Sibel Tüzün'e "komşu"dan eleştiri

Son güncelleme: 17.09.2006 12:22
  • Sibel Tüzün, Atinada sahne kıyafeti ve Süper Starla eleştiri aldı

    Yunanistanı 51inci Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil edecek şarkının belirlenmesi amacıyla dün gece Atinada düzenlenen organizasyona katılan Sibel Tüzünün, burada Yunanca ve İngilizce olarak söylediği Süper Star adlı Eurovision adayı parçası, bazı dinleyicilerin eleştirilerine hedef oldu.

    Gecede yapılan oylamada, sözleri Anna Vissi, bestesi ise Nikos Karvelasa ait bir şarkının Yunanistanı Eurovisionda temsil etmesine karar verildi. Yunanistanın Eurovision için 4 aday şarkısı vardı ve bu şarkılardan 4ü de dün gece Anna Vissi tarafından seslendirildi. Daha sonra oylamaya geçildi. Yapılan oylamada dinleyici oyları, değerlendirmenin yüzde 60ını oluştururken, Yunan devlet televizyonu ERTnin heyeti tarafından verilen oylar ise yüzde 40 oranında etkili oldu.

    Oylama sonucunda Vissinin, Everthing isimli şarkısı, yüzde 47.79 oranında oy toplayarak birinciliği kazandı. Yunanistanı Eurovisionda temsil edecek olan Anna Vissi, yaptığı açıklamada, "Sakin ama iç kuvveti olan bir şarkı. Yunanistana herşeyi verecek" dedi.

    "Şarkının başı ve sonu uyumlu değil"

    Yunanistana davetli olarak gelen Sibel Tüzün ise, Eurovisionda Türkiyeyi temsil edecek olan Super Star adlı şarkısını gecede Yunanca ve İngilizce olarak söyledi. Ancak Sibel Tüzünün şarkısı kimi izleyicilerin beğenisini toplarken; hem parça, hem de Tüzünün kıyafet seçimi bazı Yunan dinleyiciler tarafından eleştirildi. Sibel Tüzün gecede siyah dizaltı pantolon ve üzerinde Superstar yazan, tüylerle süslü beyaz bir tunik giydi.

    Yunanlar, Süper Star şarkısıyla ilgili eleştirilerinde, "Türkler Avrupai bir müzikle başladı ama şarkının sonlarına doğru göbek havasına çevirdi" ifadesini kullanarak, şarkının başındaki ve sonundaki müziğin pek de alakalı olmadığı yorumunu yaptı. Sibel Tüzünün şarkıyı Yunanca olarak da söylemesi ise beğeni topladı.
#15.03.2006 15:20 0 0 0
  • Ben özelikle Yunanistan adayı Anna'yı süper buldun, gerçekten süper bir şarkı çıkarmışlar ortaya bence bu 51inci Eurovision Şarkı Yarışmasının en büyük favorisi yunanlılar, birinciliği kaptırmayacaklar gibi
#16.03.2006 15:20 0 0 0
  • ellerine sağlık sağol
#17.09.2006 12:22 0 0 0