Başörtüsünü Aç Etekleri Kısalt

Son güncelleme: 20.07.2010 23:46
  • Başörtüsünü Aç Etekleri Kısalt Makale - Başörtüsü Sorunu - Başörtüsünü Aç Etekleri Kısalt Ali Eren Yazilari - Türkiye'de Başörtüsü Sorunu Nasıl Çözülür - Başörtüsü Sorunu Hakkinda

    noimage

    Yetişkin iki ayrı cinsin bir arada bulunmasını normal karşılamayan bu millete önceleri şöyle deniliyordu:

    "Kızlarla erkekler karışık okur/karışık olurlarsa, aralarında kardeşlik duyguları gelişir. Dolayısıyla birbirlerine cinsî hislerle, kötü niyetle yaklaşmazlar."

    Bunun doğru olmadığını, söyleyenler de bal gibi biliyorlardı ama o zaman böyle konuşmaları icap ediyordu. Gençlerin senli benli oldukları görülünce bu sefer de ağız değiştirip, "Gençler arkadaşlık ortamında birbirlerini yakından tanırlarsa, ilerde sıhhatli evlilikler olur" demeye başladılar.

    Öyleyse, adliye dolaplarındaki boşanma davalarına bakıp, bahsettikleri sıhhatli(!) evlilikleri görsünler.

    Hani bilirsiniz, Temel ölmeden önce mezar taşına, şöyle yazdırmış: "Hastayım tetum inanmadinuz, hastayım tetum inanmadinuz. Şimdi ne oldi?"

    12. MADDEYE NE OLDU?

    Baştan ileriyi görenler "Kız-erkek karma eğitim olmaz" diyenler "Zararlıdır" dedi, ama bunda ısrar edildi. Peki, şimdi okullar ve yetiştirme yurtları ne halde? Temel'in dediği gibi, "şimdi ne oldi?"

    Onu bunu bırakın, yönetmeliğin en basit bir maddesi tatbik edilebiliyor mu? Ne gezer
    Milli Eğitim Bakanlığı ile diğer bakanlıklara bağlı okullardaki görevlilerle öğrencilerin kılık kıyafetlerine ilişkin yönetmeliğin, kız öğrencilerle ilgili 12. maddesi şöyle:
    "Kız öğrenciler diz kapağını örtecek şekilde bir forma giyerler."

    N'aber! Tatbikat nerede? Hani yönetmeliğin uygulaması? Kız öğrenciler, bellerinden kıvırarak eteklerini basbayağı mini etek haline getirip bu şekilde hem sokaklarda gezip hem de okula gelmiyorlar mı?

    Milli Eğitim bu hususta resmen sınıfta kaldı. Yönetmeliğin 12. maddesi raflarda ama tatbikatı yok

    Ama hiç yok değil. Tatbik edildiği yerler de var. Meselâ Ardahan gibi soğuk yerlerdeki kız talebelerin etekleri yönetmeliğe uygun. İstanbul gibi yerlerde ise bunu hatırlayan da yok, hatırlatmaya cür'et edebilen de.

    Kanun ve yönetmelikler tatbik edilmek için düzenlenir, yoksa yazılıp raflara konulmak için değil. Her maddenin müeyyidesi vardır. Karşı gelenlere bu müeyyide uygulanır. Bu maddeye uymayanlar hakkında da deniliyor ki: "Aksine hareket edenler hakkında disiplin cezalarına ilişkin cezalar uygulanır."

    Talebelerin çıkış saatinde bakınca, görülecektir ki kız talebelerin neredeyse tamamına yakınının etekleri diz kapağının üzerinde. Okula bu şekilde yani kıyafet yönetmeliğine ters giyinen talebeler hakkında "Disiplin cezalarına ilişkin" cezaların uygulandığı ise yok. Milli Eğitim Bakanı'mıza soralım: Sayın Bakanım niçin yok?

    BAŞÖRTÜSÜNÜ AT, ETEĞİ KISALT MI?

    Üniversiteli kızların başörtüsünden bahsedilince, kurulmuş saat gibi "kılık kıyafet yönetmeliği" demeye başlayanlar! Eğer iyi niyetliyseniz orta öğretimdeki bu yönetmelik ihlalini de buyurun hep beraber ele alalım

    Öyle ya, yönetmelikse yönetmelik, ihlalse ihlal... Haydi, hep beraber uğraşıp bu ihlali ortadan kaldıralım.

    TÖRE CİNÂYETLERİYMİŞ...

