Google Dokümanlara Erişim Sorunu

Son güncelleme: 03.06.2010 08:20
  • Google Dokümanlar Erişim - Google Dokümanlar Sayfasına Erişim Sorunu

    Son 2-3 gündür google'ın ücretsiz hizmeti olan Google Dokümanlar sayfasına erişimle ilgili yaşanan sorunlar bir çok kullanıcıyı ve işletmeyi mağdur etmiş görünüyor.


    Özellikle ziyaretçileri ve müşterileri ile ilgili gerek dosya paylaşımı gerekse veri depolama hizmetleri için google dokümanlar hizmetini kullanan bir çok kurum ve kişi mağduriyetini yine google dokümanların forum sayfasında ifade ediyor. Özellikle dokümanlara gün içinde bir iki defa ulaşabilen yada hiç ulaşamayan kullanıcılar mali açıdan uğradıkları zarar konusunda google'dan yetkili bir muhatap bulamamaktan şikayetçi. Bir kullanıcı yaşanan bu sorunun sadece google dokümanlarla alakalı olmadığını google'ın bir çok ürününde benzer sorunlar yaşadığını belirterek şunları ifade ediyor:

    "Son 3 gündür, Google Dökümanlar, Google Translate, Google Toolbar ve Youtube internet sitelerine bağlanılamıyor. Üstelik en önemlisi de Google Toolbar'da hesap açılamıyor. Bu da kısa bir süre içerisinde İnternet Explorer'ın kilitlenmesine sebep oluyor. Kötü tarafı İnternet Explorer kilitlendiği için de tarayıcıdan çıkılamadığından ötürü bilgisayarı resetlemek gerekiyor. Böylece sayenizde yakın bir zamanda Windows işletim sistemi çökecek ve bilgisayara format atmamız gerekecek. Ayrıca Google arama motorunda da yazılan kelimeler için alternatif kelimeler de artık çıkmıyor. Yabancı dilde olan metinlerin çevirileri olmuyor. İnternet Explorer'da yeni sekme açtığımızda, eskisi gibi sık kullandığımız internet sitelerinin küçük fotoğrafları ve favori internet sitelerimiz artık çıkmıyor. Allah aşkına ne oldu Size böyle!!! Lütfen 3 gündür olan bu aksaklıklara acil bir çözüm bulun. Youtube gibi yasaklı olan internet sitelerine rahatlıkla girebilmek için DNS ayarları olarak 208.67.222.222 / 208.67.220.220 sayı dizilerini kullanmaktayım"

    Ancak google dokümanlara doğrudan ulaşma yollarıda mümkün. İşte google dokümanlarla ilgili konuların tartışıldığı forum sayfasında ele alınan temel promlem başlıkları ve olası çözümler:

    Google Dokümanlar sayfası neden sürekli kesiliyor?

    Google dokümlar sayfası sürekli kesildiği için sipariş formlarımız işlemiyor ve 2-3 gündür inanılmaz bir zarar içine girdik. Ne kayıtlı siparişlere ulaşabiliyoruz ne de sipariş alabiliyoruz. Google'a güvenerek sipariş formlarını kullandım. ama burda yaşanan sorundan sonra kendi veri tabanımdan bu işleri yapmalyım... umarız google bir açıklama yapar...

    Cevap

    Merhaba,

    Aşağıdaki DNS ayarları ile ulaşabilirsiniz, ancak bu ayarların yapılması halinde ortak ağ üzerindeki yazıcı ve tarayıcıları kullanamıyorsunuz!

    Comodo Dns

    156.154.70.22
    156.154.71.22

    Google'dan dosyaları çekip bir daha kullanmamak lazım!

    -------------------------------------

    Bookworm teşekkürler... şu an dns değişikliği yaparak dokümanlara ulaşabildim. Bu kısmi bir çözüm. Çünkü sipariş formlarına ulaşmak isteyen ziyaretçiler bize talep gönderemeyecekler... Ziyaretçinin yada müşterinin verisi bize ulaşamıyor... Sorun hala aynı büyüklükte devam ediyor. en azından kayıtlı dokümanlarımıza ulaşmamızı sağladığın için teşekkür ederim... sağol

    -------------------------------------

    Öncelikle problem bir DNS problemi değil. Örneğin docs.google.com için IP adres çözümlemesi 74.125.43.10* şeklinde bulunuyor, fakat ping veya tracert komutları ile bu adrese erişilemediği görülüyor. Aynı youtube da olduğu gibi vtunnel.com, ktunnel.com gibi siteler üzerinden docs.google.com'a erişmek mümkün, erişilebiliyor. Fakat script desteği ve logon olma problemleri yüzünden dokümanlarla çalışılamıyor. Yalnız bu şekilde erişilebilmesi bile TTnet tarafından IP bloklanması, engelleme olduğunu düşündürüyor. Sorununun Google ve TTnet yetkilileri tarafından düzeltilebileceğini düşünüyorum İyi çalışmalar.

    -------------------------------------

    Google docs serverları tüm Türkiye'de neden yanıt vermiyor

    Güneryde ankara ve isanbuldaki kullanıcılarım google serverlarına ulaşmıyorlar. Tüm dokümanlarımız google da ne zaman geri gelecek sistem ne zaman düzelecek? Neden dosdoğru bir şekilde hataların bildirildiği bir yer yok ?

    Evet malesef bu sorun ciddi ve herkesi etkiledi... temel problem ise muhatabın olmaması. Açıkçası tam bir hayal kırıklığı yaşadım.

    Evet bu ve buna benzer sorunlar henüz google yetkililerince bir açıklama yapılmamış. Ancak sorunun google tabanlı olabileceği gibi Türk telekom temellide olabilir. Explorer kullanan bir çok ziyaretçi daha önce ziyaret edilmiş sitelere ait küçük imajların bir anda silindiğini ve bu sorunun neden kaynaklandığını henüz anlamış değil. Herkes google'dan bir açıklama bekliyor.
#03.06.2010 08:20 0 0 0