Madenciliğinde kullanılan ekipmanlar

Son güncelleme: 29.05.2010 13:58
  • Madencilik - Madencilikte kullanılan ekipmanlar - Ekipmanların Özellikleri - hakkında Bilğiler


    noimage



    madencilikte kullanılan ekipmanlar ;
    Yürüyen (hidrolik) tahkimatlar: Genel 1.75 m genişliğindeki bir tavanı tutabilen bu tahkimatlar 400 m uzunluğa kadar sıralı yerleştirilebilir. Temel görevi tavanı destekleyip, göçüğü engellemektir. Tek bir hidrolik tahkimat 6 m yükseliğe kadar çıkabiilmekte ve 30-40 ton ağırlık taşıyabilmektedir.
    Tamburlu Kesici-Yükleyiciler: Uzunayakta üretimi yapan esas makinadır. Makinanın ağırlığı 75-120 ton arasındadır. Makinanın ana gövdesi dışında, kömürü koparmasında yardımcı olan basıncı sağlayan hidrolik pistonları, ilerlemesini sağlayan zinciri ve tamburları vardır. Tamburların sayısı ve türü, makinanın modeline göre değişiklik gösterebilir. Tamburların her birinin üzerinde 40-60 arası kesici diş vardır. Genelde 850 kW güce kadar çıkabilecek motorlar, bu tamburları döndürerek, kömür üretimini sağlar. Tamburun bağlı olduğu kollar düşey yönde hareket ederek, verimli bir üretim yapılmasını sağlar.

    Kesici-Yükleyici Makina ve Hidrolik TahkimatlarKonveyor bant: Tamburların söktüğü kömür, uzun ayak boyunca konveyor bant ile taşınarak, galerideki diğer banta aktarılır. Buraya aktarılan kömür ise başka bir bant vasıtasıyla yeryüzüne çıkartılabilir.
#29.05.2010 13:58 0 0 0