Malzemeler:
Kahverengi Hamur:300 g (5,5 çay bardağı) un
2 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Kakao
125 g margarin
70 g (yarım çay bardağı) bal
1 limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı su
Bademli Hamur:165 g (1,5 su bardağı) un
2 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu
50 g margarin
1 poşet Şekerli Vanilin
80 g (1 çay bardağı) Pudra Şekeri
100 g (1 su bardağı) öğütülmüş badem
3 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı:
Kahverengi Hamur: Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, bal, limon kabuğu rendesi ve suyu ilave edip iyice yoğurun.
Bademli Hamur: Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, şekerli vanilin, pudra şekeri, öğütülmüş badem ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Her iki hamuru da 3'er eşit parçaya bölün. Bir parça kahverengi hamuru dikdörtgen açın. Bademli hamurun bir parçasını rulo şeklinde uzatıp bu hamurun üzerine koyun. Rulo şeklinde sararak bademli hamurun kahverengi hamurun içinde kalmasını sağlayın. Bıçak yardımı ile 2 cm genişliğinde dilimleyin. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin. Afiyetler Olsun...