Suudilerden İsraile İranı vurma izni

Son güncelleme: 19.06.2010 22:32
  • Suudi Arabistan - israil - iran - Suudi Arabistandan vurma izni - israil İranı vuruyor

    noimage

    Suudi Arabistan'ın, İran'a olası bir hava saldırısı halinde İsrail savaş uçaklarına hava sahasını açacağı iddia edildi.

    vurİngiliz Times gazetesinin Basra Körfezi'ndeki askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, Riyad yönetiminin İsrail'e ülkenin kuzeyinde dar bir hava koridoru açacağı, böylece İran'ı bombalayacak İsrail uçaklarının yolunun kısalacağı belirtildi. Habere göre Suudi Arabistan, bu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda neler yapılacağını bir tatbikatla test etti. Buna göre Suudi Arabistan, İsrail uçakları hava sahasından geçerken kendi füze savunma sistemlerini devreden çıkaracak, Suudi hava kuvvetlerine ait jetlerin havalanmasını önleyecek ve İsrail uçakları hava sahasından çıktıktan sonra hava savunma sistemlerini tam alarm durumuna geçirecek.

    Bir Amerikalı savunma kaynağı, "Suudiler İsrail'lilere geçmeleri için izin verdiler, bu sırada onları görmezden gelecekler. Kendi jetlerinin bu işe karışmaması ve kimsenin vurulmaması için testler yaptılar. Bütün bunlar ABD Dışişleri Bakanlığı'nın rızasıyla oldu" dedi. Bir Suudi yetkili de, "İsraillilerin geçmesine izir vereceğiz ve gözlerimizi kapatacağız" dedi.Times, İsrail ve S. Arabistan arasında gerginlik olmasına rağmen iki ülkenin de Tahran rejiminden nefret ettiğini ve nükleer planlarından endişe duyduğunu yazdı. Gazete, olası bir saldırıda ilk hedeflerin Natanz ve Kum'daki uranyum zenginleştirme tesisleri, İsfahan'daki gaz deposu ve Arak'taki ağır su reaktörü olacağını belirtti. Buşehr'deki hafif su reaktörünün de ikincil hedefler arasında bulunduğu kaydedildi. Times, hedeflerin İsrail'den 2250 km uzakta olduğuna ve İsrail uçaklarının menzilinin üst sınırının da ancak bu kadar olduğuna dikkat çekti. Bu yüzden S. Arabistan üzerinde hava koridoru açılmasının İsrail'in işini kolaylaştıracağı vurgulandı. İsrail basını, eski Başbakan Ehud Olmert'in Suudi yetkililerle İran konusunu ele aldığını yazmıştı.

    Suudi Arabistan'dan yalanlama

    Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Times gazetesinde, "İran'a olası saldırısı sırasında İsrail'e hava sahasını kullandıracakları" yönündeki haberi kesin dille yalanladı.

    Suudi Arabistan'ın resmi ajansı SPA'ya göre, Bakanlık, bu "yalan iddiaları kesin dille yalanladı" ve "Suudi Arabistan, egemenliğinin ihlal edilmesini ya da bir başka ülkeye saldırmak için hava sahasını kullandırmayı reddeden kararlı tutumunu yineler. Bu siyasetin hiçbir ilişkimiz bulunmayan İsrailli işgalci yetkililere de uygulandığı açıktır" açıklamasında bulundu.

    İngiliz Times gazetesinin Körfez'deki askeri kaynaklara dayanarak dün verdiği haberde, Suudi Arabistan'ın İran'a olası bir saldırı halinde İsrail'e hava sahasını kullanması için izin verdiği ileri sürülmüş, bir Amerikalı askeri kaynağın da "Suudi Araplar, kendileri başka yere bakarken İsraillilerin ülke hava sahasından geçmesine izin verdi. Suudiler kendi savaş uçaklarının harekete geçmemesi ve kimsenin vurulmaması için denemeler yaptı bile. Bütün bunlar ABD Dışişleri Bakanlığının onayıyla yapıldı" dediği belirtilmişti.

