Killzone 3

Son güncelleme: 31.05.2010 10:57
Han Han foto
  • Killzone 3 inceleme - Killzone 3 ilk bakış - Killzone 3 detay - Killzone 3 Ne zaman çıkacak ?

    noimage

    FPS denince akla gelen ilk platformun PC olduğu konusunda tartışacağımızı düşünmüyorum. PlayStation ve Xbox gibi konsolların oyun piyasasını ele geçirmesinden sonra bu durum biraz sarsıntı geçirdi aslına bakarsanız. Xbox'ın Halo serisi, konsolların FPS platformuna bakış açısını resmen simgeliyordu. Buna rağmen PlayStatin platformuna has bir FPS oyunu yoktu ve bu platformun müdavimleri, Medal of Honor gibi multi-platform FPS oyunlarıyla yetinmek zorunda kaldılar; ta ki Killzone yüzünü gösterene kadar...

    Killzone, PlayStation tayfasının FPS fanatiklerine rahat bir nefes aldırmış olsa da asıl bombayı patlatan Killzone 2, yani serinin ikinci oyunu oldu. Yapım aşamasının uzun ve sancılı olmasından dolayı tutukluk yapan bir bombaydı bu aslında ama oyunun E3 2005'teki gövde gösterisi, yeni nesil oyunların neler vaat edeceğini gözler önüne seriyordu. Killzone 2'nin 2009'da piyasaya çıkması ve ortalığı kasıp kavurmasının ardından Guerilla Games, serinin üçüncü oyunu için çalışmalara başlamıştı bile. Tabii ki bu konuda ne bir dedikodu vardı, ne de başka bir şey... E3 2010'un kapısına dayandığımız şu günlerdeyse Guerilla Games'ten müthiş bir haber geldi ve bu haberle birlikte Killzone 3, ilk bilgilerini oyun dünyasına aktarmaya başladı.

    noimage

    Killzone 3'ün hikayesiyle ilgili henüz ortada bir şey yok ama bu yeni macerada yine Helghan topraklarında yer alacağız. İkinci oyundaki müthiş görsellikle bu toprakların her metrekaresini akıllarımıza kazıyan yapımcılar, zaten geniş olan sınırları daha da genişletmiş olduklarını iddia ediyor. İkinci oyunda kullanılan grafik motorunun üçüncü oyunda da kullanılacağı önemli notlar arasında yer alıyor. Durum böyle olunca akıllarda hemen oyunun görsel kalitesi konusunda soru işaretleri oluşacaktır doğal olarak ama telaşlanacak bir şey yok zira bu grafik motoru, zaten günümüz şartlarının oldukça üzerinde bir performansa sahip.

    Oyunda yer alacak karakterlere baktığımızdaysa tanıdık yüzlere denk geliyoruz. Yeni maceradaki esas oğlanımız, ikinci oyunda olduğu gibi yine Sev (Thomas Sevchenko) olacak ve tabii ki -Rico'nun da dahil olduğu- diğer ISA askerleri de kadroda yer alacak. Az önce belirttiğim gibi bu kadroyu nasıl bir hikayenin içerisinde ağırlayacağımız meçhul ama kime karşı savaşacağımız tabii ki ortada: Helghast'lar! Anlayacağınız ne dost tarafında, ne de düşman tarafında herhangi bir değişiklik yok ama tabii ki her iki tarafın da kendine has yenilikleri olacak; yeni model silahlardan yeni model savaş makinelerine kadar.

    Bu konudaki en büyük detayın, oyunda yer alacak olan jetpack olacağını öncelikle belirtmek lazım. İlk olarak PSP platformu için özel olarak piyasaya sürülen Killzone: Liberation'da karşımıza çıkan jetpack aparatı, Killzone 3'e de konuk oluyor. Bu icat sayesinde uzun sıçrayışlar yapmak ve böylece yüksek noktalara ulaşabilmek mümkün olacak. Daha da önemlisi, bu ilginç aparata monte edilmiş olan minigun sayesinde bir nevi tek kişilik ordu görevi göreceğiz. Oyunda yer alacak bir diğer önemli ekipmansa "WASP" adını taşıyan roketatar. Call of Duty: Modern Warfare'daki Tank Buster'a benzeyen bu ölüm makinesi, oyunun savaş atmosferinin önemli kozlardan bir tanesi olacak.

    Guerilla Games, Killzone 2'nin nispeten göze batan kusurlarını Killzone 3'e aktarmamak adına oldukça sıkı çalışıyor. Oyunun müthiş görselliğine minik gölgeler düşüren ufak tefek aksilikler, güncellenmiş grafik motoruyla ortadan kalkmış olacak. Yani zaten olağanüstü olan bir görsel kalitenin daha da iyi olması için çalışılıyor olması söz konusu. Yine ikinci oyunun kulaklara bayram ettiren ses kalitesi, Killzone 3'e daha iyi bir performansla yansıyacak. Tabii ki yapay zeka konusu da göz ardı edilmiş değil. Helghast ordusu, ikinci oyunda zaten yeterinden fazla derecede zekaya sahipti ama bu sefer dökeceğimiz ter damlalarının sayısı biraz daha fazla olacak.

    noimage

    Killzone 3, görsel kalitesini abartarak savaş atmosferini üçüncü boyutuna yaymayı planlıyor. Bunun için nasıl bir ekipmana gerek duyulacağı konusunda da bir netlik yok henüz ama 3D desteğini içeren televizyonlarla yavaş yavaş yakın ilişkiye geçmemiz gerekebilir.

    PlayStation 3 kulvarının yeni oyuncağı olan Move da oyunun yenilikleri listesinde yer alıyor. Yani oyunu Move desteğiyle oynamamız söz konusu olabilir. Ancak bu konudaki netlik için de biraz daha sabretmemiz gerekecek. Muhtemelen bu ve bunun gibi önemli detaylar için, hatta oyunun en önemli kozlarından biri olan multiplayer modu için de çok beklemeyeceğiz; çünkü önümüzde E3 2010 gibi dev bir oluşum var. Zaten Guerilla Games'in Killzone 3 haberini şimdiden piyasaya sürmesi, E3 2010'da patlayacak bombanın habercisi gibi bir şey. Heyecanla bekliyoruz...

    Özellikle ikinci oyunuyla FPS fanatiklerini coşturan ve bir yandan da PlayStation 3 tayfasının ağzına bir parmak bal çalan Killzone serisi, üçüncü oyunla tekrar piyasayı sallamak için hazırlanıyor. E3 2010'un önemli başlıklarından bir tanesi olacak olan Killzone 3'ü takibe almanın zaruri olduğu da bir gerçek.
#31.05.2010 10:57 0 0 0