    Bir "Töre cinayeti ortadan kalkmalı" sözü tutturuldu gidiyor. "Bu, insanlık dışıdır. Böyle bir şey olmamalı" diyorlar. Töre cinâyetleri insanlık dışı da nikâhsızlık insanlık içi mi? Evet, bir insan ne suç işlerse işlesin, insanlar kendi başlarına onu cezalandırma hakkına sahip değiller; yapılanlar yanlış. Ama bir şey daha var:

    Töre cinayetlerine karşı çıkanlar, nikâhsızlıklara aynı derecede niçin karşı çıkmıyorlar? Samimi olduklarını bileyim ki, şöyle desinler: "Maalesef memleketimizde töre cinâyeti diye kötü bir tatbikat var. Bunun önüne de geçilemiyor. Öyleyse gelin, töre cinâyetlerine sebep olan kötü durumları ortadan kaldıralım."

    Hayır, böyle demiyorlar. Ahlaksızlığı yapan yapsın, yaptığı yanına kâr kalsın ama, ona bir şey denilmesin. Hani, hiç olmazsa "Suç işleyen bu insanların suçunu kanun versin" deseler rahatlayacağım. Onu bile demiyorlar. Yoksa diyorum, içlerinden şöyle mi diyorlar: "Bırakın isteyen hayvanlar gibi sevişsin."

    Sizin de bildiğiniz gibi, bugünlerde bazı yetiştirme yurtlarında ırza geçme hadiseleri olduğu ortaya çıktı.

    Dikkat ediyorum da, "Töre cinayetleri ortadan kalkmalı" diye ter ter tepinenler, bu yüz kızartıcı, utanç verici hadiseler karşısında sessiz mi sessiz. Acaba töre cinayetlerinin ortadan kalkmasını ister görünürken, aslında zinanın kötü görülmesinin ortadan kalkmasını mı istiyorlar?

    Nasıl olsa, zina kanunen suç olmaktan çıktı. İnsanların zihninde de suç olmaktan çıksa iyice rahatlayacaklar galiba.
    Bunun için çalışmıyorlarsa, bekliyoruz, buyursunlar biraz da nikâhsızlıkların aleyhinde konuşsunlar

    Ali EREN
#01.07.2010 11:52 0 0 0
  • Hayır, böyle demiyorlar. Ahlaksızlığı yapan yapsın, yaptığı yanına kâr kalsın ama, ona bir şey denilmesin. Hani, hiç olmazsa "Suç işleyen bu insanların suçunu kanun versin" deseler rahatlayacağım. Onu bile demiyorlar. Yoksa diyorum, içlerinden şöyle mi diyorlar: "Bırakın isteyen hayvanlar gibi sevişsin."

    töre cinayetleriymiş
    çağdışıymış
    şu durumda ki durumumuz çağ dışı
    cehaletin içindeyiz
    bide bu duruma MEDENİYET diyolar
    ar denen haya denen utanç denen hiçbişey kalmamış

    teşekkürler canım paylaşım için
#01.07.2010 12:15 0 0 0
  • Ayrimci zihniyetlerle kaniyor Türkiye...

    İslerine nasil geliyorsa o sekilde davraniliyor kimileri basörtüsünden rant saglamaya calisir...
    İslerine gelmedigi anlarda basörtüsü bir sorun olur cikar...Hatta sorun ederler..
    Bazen birden müslüman olur kesilirler..Tipik söz elhamdülillah müslümaniz derler :)
    Sadece sözde kalir ne yazik ki...Bir türlü dillerinin ötesine geciremezler..
    Yine ayni vakkada birden sag sol Türk Kürt ayrimi alevi vs vs ayrimi yaparlar..

    Yine islerine geldigi gibi insanlarin beynine tabulamis fikirlerini sindirmeye empoze etmeye calisirlar..
    Sonrasi malum ortalik bir güzel karisir kasigi alan eline tüm bunlari kendi menfaatleri dogrultusunda rant saglamak icin kullanir..
    Böyle karmasa dolu zihniyetin önüne gecilmez se öz vataninda öz ana dilini konustugu ve cogunlugu müslüman olan Türkiye'de insanlar yapayalniz kalmaya mahkum edilirler..
    Artik insanlar özgürce fikrini diyebilecegi özgürce inancini yasyabilecegi baski görmeden inancinin gereklerini yerine getirebilecegi bir medeniyeti ariyor dileyen örtünür dileyen örtünmez kisisel tercihtir ama nasil tesettürün aksi olan giyimlerde müdahale söz konusu olmuyorsa basörtüsünede eller uzanmamali!!
    Nikahsiz yasiyanlarin konusu zaten basli basina ayri bir vakka yaz yaz bitmez kitap olur..Gündemi görüyoruz diziler bazi sanatcilarin yasamlari vs vs örnegi cok iyi örnek oluyor ahlaksizliklara resmen ahlak olarak icerden cökertilmeye zeyiflatilmaya calisiliyoruz..
    Medeniyyet Bedeni acmaksa bu durum böyle oldukca daha coook ilerleriz....
#01.07.2010 12:37 0 0 0
  • Nasıl olsa, zina kanunen suç olmaktan çıktı. İnsanların zihninde de suç olmaktan çıksa iyice rahatlayacaklar galiba.

