Maça ırkçılık gölgesi: 2-0

Son güncelleme: 27.02.2006 18:00
  • FC Barcelona'nın deplasmanda Real Zaragoza'yı 2-0 yendiği maçta teninin renginde dolayı seyircilerin tepkisiyle karşılaşan Eto'o oyundan çıkmak istedi. Arkadaşları tarafından ikna edilen Eto'o ikinci golün asistliğini yaparak en güzel cevabı veri. Maçtan sonra uzatılan mikrofonlara konuşmayan yıldız oyuncu, maç sonunda soyunma odasına giderken eliyle 2 işareti yaptı. Celades'in atılması ardından kazanılan penaltıyı Ronadinho 78.dakikada gole çevirdi. 3 dakika sonrasında Eto'o'nun pasında Henrik Larsson sonucu belirledi.
    Oynanan diğer mücadelede Atletico de Madrid, kendi sahasında Malaga'yı konuk ederken Malaga ağlarını 5 kez havalandırarak Malaga'yı 5-0'lık skorla puansız gönderdi. Son sıradaki Malaga, 10 dakikada Atletico karşısında 2-0 geriye düştü. Goller 6. ve 10.dakikalarda Fernando Torres'den geldi. İlk yarının bitimine 5 dakika kala Maxi Rodriguez farkı 3'e çıkartırken ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. 67.dakikada Juan Valera 4.golü kaydederken 77. dakikada Duda kırmızı kartla oyun dışı kaldı, maçın skorunu belirleyen gol uzatma dakikalarında yine Valera'dan geldi.
#26.02.2006 09:57 0 0 0
  • birde bize çamur atarlar
#26.02.2006 11:07 0 0 0
  • "Eto'o gitseydi ben de giderdim"
    İspanya Birinci Liginde önceki gece oynanan Zaragoza-Barcelona maçında, rakip taraftarların ırkçı tezahüratları sonucu sahayı terketmek isteyen Samuel Etooya büyük destek geldi. Barcelonalı futbolcunun takım arkadaşı Ronaldinho, "Maç sırasında Sana hakaret eden bu insanlardan daha büyüksün diyerek Samueli sakinleştirmeye çalıştım. Ama Samuel sahayı terketseydi ben de onunla beraber giderdim" diye konuştu. Kaleci Valdez, Meksikalı Marquez ve teknik direktör Frank Rijkaard da golcü oyuncuya benzer açıklamalarla destek verirken, Mundo Deportivo gazetesi siyahi futbolcunun davranışını "Tarihi bir hareket" diye nitelendirdi.
#27.02.2006 08:48 0 0 0
  • Eto'o'ya destek geliyor
    İspanya'nın FC Barcelona takımında oynayan Kamerunlu Samuel Etoo'nun Real Zaragoza maçında ırkçı tezahürat yüzünden sahayı terk etmek istemesi, ırkçılık tartışmalarını gündeme taşırken, La Liga'da bu hafta sonu yapılacak maçların 5 dakika geç başlatılması önerisi geldi.

    Irkçılığa karşı İspanya Komisyonu (CECRA), İspanyol Futbolcular Derneği'ne yaptığı başvuruda futbolcu Etoo'ya destek verilmesi için 26. hafta maçlarının 5'er dakika geç başlatılması önerisinde bulundu. CECRA Genel Sekreteri Carlos Ferreyra Nunez, ''Artık stadyumlarda ırkçılığa karşı filmler göstermek ve pankartlar açmak yeterli olmuyor. Irkçılık, gerçek bir profesyonel risk haline geldi'' dedi.

    Benzer olayın geçtiğimiz haftalarda İtalyan liginde meydana geldiğini ve maçların 5 dakika geç başlatıldığını hatırlatan Nunez, İspanya'da da 1. ve 2. lig maçlarının bu hafta sonu 5'er dakika geç başlatılması gerektiğini savundu.

    Öte yandan, Etoo'nun sahayı terk etmekle tehdit ettiği hareket, başta Barça'daki takım arkadaşları olmak üzere İspanya liginde oynayan tüm futbolcular tarafından desteklendi. Real Madrid'de oynayan Brezilyalı Ronaldo, ''Etoo'nun yanındayım. Irkçılığa karşı savaşan herkes beni yanında bulur. Stadyuma sadece hakaret etmek için gelen bu aptal ve salak insanları durdurmak gerekir'' derken, Real Zaragoza'da forma giyen diğer Brezilyalı Ewerthon, ''Sonunda hiçbir siyahi oyuncu İspanya'ya gelmek istemeyecek. Almanya'da bana hakaret edilmiyordu, ama burada ediliyor. Federasyon bir şeyler yapmak zorunda. Eğer Etoo gitseydi ben de gitmek zorunda kalırdım'' şeklinde konuştu.
#27.02.2006 13:01 0 0 0
  • ırkcılık olayları git gide buyuyor



    haber için saol usta
#27.02.2006 13:37 0 0 0
  • Bu olaylar avrupada her geçen gün dahada ileri gitmeye başladı nedense yetkili makamlar herhangi bir açıklama yapmıyorlar.
#27.02.2006 18:00 0 0 0