Bağış’ıklık sistemimiz çökertiliyor

Son güncelleme: 11.06.2010 10:53
  • Bağış'ıklık sistemimiz çökertiliyor - Bağış'ıklık sistemimiz çökertiliyor Yılmaz Özdil - Yılmaz Özdil Yazıları - Yılmaz Özdil Köşe Yazıları




    Bağış'ıklık sistemimiz çökertiliyor


    Deniz Feneri...

    Dışarda, gurbetçileri dolandırdı.


    İçerde, kurban bağışlarını tokatladı.

    Mehmetçik Vakfı...

    Kurban dümeninden yargılanıyor.

    Lösev...

    Kurban dümeninden yargılanıyor.

    İhh...

    9 ölü, nerdeyse savaş çıkacak.

    *

    Gözünüzü seveyim...

    Yardım işine ara verin biraz!

    *

    Yoksul Çocukları Sevgi Derneği yöneticileri, dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alındı. Diyanet Sosyal Yardımlaşma Derneği adına para toplayan arkadaşların sahtekâr olduğu ortaya çıktı. Şehit Aileleri Derneği adıyla para toplayanların, bırak şehit ailesini, askerlik bile yapmadıkları anlaşıldı. Türkiye İşitme Engelliler
    Derneği makbuzuyla para toplayanların, sağır dilsiz olmadıkları gibi, makbuzların da sahte olduğu belirlendi.

    *

    Bu arada...

    *

    "Madem öyle, işte böyle, hiçbiri temiz kalmasın" diye... Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin terörist ve Hıristiyan olduğunu yazdılar, Türkan Saylan'ı linç ettiler. Gariban öğrencileri okutan Atatürkçü Düşünce Derneği'ni Ergenekoncu ilan ettiler. Çağdaş Eğitim Vakfı'ndan burs alan çocuklara darbeci dediler. Baba
    Beni Okula Gönder kampanyasını yürütenleri, içeri tıkmaya çalıştılar... "Bunlara bağışta bulunanı oyarız, ona göre" demeye getirdiler.

    *

    Özetlersek...

    *

    Bu dönem verilen en büyük zararlardan biri budur maalesef... Bir taraftan "sadaka toplumu" yaratılıyor, bir taraftan hayırsever insanımızın "dini, insani, vicdani" duyguları köreltiliyor.

    *

    Bağış'ıklık sistemi çökerse...

    Vücut kendini koruyamaz.

    *

    Etmeyin eylemeyin kardeşim...

    Bir ülke fabrikalarını, limanlarını satabilir; toprak bile kaybedebilir.

    Yarın öbür gün, biri çıkar, geri alır...

    Ama "dayanışma duygusu" kaybedilirse, geri alabilecek para yoktur.


    Yılmaz ÖZDİL








    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/14958342.asp?yazarid=249&gid=61

#08.06.2010 19:46 0 0 0
  • siyaset meydaninda hep yandas yazarlarin yazilarıyla siyaset yapilmasi yerine kendi düşüncelerimizi paylasarak siyaset yapmamiz daha güzel olurdu benim fikrimce siz bu yazarin fikrini savunuyorsunuz ama bu yazilanlarin tam aksini savunanlarda var bu ülkenin başina gelecek birisi asla biz halkı memnun edemez biri beyense biri gözünün üstünde kas var der.
#08.06.2010 20:06 0 0 0
  • Kime Neye Göre Yandas Candas (: Bana Göre Baskaları Yandas...Baskalarına Göre Baskaları Candas..Ülkemde Tüm Kavramları Ve özgürlükleri Birbirine Soktuları İçin Anlayamadım Ben (:



    Şimdi Biz Bişiyler Okuyoruz Seviyoruz Sevmiyoruz..Beğeniyoruz Beğenmiyoruz.. Sonrada Sizlerle Paylaşıyoruz ..! Burda Siyaset Yapmıyoruz..!
    Sevdiğimiz Yada Sevmediklerimizi Desteklediklerimiz Yada Desteklemediklerimizle İlgi Konular Acıyoruz Tartısıyoruz Konusuyoruz Fikir Paylaşıypruz Dimi ? Buranın Amacı Bu Yani(:
    Tabiki Tam Tersinide Savunanlar Var Onlarda Onunla Alakalı Konular Acıyo Ve Tartısıyoruz Dimi ..
    BurdaYanlış Olan Ne Onu Anlayamadım Ben (:

    Şimdi Siz Benim Bu Actığım Konuya Dersin ki Hayır Kardesim Bu Yanlış.. Yada Evet Doğru Fikrini Yazarsın Ve Konusuruz Fikir Paylaşırız Bende Cevap Veririm Doğru Olan Bu Değilmidir..
#08.06.2010 20:20 0 0 0
  • Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin terörist ve Hıristiyan olduğunu yazdılar, Türkan Saylan'ı linç ettiler.