#01.07.2010 13:39 0 0 0
  • ben yaziniza sonuna kadar katılıyorum cinayet olayı tartişilabilinir!!ama türbani tartışilamaz ALLAH cc bunu emretmişmi etmiş!ohalde bunu kul sorgulayamaz bu 1 hem müslümanım hemde başörtü yasak bunu diyemessin inanmiyorum müslüman değilim başörtüye karşiyim diyemiyorlar..adam inanmiyor müslümanlıkla alakasi yok bilmem ne aydini onlara göre ölüyor inanmadiği camide namazi kılınıyor,duasi ediliyor,inanmayan sözde aydin gecinenlerde o camide namazi kılıyor,yahu madem inanmıyon neişin var orda!ülkemizde böyle cok örnekler var konuyu dağitmadan sadece şunu belirteyim,başörtüye karşi çıkan zihniyet,zamanında türkiye ye gelmiş mason ve yahudi kesimdir,bunlara destek olanlarda onlarin destekçileridir,destek olanlarin çoğuda müslüman diye gecinip aslinda müslüman olmayan insanlardir,bu söylediklerimi araştirip öğrenebilirsiniz,,yani diyorlarki ben bunu örtmem örtürmem haşa ALLAH cc herdediğini yapmaiz işimize geleni yapar gelmeyeni yaptirmaiz,dişarda örtsün okulda acsin??? yahu dişarda ALLAH tan korkacak okulda ALLAH ı tanımayacak,bunu savunan zihniyetin amaci bellidir,islam dininin herkez tarafindan sevilmesini önlemektir......
#01.07.2010 19:11 0 0 0
  • inanmiyorum müslüman değilim başörtüye karşiyim diyemiyorlar
    Hıristiyanlarda rahibelerin kafaları kapalıdır.Yahudilerde evli bayanların kafaları kapalıdır.Hıristiyanların,yahudilerin dinlerine sahip çıktıkları gibi biz dinimize sahip çıkamadık,yazık
#01.07.2010 20:10 0 0 0
  • Üniversiteli kızların başörtüsünden bahsedilince, kurulmuş saat gibi "kılık kıyafet yönetmeliği" demeye başlayanlar!

    Leyl-i Lal çoook güzel bir konu emeğine yüreğine sağlık tabii anlayabilene
    teşekkürler
#01.07.2010 22:14 0 0 0

  • Siyaset ve Din iki ucu keskin bıcak,Benim bir gercegim var ki insanlar iclerinden geldigince davransinlar. Acik olmayi tercih edenler acik kapali olmayi tercih edenler kapali,en cok öfkelendigim türbani siyasete alet etmeleri, nice basi aciklar gördümki müslümandan daha müslüman nice basi kapalilar gördümki yobazdan daha yobaz,önemli olan o örtünün altındaki beyinler. Ama yinede tüm bunlar basörtüsü yasagi icin gecerli neden degil!!
    Şaman Abi dedigin gibi sahip cikamadik.Cikacazda o uzanan kirilasi ellerini cekseler...Gercekten yurtdisinda din adamlarina verdikleri degeri görseniz en önemlisi hak olmayan dinlerine bile nasil sahip ciktiklarini görseniz sasirirsiniz.Ya bizim memleket cogunlugu müslüman olan öz vataninda insanlar inanclarini ve gerektirdiklerini yasayamiyorlar...Bu mu Medeniyet baski ve dayatma yaparak üniversite ve resmi kuruluslarin kapisindan itilip kakilarak uzaklastirilan genc kizlar..
    Haydi Kizlar okula kampanyasi baslatilir okumak isteyenlerin hak ve hürriyetleri komik nedenlerle ellerinden alinir hic anlam veremiyorum.Kesinlikle makraonun dedigi gibi hertasin altindan cikan siyonistler ne yazik ki burda da cikmaktalar..


    Üniversiteye bir basörtülü giremezken cesitli örgütlere mensup olanlar girebiliyor...

