Uzman Çavuşlara Müjde

Son güncelleme: 14.06.2010 00:38
  • Emekli olan uzman erbaşlar, aylık bağlanana kadar olan 7 yıllık sürede, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde sivil olarak çalıştırılacak.

    AK Parti'li milletvekilleri, konuya ilişkin değişiklik önergesi hazırladı. Önerge, Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına eklenecek.

    Önergeye göre, halen 45 yaşında emekli olan uzman erbaşlar, emekli aylığı bağlama yaşı olan 52 yaşına kadar, TSK bünyesinde sivil memur olarak görev yapabilecek.

    Düzenlemeyle, uzman erbaşların 7 yıllık süredeki mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlanıyor.

    Askeri kıt'a, karargah ve kurumlarda cep telefonu bulundurmanın suçu da askeri suç olmaktan çıkarılarak disiplin suçu kapsamına alınıyor.

    TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ile bazı komisyon üyeleri konuya ilişkin değişiklik önergesi hazırladı. Önerge, söz konusu askeri mahkemelere ilişkin kanun tasarısına, yeni bir madde olarak eklenecek.

    Önergeye göre, askeri kıt'a, karargah ve kurumlarda bulundurulması veya kullanılması yasak olan cep telefonu, bilgisayar, radyo, teyp, fotoğraf makinesi gibi görüntü, ses ve benzeri verileri ve bilgileri kaydeden, depolayan veya ileten her türlü cihaz ve aletleri bulunduran veya kullananlar, 10 günden bir aya kadar oda veya göz hapsi cezasıyla cezalandırılacak.

    TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Eskişehir İkinci Sınıf Askeri Ceza ve Tutukevindeki incelemelerine ilişkin alt komisyon raporunda, askerlerin cep telefonu bulundurmasının, ''emre itaatsizlik'' yerine, ''disiplin suçu'' sayılmasını önermişti.
#14.06.2010 00:38 0 0 0