    Yazarın yorumunun büyük bir bölümüne katılıyorum.Ama Rahmetli Türkan SAYLAN ile ilgili bölümüne maalesef katılamıyorum.Çünkü Türkan SAYLAN kendi ağzı ile biz kiliselerden para yardımı alıyoruz ve bu paralarla haydi kızlar okula projesini hayata geçirdik dedi.
#08.06.2010 20:40 0 0 0
  • bende bi yazarin yanlıslarini bize aktarmaniz bana yanlıs geldi, siz bu yanlıslari doğru gibi anlatmanız, en başi ilbeyi abimin verdiği örnek, türkan saylan diyorsunuz kim olduğunu ve neye hizmet ettiğini biliyormusunuz ?böyle insanlari savunan yazarda ve bu yazarlara destek olan kişilerde bana göre aynıdır, yanlişi doğru gibi anlatmaktan vazgecmediler gecmeyecekler, türkan saylan dediğiniz insan 1 numarali islam düşmanıdır ve siz nerdeyse bunu kahraman yapacaksiniz. sonra siyaset meydanı diyeceksiniz ben o yüzden böyle bi yazi yazdim acaba bu yazarin görüşleri sizin görüşlerinizmi die, herkez kendi görüşünü yazsin dememdeki gaye buydu,,ülkenin satıldığını yazarken islam düşmanlarinida göğe cikarmak cok sacma...
#08.06.2010 22:03 0 0 0
  • Şimdi değiğim Gibi Arkadasım Sen benim yazdığımı Gördün okudun Dimi..Sana Göre Yanlıştır Bana Göre Doğru Sen Yanlış Diye yazarsın Yada Yorum Yapmassın (:benim kimseye bişiy aktardığım Yok (:

    Banada Yanlış Gelen dinle devlet işlerini birbirine Karıştırmaktır Zaten..İnsanlar Dinini Duygularını Sömürmektir..Farz Edelimki Türkan Saylan Hristiyan O Buun Doğru Yaptığı İşleri Değiştirmi?Ben biliyorum Türkan Saylanı Peki Siz ?


    herşeyde Olduğu Gibi Burdada Siyaset İçin Konu Acıyoruz Ama Dini Tartışıyoruz (: insanların İnaçlarını Tartışıyoruz..
#09.06.2010 18:00 0 0 0
  • dini tartisamayız ya inanırlar ya inanmazlar ama dine düşman olan herkezi tartişiriz, türkan saylanın müslüman olup olmadiği beni alakadar etmez, ama islama olan düşmanlığı beni alakadar eder. türkan saylanı bu sekliyle biliyor ve savunuyorsaniz tamam. oda sizin görüşünüz saygı duyarim
#09.06.2010 18:23 0 0 0
  • İslam Düşmanlığı ? Hangi demecinden..
    Çocukları sıranın üzerine çıkarıp, namaz kıldırıyorlardı. "Öyle yapacaklarına bale öğretsinler!" dedi Bu Yüzden Olabilirmi ?

    Deniz Feneri Müslüman Türk İnsanların Dugularını Sömürüp Kullandılar Dimi ...Türkan Saylanın Kurduğu Dernekler 36 Bin Öğrenci Okutmustur..
    Toplumun alt katmanında ezilen, toplum dışına itilen, eğitimsiz bırakılan, tinerci, sokak çocuğu, genelev kadını, özürlüler, cüzamlılar, zührevi hastalıkları olanlar, daha bir sürü, bir sürü insana Yardım Etti
    Ve aile ve dernek yöneticileriyle son kez bir araya geldiğinde "kız öğrenci sayısının 36 binden 100 bine çıkarılmasını, Türkiye'deki her köye bir okul yapılmasını ve her kasabada kız öğrenci yurdu yapılmasını istemiştir."

    Bu Arada Dinsiz Diye Az Söylmemişsiniz..Amerikan Ajanı, Misyoner, Katolik, PKK yanlısı, Örtü düşmanı, Komünist ve Lezbiyen...de Denmişti..!
#09.06.2010 19:43 0 0 0
  • Yardım kuruluşlarımız bizim sosyal sigortalarımızdır buradaki kesintiler sosyal patlamalara ve dejenerasyonlara sebep olur.

    devletin denetiminde olan kuruluşlarda bile bazen usulsüz işler oldu.

    bu tür yolsuzluklar ya da yolluluklar bu kurumların varlıklarına son vermeyi gerektirmemeli, hiç ama hiç acımadan senin kötün benim kötüm demeden hemen bunları ve yataklık edenleri oradan def etmek ve yasal yollara başvurmak gerekir.