    Avrupa ülkeleri üstelemeden umursamadan izin verirken,

    Bizler yani AB'ye girelim diye ne yapacagini neyi yasakliyacagini sasirmis Türkiye niye müsade etmiyor..

    Avrupa eskiden Medeniyetin en alasini bizlerden örnek alirken,bizim örnek aldiklarimiz bile faili mechul..

    Sanki Türkiye dayatmaci yasaklarla dolu yasanamiyacak bir ülke imaji cizerken diger avrupa ülkeleri nasil bir imaj ciziyor

    Simdi Kazanan Kim ? Kaybeden Kim ?


    masalımanlamiyanlarin yada anlamak istemiyenlerinde pasa gönülleri bilir degilmi zorla degil ya

    Yorum ve görüsleriniz icin hepinize tskler
#02.07.2010 00:02 0 0 0
  • benim en çok zoruma giden % 90 'nı müslüman olan bir toplumada yaşıyoruz ve maalesef üniversitelere başörtüsüyle öğrencilerimiz alınmıyor
    ancak diğer toplumlarda yurdışında özellikle böyle bir yasak yok olamaması da gerekiyor üniversitelerde çalışan değil onlar öğrenci üzerine basarak söylüyorum öğrenci ama maalesef bazı sığ kafalılar yüzünden alınmıyorlar ama bu öğrenciler çok özürdileyerek söylüyorum bazı yerlerini açarak gitseler onlara sesleri çıkmıyor ve ben de buna çoook kızıyorum güya özgür bir toplumm ve bu yasağı yapanlarında demokrasiden şundan bundan bahsediyorlar ya işte buna aşırı şekilde kızıyorum şimdi bir korku kapladı içlerini bir gün önce türbana karşıyız diyorlar ertesi gün türbana tabiki de karşı değiliz demiyorlar mı daha da sinir oluyorum başörtüsünden rant sağlamak isteyenlerni Allah ıslah etsin
#02.07.2010 12:15 0 0 0
  • emeğine sağlıkk....
#02.07.2010 14:21 0 0 0
  • benim en çok zoruma giden % 90 'nı müslüman olan bir toplumada yaşıyoruz ve maalesef üniversitelere başörtüsüyle öğrencilerimiz alınmıyor
    ancak diğer toplumlarda yurdışında özellikle böyle bir yasak yok olamaması da gerekiyor üniversitelerde çalışan değil onlar öğrenci üzerine basarak söylüyorum öğrenci ama maalesef bazı sığ kafalılar yüzünden alınmıyorlar ama bu öğrenciler çok özürdileyerek söylüyorum bazı yerlerini açarak gitseler onlara sesleri çıkmıyor ve ben de buna çoook kızıyorum güya özgür bir toplumm ve bu yasağı yapanlarında demokrasiden şundan bundan bahsediyorlar ya işte buna aşırı şekilde kızıyorum şimdi bir korku kapladı içlerini bir gün önce türbana karşıyız diyorlar ertesi gün türbana tabiki de karşı değiliz demiyorlar mı daha da sinir oluyorum başörtüsünden rant sağlamak isteyenlerni Allah ıslah etsin

    Müslüman toplumda yasiyoruz dogru...Ama nasil müslüman bir toplum elhamdülillah müslümanim toplumu..
    Tabi ki alinmicak üniversitelere,örtülü demek gerici demek örtülü demek yobaz demek cag disi demek,örtülü deme iltica demek...Bunu diyenlerin anneleri büyüklerinin basinda acaba ney vardi merak etmekteyim...
    Medeni oldugumuzu ispatlamak icin Allahin emirlerini yasaklarini pas gecip sirf Avrupaya yaranabilmek icin tüm bunlar...
    Modern degil moderen görünmemiz lazim degil mi mazallah AB nin arka kapisindan bile giremeyiz..
    Esas geri kafali yobazlar basörtüsüne karsi cikanlardir.