    Kaynak
#14.06.2010 01:47 0 0 0
  • Yine siyonisltler müslümanların arasını açmaya fitne tohumları ekmeye çalışıyor.
#14.06.2010 07:07 0 0 0
  • israil irana savas acacak öylemi deli olmasi lazim 1 günde iran imha eder israili..isterse bütün hava üstlerini açsin israil tek basina irana hiçbirsey yapamaz..
#14.06.2010 18:51 0 0 0
  • Neden olmasınki.ABD bizim üslerimizden IRAK'ı vurmadımı.Bizim askerlerimiz Afganistanda ABD askerlerine yardım etmiyormu müslüman kanı akıtmak için.2003 Yılında meclisimiz izin verse idi incirlikten kalkan uçak Irağa kısa mesafeden vurmayacakmıydı.Sonra hangi müslüman ülkenin idarecisi müslümanki.Hepsi müslüman görünümünde İsrail uşağı.Bence Suud ailesi israile kesin izin verir.Çünkü Şeyh hüseyinin torunları onlar
#14.06.2010 21:03 0 0 0
  • abi izin versede iran ırağa benzemez amerika desen hadi neyse ama israil tek basina ne yapabilir irana isterse irana kadar girsin iran kolay lokma deil bence..
#15.06.2010 18:35 0 0 0
  • Normal şartlarda doğru söylüyorsun.Ama şartlar normal değil.BOP denen asıl adı ARZ'I MEVUD olan yahudi projesinin amacı Ortadoğunun genelde müslümanların yaşadığı çoğrafyasında önce büyük ortadoğuyu şekillendirip daha sonrada böl parçala yut takdiğini kullanarak irili ufaklı 500 devletçik inşa etmektir.ABD nin sıkça telaffuz ettiği BOP bir hıristiyan projesidir sözü bizleride çok yakından ilgilendirmektedir.Çünkü bizim başbakanımızda aynı ABD başkanı gibi sık sık BOP eş başkanı olduğunuı iddia ediyor ve savunuyor.Hal böyle olunca İranın şia Çumhurbaşbakı Ahmedi Nejatın'ın aynen FKÖ 'nün ölü lideri Yaser ARAFAT gibi bir İsrail yerleştirmesi olduğu,başka türlü Ortadoğuda iktidar olunamayacağı hepimizce malumdur.Ahmedi Nejat TAHRAN belediye başkanı iken Çumhur başkanlığına adaylığını koyduğu seçim sathında sürekli İsraile ve ABD ye sövdüğü ve bu sayede Şia İranlıların oylarını alarak Seçildiği bilinmektedir.Hatta bazı kaynaklar Ahmedi
    Nejadın seçim probakanda çalışmalarını MOSSAD 'ın yürüttüğüde söylenmektedir.İsrailin ,bakın ben haklıyım bana dokunmazlarsa bende bişey yapmam diyebilmesi için birilerinin İsraile sataşması lazım ,onuda Ahmedi Nejat ve aynı kendi
    si gibi Şia olan Hamas ve idarecileri yapmaktadır.Sakınha Hamasın Filistinde normal bir seçim kazandığını zannetmeyin.Silah zoru ile ve baskı ile seçimi aldılar.EL FETİH bu yüzden hamasa karşı.Zaten Haması EL FETİH'e rakip olarak ABD işbirliği ile İsrail kurmuştur.Başbakanımızın arabuluculuk teklifini bu nedenle kabul etmedi Hamas.Şu anda müslüman çoğrafyasında hiçbir müslüman ülkenin idarecileri müslüman değildir.Halkı müslüman olmasına rağmen idarecilerin Tamamı sebatayisttir.İranla Irakı sekiz yıl savaştırdılar ne oldu kullanılan füzeler bir ağacın dalını bile yakacak güçte değildi.Füzeleri kim sattı onlara,İrana ABD Iraka RUSYA.Sekiz yıl ortadoğuyu bu uyduruk savaşla oyaladı Yahudi.Humeyniye devrim yaptırdılar Sünni olan Şahı devirttiler yerine Şii Humeyniyi getirdiler ,devrimede İslam devrimi adını verdiler.Şimdi İsrail bir avuç diyorsun güzel kardeşim.Tamam İsrail bir avuçta arkasındakiler iri iri köpekler.Sakın Türkiye bu savaşa engel olur deme çünkü yanılırsın.ABD Iraka vurmak için epey bekledi ve uygun zemini bulup vurdu.Neredeyse Irakta İsrailin nüfusu kadar müslüman öldürüldü,sürüldü,yaralandı,evinden parkından oldu.Türkiye bunlara çanak tuttu.Başımıza geçen çuvalada elhamdülillah deyip sineye çektiler.Daha sonra yorumlarımıza devam ederiz.Allaha emanet ol kardeşim
#15.06.2010 20:38 0 0 0
  • bop eşbaşkanı olduğunu söylemek ;_burada bende varım ..hemde enaz senin kadar.ve hatta senden daha fazla_demekten başka birşey ifade etmez...sorun nedir?

