs 2010 - Amatör Grup Konserleri

    21 Mayıs 2010 - Sabancı Üniversitesi Müzik Kulübü Konseri

    24 Mayıs 2010 - NİL KARAİBRAHİMGİL Konseri

    14 Mayıs 2010 - "Hasta Ruh" Alpay Erdem (Stand-Up)

    10 Gün - "EÜTT 14. Tiyatro Günleri"
#01.05.2010 11:43 0 0 0
  • Ege üniversitesi 31. Kültür Sanat ve Spor Şenliği

    Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, EÜ 31. Kültür Sanat ve Spor Senliği kapsamında 7-30 Mayıs arasında 322 etkinlik düzenleneceğini söyledi.

    Prof. Dr. Yılmaz, EÜ Lokali'nde düzenlediği basın toplantısında, 7 Mayıs Cuma günü düzenlenecek şenlik yürüyüşü ile etkinliklerin başlayacağını, kampüs tören alanındaki açılış töreninde dans gösterisi sergileneceğini anlattı.

    Kültür, sanat ve spor etkinlikleri ile dolu bir etkinlik programı hazırladıklarını ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, 'EÜ, 2010 yılında kuruluşunun 55. yılını kutluyor. Kuruluşumuzu da kutladığımız şenlik kapsamında 322 etkinlik düzenlenecek. Öğrencisi ve çalışanı ile 50 bin nüfusa sahip EÜ, şenlik ile etkinliğe doyacak' dedi.

    Şenlik kapsamında, sponsor destekleri ile ünlü sanatçılar ve amatör grupların sahne alacağını belirten Prof. Dr. Yılmaz, şöyle konuştu:

    'Açılış konserinde Teoman'ın sahne alacağı şenlikte MFÖ ve Nil Karaibrahim gençlerle bir araya gelecek. EÜ'den emekli öğretim üyeleri için düzenlenen 'Bu Kalp Sizi Unutur mu? ' konseri düzenlenecek. Grup Karamete, Özgen Akçagül ve Blue Note Orkestrası, DEVA Music Project şenlik kapsamında sahne alacak. Şenlikte, 15 konser, 19 gösteri, 12 gözlem, 10 panel, 13 sergi, 8 dinleti, 22 film gösterimi, 3 kermes, 20 konferans, 11 seminer, 4 söyleşi, 3 tatbikat, 6 atölye çalışması, 3 sunum, 4 kutlama, 9 yarışma, 1 gezi, 1 festival, 2 tören, 1 dj performans, 1 turnuva, 1 tartışma ve 48 tiyatro oyunu yer alacak. Spor alanında ise amatör ve profesyonel takımlar, 8 branşta 88 spor karşılaşması gerçekleştirecek.'

    Ayrıca, 15-16 Mayısta Çeşme'de 3. EGEFEST'in düzenleneceğini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, Romanyalı şarkıcı Inna'nın festivalin kapanış konserini vereceğini belirtti.

    Prof. Dr. Yılmaz, şenlik çerçevesinde Ege Caz Günleri'nin üçüncüsünün 11-13 Mayısta MÖTBE Kültür Merkezi'nde düzenleneceğini ve Anjelika Akbar, Sarp Maden Quartet ve Sibel Köse Quartet'in gençlerle buluşacağını kaydetti.

    Prof. Dr. Yılmaz, EÜ Tiyatro Topluluğu'nca 13-22 Mayıs arasında 14. Tiyatro Günleri düzenleneceğini, 13 üniversite ile 5 özel tiyatro grubunca 30 oyun sahneleneceğini ifade etti.

    EÜ Türk Halk Müziği Topluluğunun, Girne Amerikan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Üniversitelerarası Türk Halk Müziği Final Yarışması'nda 2 dalda birincilik, 1 dalda ikincilik, 1 dalda üçüncülük kazandığını da vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, 'Öğrencilerimizin çeşitli alanlarda elde ettiği başarılarla gurur duyuyoruz' dedi.


#04.05.2010 18:07 0 0 0
  • Ege Üniversitesi 31. Kültür Sanat ve Spor Şenliği Egelilerin coşkusuyla başladı.

    noimage

    Ege Üniversitesi "31. Kültür Sanat ve Spor Şenliği", yenilenen tören şölen alanında buluşan rengarenk şenlik kortejleri ve sahne alan Egelilerin coşkusuyla başladı. Bu yıl EÜ Tıp Fakültesi Anaokulu'nun minik öğrencileri de şenlik yürüyüşü ve törenine katıldı. Şenlik açılışında öğrencilere seslenen EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Ege Üniversitesi'nin temeli sizlersiniz" dedi. Prof. Dr. Yılmaz, "İçinizde henüz bir yıldır bizimle olan yeni arkadaşlarımız var, okulu bitirmek üzere olanlar ve bitirmiş mezunlar var; sizler için yaşamını değiştirmiş hocalarınız var. Hep beraber bir yılı daha geçirdik" diyerek artık "enerjiyi düzgün boşaltma ve dinlenme zamanı" olduğunu sözlerine ekledi. Ege Üniversitesi olarak kültür, sanat ve sporu eğitimin bir parçası olarak gördüklerini belirten Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilere şenlikler kapsamında 23 gün boyunca gerçekleşecek olan toplam 322 etkinliği değerlendirmelerini önerdi.



    Ege Üniversitesi Latin Dansları Topluluğu Tango ve Salsa ekipleri ile Türk Halk Dansları Topluluğu Kolbastı ve Oryantel ekiplerinin gösterileri beğeni ile izlendi. Ege Üniversitesi Mezunlar Derneği Zeybek Ekibi de izleyenlerin beğenisini topladı.


    31. Kültür Sanat ve Spor Şenliği, dopdolu programıyla Ege Üniversitesi'nin bugüne kadar düzenlediği en kapsamlı şenlik olacak. Yoğun kültür, sanat ve spor etkinliklerinin yapılacağı şenlik kapsamında açık hava konserleri, gün boyu sürecek olan açık alan eğlenceleri ile spor karşılaşmalarının yanı sıra gerçekleştirilecek etkinlikler, EÜ Atatürk Kültür Merkezi, Prof. Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE- Kültür Merkezi ve Kültür Sanat Evi'ni dolduracak.

    55 Ege Tören Şölen Alanı'nda gerçekleştirilen şenlik açılış kutlamalarına EÜ Senatosu üyeleri de katıldı.
#08.05.2010 10:27 0 0 0
  • 7 Mayıs Teoman

    10 Mayıs MFÖ

    11 Mayıs Grup Karmete

    11 Mayıs Anjelika Akbar

    12 Mayıs Morfoz by Ercüment Vural

    12 Mayıs Özgen Akçagül ve Blue Note

    13 Mayıs Sibel Köse Quartet

    20 Mayıs DTMK Pop Müzik Topluluğu

    21 Mayıs Neşeli Günler Kumpanyası

    24 Mayıs Nil Karaibrahimgil



    Ayrıntılı olarak festival bilgileri için tıklayınız
#11.05.2010 13:15 0 0 0