    EN ÖNEMLİSİ HİÇ BİR PARTİNİN VE GÖRÜŞÜN BUNU ÇIKAR MALZEMESİ YAPMAMASIDIR, OLUMLU YA DA OLUMSUZ SONUÇLARINDAN KENDİLERİNE MALZEME ÇIKARMAMALARIDIR. BU KURULUŞLAR MİLLETİMİZİN SOSYAL DİNAMİKLERİDİR.
#09.06.2010 21:38 0 0 0
  • evet Kesinlikle Katılıyorum Size..İşte Önce Ön yargılardan Ve Sen-ben Ayrımından Kurtulmak Lazmım

    Yazarında Bahsettiği Bu Zaten Son Cümlesi Olayı Özetliyo;


    Ama "dayanışma duygusu" kaybedilirse, geri alabilecek para yoktur.
#10.06.2010 17:42 0 0 0
  • ben deniz fenerini savunmam ama siz türkan saylanı öyle bi anlatıyorsunuzki benim bile inanasim geliyor o yazdiklarinizin nederece doğru olduğunu bilemem ama hayatını islam dininin gerici yobaz bi din olduğunu ve bu uğurda mücadele vermiş birini cok güzel savunuyorsunuz yaptiği iyilikleri söylerken kizlarin başini actirdiğinida söyleseniz islami hiçbir zaman benimsemediğini aciklasaniz veya kabullenseniz nasil olur???
#10.06.2010 19:18 0 0 0
  • kızların baslarını actırdı diye birsey söz konusu değil..sadec İmam hatiplilere burs vermemiştir..Doğru onunda gerekçesi onlara yardım eden kuruluşlar olduğu içindir..!O kurduğu Vakıflardan Ders alan Namazında Niyazında Kızlardı Vardı asıl Siz arastırrsanız Görürsünüzz.!

    Bende diyorumki türkan saylanın Ataist Yada Hristiyan yada herneyse Olduğu Yaptığı İşleri Örtermi dedim ..En azından İnsanların Dugularını Dinini Sömürmedi...Sömürüp Kendine Yatlar Katlar Yada Etrafındakilere Sıvamadı..!

    Hatırlatayımm Bide ;1976 yılında hedefinde cüzzamla savaş vardı. O zamanlar Türkiye'de 10 bine yakın cüzzam hastası vardı. Çoğu iş bulamadığı için dilenmek zorunda kalıyordu. Türkiye'yi karış karış gezdi. "Biz büyük bir aileyiz" sloganıyla hastalarını tedavi etti, onlar için projeler üretti. İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nin kurulmasına öncülük etti. Cüzzamla Savaş Derneği'ni kurdu. Bu sizin İçin Ne ifade Ediyo Tabi Bilememm..

    Bu Yaptıklşarını Değiştirrmi ? Ben Diyorumki Elmayla Armutu Artık Karıstırmasakk ?
    Son Olarakta Kendi Sözleriyle Size Cevap vereyimm..Herkez İstediğini İstediği Şekilde Düşünebilir Tabiki..

    ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan yıllardır misyoner olduğu yönündeki iddialara ise annesinin nüfus kayıt örneğiyle cevap verdi: "Rahmetli annemin Hıristiyanlık meselesi var. Annem İsviçre kökenli. Babamla evlenip bana hamile kalınca Müslüman oluyor, Leyla adını alıyor. Malum basın evlenmeden önceki halini yazıyor. Annemi Müslüman mezarlığına gömdük. Gece gündüz İngilizcesi'nden Kur'an okur, bize ahkam keserdi... İnsan Müslüman olmayabilir, Hıristiyan da kalabilir. Bu ayıp değil ki ayrıca... Biz hakiki din dersi almış bir kuşaktanım. Hafız Ahmet beyden ders aldım. Çok iyi bir din bilgisi sahibiyim...
#10.06.2010 20:38 0 0 0
  • Tartışmanız hoşuma gitti teşekkür butonuna basmamın sebebi fikirleri kabul ettiğimden değilde karşılıklı tartışma şeklinizin güzelliğindendir.
#10.06.2010 21:30 0 0 0
  • bu iki kuruluşu ya da sistemi karşılaştırmak yersiz, kulvarlar farklı yetiştirilmek istenen insan profili farklı ortak olan tek şey bazı şeylerin oralarda doğru yapılmadığı ve bazılarının kullandığı yerler olması, şahısların verilen hizmetlerin önüne geçmesi ve buradan nemalanmalarıdır. sonuçlarına da katlandılar yani.
#11.06.2010 10:53 0 0 0