    kürt açılımı amerikan destekli diyenler bugün neredeler?
    keşke birşeyler yapılabilseydi ve bir işe yaramış olsa idi
    milletin canı yanıyor..
    o bölgede sürekli bir çatışma ortamı olması israil ve amerikadan başka kimsenin işine yaramaz...
    kürt açılımına karşı çıkanlar kimler?... chp mhp ve pkk..



    elfetihden göklere çıkartarakbahsediyorsun ve yaser arafatı yerin dibine sokuyorsun..
    halbuki el fetihin lideri yaser arafat...sosyalist laik falan işte ..

    ihvanı müslimin yani müslüman kardeşlerin bağı elfetihle değil, hamas iledir..

    sünni şah diyorsun ..iyide.

    FİRAVUNUN sünnisi şafisi olurmu arkadaşım.
#17.06.2010 21:43 0 0 0
  • Sözlerinizin arkasında büyük bir kin ve nefret gördüm.Genelde bizlerin sevdiklerimize karşı kin ve nefret var sözlerinizde.Sanki karanlıkta kalmış uzun bir müddette ışığı görmemiş bir haliniz var.Sanki karayı ak etmeye çalışan bir davrınız var.Hamasla El Fetihi bir tutmak abesle iştigalden başka bir şey değildir.Bak bu gün El Fetih Afganistanda ölümle burun buruna ,Hamas ise israilin taşeronluğunu yapıyor.Firavunun Sünnisi Şafisi olurmu diyorsun ,Mezheplerimize karşıda alaylı davranıyorsun,birkere sünnilik ve şafilik hak mezheptir,firavun kelimesini nasıl sıkılmadan sünnilik ve şafilikle aynı ve yan yana kullanırsın.Şahı devirerek yerine getirilen Humeyni firavunluğa daha yatkındı.Çünkü Hak mezhep olan sünniliğin temsilcisi olan Şahı ABD desteği ile devirip yerine batıl şia hakimiyetini getiren odur.Anlamadığım veya anlamayı beceremediğim konu şu:Neden İslam dinine ve Türk devletine karşı olan herşeye tarafsın.
#19.06.2010 09:14 0 0 0
  • Batı'yla ekonomik ve siyasi işbirliğini artırmaya özen gösterdi.1955'te Bağdat Paktı'na katılma kararı aldı. Yemen İç Savaşı'nda cumhuriyetçilere karşı kraliyet yanlılarını destek verdi.Basra Körfezi'ndeki bazı adalar üzerinde hak talep edip işgal etmesi körfez emirlikleri ile gerginlik yaşamasına neden oldu. 1960'larda ve 1970'lerde daha bağımsız bir dış politikaya yönelerek SSCB ve Doğu Bloğu ülkeleriyle de iyi ilişkiler kurdu. Şatt-ül-Arap su yolu nedeniyle Irak ile yaşadığı sorunu bu ülkedeki Kürt ayrılıkçıları destekleyerek çözmeye çalıştı. Muhammed Rıza Şah iktidarı sırasında İran, Türkiye ile beraber İsrail'i tanıyan iki müslüman ülkeden biriydi.

