Alonso kendine çok güveniyor

Son güncelleme: 20.03.2006 23:49
  • noimage
    Formula 1'de geçen sezonun dünya şampiyonu Fernando Alonso, sakin ve kendinden emin olduğunu söyleyerek, Malezya Grand Prix'i öncesi taraftarlara olumlu mesajlar verdi.

    Geçtiğimiz hafta yapılan sezonun açılış yarışı olan Bahreyn Grand Prix'ini lider olarak tamamlayan ve sezona iyi bir başlangıç yapan son dünya şampiyonu Fernando Alonso, Malezya Grand Prix'i öncesi iddialı konuştu. Hafta sonu yapılacak olan Malezya Grand Prix'i öncesi bu ülkeye gelen Alonso, kendisini baskıdan uzak hissettiğini belirterek, "İnsanlar, Fernando Alonso ve Renault hakkında sürekli konuşuyorlar ve bende bundan hoşlanıyorum. Çünkü bu bizim için iyi oluyor" dedi. Alonso, yarışlardan önce, sürekli takımlarla ilgili iddialı açıklamaların basında yer almasının da aslında iyi bir şey olduğunu ifade ederek, "Bu tür açıklamalar, bu yıl sezonun daha ilginç başlamasını sağlıyor. Örneğin bu yıl ki yarışmalarda 4 takım bana göre iddialı konumda. Sadece Renault ve Ferrari değil. McLaren ve Honda da sezonun iddialı takımlarından" diye konuştu. Alonso, bu rekabetten dolayı da lider olarak kalmak istiyorlarsa daha fazla çalışmak zorunda olduklarını ifade ederek, "Eğer, bu kez kötü bir hafta sonu geçirirsek, yarışları 7. ya da 8. bitirebiliriz. Bu da şampiyonluğa oynayan bir ekip için iyi olmaz. Tek düşüncemiz, tüm yarışlar öncesi aracımızı geliştirmek ve yarış koşullarına hazırlamaktır. Bunun içinde çok çalışıyoruz. Fakat ben, kendime güveniyorum ve hafta sonu da kazanacağım. Bu pist geçmişte iyi sonuçlar aldığımız bir pist" şeklinde konuştu.

    Alonso, Ferrari'nin kullandığı Bridgestone lastiklerinin sert zeminli yarış pistlerinde onlara avantaj sağlayabileceğini, ancak Michelin lastiklerini kullanan Renault ve McLaren gibi takımların da bu avantaja sahip olduklarını da sözlerine ekledi.

    Ferrari'nin kariyerinde 7 dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilotu Michael Schumacher'in yalnızca bir yarış kazandığına bu yıl ise Bahreyn'de gösterdiği performansla ne kadar iddialı olduğunu da belirten Alonso, "Bu sezonda, benim için Minardi ile yarıştığımı zaman ve Schumacher'in beni yendiği zamanki yarışları gibi olacak. Ancak biz, aracımıza güveniyoruz ve onlar da yıldan yıla değişiyor. Ben yalnızca kazanmak istiyorum" diye sözlerini tamamladı.
#16.03.2006 14:52 0 0 0
  • bi şey olmaz kuru laf sagol usta
#20.03.2006 23:49 0 0 0