aşık olmak günahmı

Son güncelleme: 12.05.2007 09:47
  • 1.Aşk şeytanî bir duygu değil, Allahın (cc) yarattığı bir cazibe kanunudur. Her eksik olan varlık, parçasını arar ve fıtrî/doğal bir duygu ile ona doğru çekilir ve onu çeker. Eğer aşk doğal ve meşru çizgisinden çıkarılmaz, son ve nihai hedef olarak görülmezse, aşıklar bir araya geldikleri halde, hala bir eksiklik duyarlar ve bu defa da Allaha doğru çekilirler. Yani aşk, Allah sevgisine dönüşür. Böylece insan mükemmelliğe doğru ilerler ve karşımıza insan-ı kâmil çıkar.

    2.Allahın (cc) koyduğu sınırları iyi niyet bahaneleri bozmamalı ve bu sınırlar hiçbir surette aşılmamalıdır. Çok dikkat çekidir ki, Allah (cc) Kurân-ı Kerimde başka haramlardan sözederken: Bunlar Allahın sınırlarınıdır, bunları ileri geçmeyin, buyururken, cinsellikle ilgili haramları saydığında ise: Bunlar Allahın sınırlarıdır, bunlara yaklaşmayın der. Yani cinsellik öyle kaygan bir zemindir ki, orada kaymadan, sabit durabileceğine hiç kimse güvenemez. Bu sebeple Hz. Yusuf (as) bile: Ben nefsimden emin olamam, çünkü nefis sürekli kötülükleri emreder demişti. M. Sabri Efendinin: Cinsellik konusu öyle bir konudur ki, orada kişi hiçbir zaman elde ettiğiyle yetinip, burada kalalım demez, sürekli daha ilerisine doğru giderler anlamında güzel bir sözünü hatırlıyorum. Arkadaşınız da doğru söylemiş: Helale haram yollarla gidilmez.

    3.Öyleyse, hiçbir mümin, masum olduğunu sandığı duygulara kapılarak, kuracağı ailenin temeline çürük tuğlalar koymamalıdır. Bu konudaki her bir haram, her bir dokunma, yasak olan her bir bakış ve her bir çirkin söz meşru, mesut ve bahtiyar ailenin temelindeki çürük bir tuğladır, onun cennete çevrilmesine engel bir çomaktır. Bundan Allaha (cc) sığınmak ve iradesini bu yönde kullanmak gerekir. Hz. Yusufun (as) söylediklerinden anlıyoruz ki, kişinin tek başına ve sadece kendi iradesiyle bundan kurtulması bile çok zordur, hatta imkansızdır. Bu sebeple iradesini kullanacak ve Allahın kendisini korumasını da Ondan ayrıca isteyecektir. Böyle olursa Allahın da onu koruyacağına biz şahsen şahidiz.

    4.Eğer somut günahlar işlemişseniz, çok köklü ve kararlı bir tövbe ile bunların silinmesi ve temeli yeniden ve sağlam kurmanız da elbette mümkündür. Eğer tövbenizde sadık kalabilirseniz, günahınız da kalmaz, ancak, açıktır ki, hiç günah işlememenin sevabını çoktan kaçırmış olursunuz. Çünkü bu konuda gösterilecek sabır öyle büyük bir ibadettir ki, kesinlikle bin yıl nafile oruç tutmaktan, namaz kılmaktan ve teheccüde kalkmaktan daha sevaptır. Bunu başaranla başaramayan elbette bir olmayacaktır.
#17.03.2006 15:45 0 0 0
  • valalha aŞKsız OLMuyo KUSen yaaaa ÇOK güsel bi duygu tabi insanın içi FESAT Olamdıktan sonra
#17.03.2006 19:53 0 0 0
  • hz. Ali hz. Fatıma anamıza aşık olur demek ki aşk kötü bişi veya caiz olmayan bişi değildir.
    Aşık olmak doğal bir haktır ama bu ilahi kanunların dışına taşınmamalı
#17.03.2006 20:42 0 0 0
  • askın haram olacagı aklımdan gecmemişti haramda geilmiş zaten
#18.03.2006 12:18 0 0 0
  • arkadaşım paylaşımın için çok teşekkürler bende bir araştırma sonucunu size iletiyim severek evlenenlerin boşanma oranı görücü usulüyle evlenenler e göre daha çokmuş
    ben bunnu birbirini seven insanlar usun veya kısa bir filort zaman ları oluyor bu zaman içerisinde kişilerin yaklaşımları birine farklı oluyor tabi filört ederken geçim kaygısı olmadığı için iki tarafta birbirine daha çok zaman ayırıyor fakat evlenince iş güç birbirlerine ayrılan zaman kısalıyor ama beklentiler hep aynı kalıyor sonuç olarak tatsız sonuçlar veriliyor
    tamam ben görücü usulüyle evlenme yanlısı bi insan deyilim ama artık görücü usulü kavramı değiştiii artık insanlar biribirlerini görüyorlar konuşuyorlar anlaşa bilirlerse evlenmek istiyorlar deverek evlenenlerden farkııı sadece filort etmiyorlar
#21.03.2006 18:38 0 0 0
  • ellllerine saglik
#21.03.2006 19:12 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler arkadaşım ALLAH hepinizden razı olsun
#03.04.2006 20:37 0 0 0
  • Aşk kutsaldır bence. Nasıl ki kutsal şeylere karşı saygı gösterir ve hürmet ediyorsak aşk'ta o kategoridedir. Bu hürmet ya kişinin kendi içinden gelen, yada karşıda tarafta kutsal olarak gördüğü şeye karşı olan saygısından kaynaklanabilir. Aşk degerlere hitap ediyor. Saygıya sevgiye hitap ediyor. Hürmete, kendi içinde belki de insanın hiçbir zaman ortaya çıkarmayı düşünmediği yada çıkarmaya cesaret edemediği duyguya hitap ediyor aşk. Bu anlamda aşk nasıl günah olur. Aşık olmak ise; sevenin sevdiğine teslimiyeti değilmidir. Evet aşk yada aşık olmak günah olmaz tabii....Paylaşımın için çok teşekkür ederim.
#12.04.2006 15:08 0 0 0
  • Allah razı olsun
#12.05.2007 09:47 0 0 0