    1956'da CIA destekli gizli polis örgütü SAVAK'ı kurdurdu. Böylece konumunu güçlendirdikten sonra 1963'te ABD desteğiyle Beyaz Devrim adını verdiği bir ulusal kalkınma programı uygulamaya girişti.Hava, kara ve demir yolları ağının genişletilmesini, bir dizi baraj ve sulama projesini, sıtma gibi hastalıkların kökünün kazınmasını, sanayinin geliştirlmesini ve toprak reformunu kapsayan bu programla birlikte kırsal alanlara sağlık ve eğitim hizmetlerini götürücek bir örgütlenmeyi başlattı. 1971'de Pers İmparatorluğu'nun 2,500. yıldönümü kutlamak üzere bir tören düzenledi. Bu törende İran tarihinde yeni bir uygulama başlatarak karısı Farah Diba'ya imparatoriçe (şahbanu) tacı giydirdi.1975'te çok-partili siyasi yapıyı ortadan kaldırarak Rastakhiz Partisi'ni (yeniden canlanma) tek legal parti ilan etti.

    sünni şah öylemi

    efendi efendiiiiiiiiiiii...Seni birleri fena şekilde işletmiş..
#19.06.2010 18:14 0 0 0
  • Sözlerinizin arkasında büyük bir kin ve nefret gördüm.Genelde bizlerin sevdiklerimize karşı kin ve nefret var
    Neden İslam dinine ve Türk devletine karşı olan herşeye tarafsın.




    sen; bir firavunu, İslamın temsilcisi diye nasıl lanse edersin.
    bak hemşerim..burada çok kişiye birşeyler söylersin ve belkide inandırabilirsin..

    beni başkalarıyla karıştırma..


    1956'da CIA destekli gizli polis örgütü SAVAK'ı kurdurdu
#19.06.2010 18:32 0 0 0
  • Genelde bizlerin sevdiklerimize karşı kin ve nefret var



    _____Pehlevi Hanedanı'nın kurucusu Rıza Şah Pehlevi'nin en büyük oğluydu. İsviçre'de öğrenim gördükten sonra 1935 - 1938 arasında İran'da Askeri Akademi'de eğitim aldı. Sovyetler Birliği ve Birleşik Krallık'ın, Almanya'yla işbirliğini önlemek için İran'ı işgal etmesi üzerine tahta çıktı (1941).

    Bu ülkelerle, işgal kuvvetlerinin en kısa sürede geri çekilmesi karşılığında bir antlaşma imzalayarak 1943'te Almanya'ya savaş açtı. Bu arada sarsılan şahlık otoritesini İngiliz desteğiyle ayakta tutmayı başardı.__

    PİYON değil desene
    halkına karşı nemrud , halkına karşı firavun..senin sevdiklerin bunlarmı


    Irak ile yaşadığı sorunu bu ülkedeki Kürt ayrılıkçıları destekleyerek çözmeye çalıştı

    acep bu ayrılıkçılar kimler olaki..
#19.06.2010 19:05 0 0 0
  • Her ülke kendi güvenliği için bazı önlemler alır.Bu bizim işimize gelmeyebilir ama o ülkenin gerçekleri vardır.Yinede firavun kelimesi biraz büyük harfle olmuş.
#19.06.2010 22:15 0 0 0
  • böyle bir şavasın olmasına ihtimal vermiyorum yada vermek istemiyorum
    böyle bir savaş Türkiyeyi çok zor durumda bırakır güneyde en uzun sınırımız iranda o bölgedeki siyasal boşluk bizim için hiçde iyi sonuclar doğurmayacaktır

    Türkiye bir şekilde bu savaş senaryosunu kapatacaktır diye düşünüyorum
#19.06.2010 22:32 0 0 0