    Masalim bahsettigin mevzu tipik (tabiri caizse) döneklik örnegidir..Kendim icin istiyorsam bu yasagi namerdim sirf Avrupa'nin gönlü hos olsun diye (: misali...
    Ztn sebebimiz olmaya görsün vari yogu o sebebe yüklemekte 1 numarayiz..
    Alttaki siirde iyi bir cevap tabi dedigin gibi anlayana anlamayaninda yine pasa gönlü bilir degil mi ;)


    https://www.main-board.com/islami-resimler/416753-cekin-ellerinizi-basortumden.html
#04.07.2010 01:50 0 0 0
  • haklısın leyli lal .....

    eklediklerinde o kadar haklısın ki
#11.07.2010 16:00 0 0 0
  • bi tartisma programinda universiteliler tartisiyor..
    kapali bi bayan kendini savunuyor.. digerleri laiklikten bahsediyor ve kapali bayan soyle bi cumle kuruyor '' sizede giyiminiz konusunda baski yapsalar universiteye kapali alsalar acik bayanlari almasalardi tepkiniz ne olurdu...!! '' ve o laiklik die soylenip duran bayan soyleyecek cevap bulamadi hic birsey soyleyemedi..
    cunku cevabini veremez..onlara ayni bu sekilde baski yapilsa ozgurluk diye ortaya cikarlardi.. kapali bayanlar ozgur olamiyor mu ? onlarinda egitim hakki yok mu ?
    kacinci yuzyildayiz hala bu konular tartisiliyor.. ozgur bir ortamda yasiyorsak neden boyle bir yasa var ? cok sacma (,
#11.07.2010 22:24 0 0 0
  • Kisa ve öz bi cümle diyeyim;
    Sanat için soyunana alkış tutan eller neden Allah için giyinene zulmeder
    Celiski iste burda basliyor seninde verdigin örnekte ki misal sonra dut yemis bülbüller gibi susar kalirlar ;)
#15.07.2010 13:58 0 0 0
  • Laik sistemde kimse başını örtemez diye bir şart yokki.Şartları insanlar kendi kafalarında yaratıyor.Laiklik din ve devlet işlerinin birbirinin tahakkümünden ayrılması demektir.Herkes kendi iç yapısına göre laiklik tarifi yaptığı için laiklik denen çoban salatası bir kambur olarak sırtımızda duruyor.Bakınız dünyanın en laik sistemi ile idare edilen Fıransada kilise hükümete yönlendirme yapabiliyor,ama hükümet kiliseye baskı yapamıyor.Bu ,her nekadar laik sistemde din ve devlet idaresi birbirinden ayrıdır densede laik ülkelerde din her zaman bağlayıcı bir unsurdur,Türkiye hariç.
#15.07.2010 23:34 0 0 0
  • Bir yandan başörtüsü ile cebelleşen bir Türkiye var. TÜRBAN a karşıyım başörtüsü olabilir. Türk geleneklerinde başörtüsü var ve herhangi bir yerde yasak olması kadar rahatsız edici bir şey olamaz. Bırakın kim ne istiyorsa onu giysin.

    İkinci olarak Üniversiteli arkadaşların bile çoğunun başörtüsünü siyasi bir amaca dayanarak taktığını düşünüyorum, öyle de gördüm zaten.

    Yukarıdaki yazdıklarım çevremde gördüğüm kendi görüşlerimdir. Bence bu böyle...
#20.07.2010 21:01 0 0 0
  • Sanat için soyunana alkış tutan eller neden Allah için giyinene zulmeder

#20.07.2010 23:14 0 0 0
  • Hukuki olarak bu konuda bildiğim şeyleri yazmak istiyorum.. Devlet dairelerinde çalışan kişilerin herhangi bi siyasi partiyi desteklemeleri yada bir görüşü sembolize edecek şekilde hareket etmeleri yasaktır.. Yani laikliğin tanımına dönecek olursak din ve devlet işleri ayrıdır.. Herhangi bir dini sembolize eden unsurların devlet kademelerinde yer alması yasaktır.. Bu doğru ama devlet dairelerinde çalışan kişilerce uygulanma zorunluluğu var.. Yani üniversite personeline saç sakal yönetmeliği koyabilirsin (ki oda yok üniversitedeki hocalar çok rahat).. Gene personeline başörtüsü yönetmeliği koyabilirsin.. Ama üniversite öğrencisi siyasi bi görüşü destekleyebilir.. Saç sakal serbest.. Bir siyasi görüşe ait sembollerle okula girebilir de, sadece başörtülü olarak giremez demek bence laiklik kavramından çok arkasında bişeyler aranması gereken bir uygulamadır.. Amacı laik olanlar ve laik olmayanlar, sosyal demokratlar ve muhafazakarlar, sağcılar ve solcular, Kürtler ve Türkler gibi sınıflandırmalara yenilerini ekleyerek Osmanlı ecdadının en son Çanakkale'de gösterdiği birlikteliğin ebediyyen yok olması ve diğer devletler için Türkiye'nin bir tehlike arzetmemesidir.. Kaldı ki cumhuriyetin ilanından beri gelinen noktaya dikkat edilirse işe yarıyor..
#20.07.2010 23:46 0 0 0