tek bir program ile bilgisayarına hükmet

Son güncelleme: 21.05.2008 15:18
  • system mechanic professional 5

    not: 6. sürümü yolda istek olursa sizlerle paylasabılırım

    download:

    http://download.iolo.net/sm/6pro/trial/SystemMechanic6Pro.exe

    Neden bu programı yükleyeyim ki?
    işte cevabı;

    Bilgisayar aynı bir araba gibidir. Zamanında yağına tuzuna bakmazsanız en önemli zamanda sizi yarı yolda bırakabilirler. Arabanın kilometresi belli bir rakama ulaştığında nasıl servise götürülüyorsa bilgisayarında zamanla bakımı yapılmalıdır. Her yeni yazılım yüklemesinde ya da internette gezerken, bilgisayara birçok gerekli gereksiz dosyalar kopyalanır. Yazılımların kendi temizlik ya da geri yükleme (uninstall) araçları ile bütün çöplük lerden kurtulmak mümkün olmayabilir. Son zamanlarda bilgisayarınızda yavaşlama, sabit diskinizin durmak bilmeyen gürültüsü ile karşı karşıya kalıyorsanız artık bilgisayarınızın iyi bir bakıma ihtiyacı olduğunun en büyük kanıtları ile karşılaşmış durumdasınız demektir.
    Sistem temizliği ve bakımı için birçok ücretli ya da ücretsiz aracı internetten birkaç arama yaparak bulabilirsiniz. Ama biz size işini oldukça iyi yapan, yaptığında en az sorun çıkaranından bahsedeceğiz: System Mechanic 5 Professional. System Mechanic in; bakım, optimize, sorun düzeltme üzerine kurulmuş bir yapısı var. Kullanması ve ayarların kişiselleşmesi diğer rakipleri gibi karmaşık değil. Aksine kullanması hemen hemen her seviyedeki kullanıcı tarafından yapılabilir. Yeri gelmişken hemen hatırlatalım: Bu türlü yazılımlarla bilgisayarınızda çeşitli işlemler yaparken bilgi seviyeniz ne olursa olsun çok fazla dikkatli olmak zorundasınız. Çünkü gözünüzden kaçacak en ufak bir ayrıntı, yanlış yapılacak bir hareket kalıcı ya da geçici olarak birçok sorunla uğraşmanıza neden olabilir. Onun için bu tür yazılımları kullanmadan önce en önemli belgeler yedeklemeli, ondan sonra yazılımı kullanılmalıdır.
    System Mechanicte Temizleme İşlemleri
    System Mechanic, genel olarak basit bir arayüze sahip. Yapmak istenen işleri genel kategorik yapısı içerisinden seçtikten sonra açılan alt menüleri daha fazla seçenekle dolu. Eğer bilgisayarınızda temizlik işlemi yapacaksanız Clean menüsü bu iş için en uygun bölüm. Bu bölüm içerisindeki seçenekler, sizin hangi temizliği yapacağınız soruyor. System Junk ı, sistem içerisinde gereksiz yere bulunan ve boşu boşuna yer kaplayan birçok dosyayı silmek için kullanabilirsiniz. Öncelikle sistem derinlemesine bir taramadan geçiriliyor ve çöp gibi duran dosyalar listeleniyor. Programın bir güzelliği ise kullanıcının onayı olmadan hiçbir eylemi yerine getirmemesi. Siz bu çöp dosyalar arasında işe yarar bir şey olup olmadığını denetledikten sonra sil emrini verebilirsiniz.
    Yazılım her ne kadar çöp dosyaları avlama konusunda ıskalamasa da bazen kullanılmakta olan özel programların dosyalarını ya da yanlış anlaşılmadan dolayı aralara karışan belgeleri de seçebiliyor. Bu türlü durumlarda gerekli belgelere güle güle dememek için tarama sonuçlarına son bir kez göz atmanız faydalı olacaktır. Daha sonra gerçekten bu dosyalardan kurtulmak istiyorsanız yok edici vuruşu yapabilirsiniz.
    Programın hemen hemen tüm özelliklerinin kendine göre bir özelliği ve güzelliği var. Ama bizim en çok beğendiğimiz özelliği bilgisayarda aynı olan, birden fazla kopyası bulunan, dosyaları tarayıp raporlaması. Program görevini yaparken işini hiç de şansa bırakacak türde çalışmıyor. Aynı olan dosyalar taranırken dosya boyutu ve oluşturulma tarihi aynı olanlar listeleniyor. Tabii bu kriterler kullanıcı tarafından istenildiği gibi değiştirilebilir. Tarama işlemi sonucunda yine önünüze detaylı bir rapor çıkacak. Eğer dağınık bir yapınız varsa raporda da göreceğiniz gibi aynı dosyalardan farklı konumlara depolanmış olanları ne kadar çok... Bu bölüm bir nebze de olsa toparlanmanız için en çok uğrayacağınız seçenek olacaktır.
    System Mechanic te Bilgisayara Bakım
    Yazılımın yapısı sadece temizlik üzerine kurulmamış. Temizlik, yeteneklerinden sadece bir bölümü. Bir de bakım bölümü var ki orası da en az temizlik bölümü kadar yetenekli ve özellikli... Kayıt defteri Windows un kalbi konumunda olduğu hemen hemen her seviyedeki bilgisayar kullanıcı tarafından bilinir. Acaba kullanıcılardan kaçı kayıt defterine hak ettiği gerekli özeni gösterir? Kayıt defterinde meydana gelebilecek en ufak bir sorun bilgisayarda her türlü aksaklığa yol açabilir. Onun için kayıt defterini çeşitli zamanlarda temizlemeli, gereksiz olan bilgilerinden kurtulmalısınız. Peki kayıt defteri kullanımı hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz ne olacak? Bu tür durumlarda ya bir bilenden yardım almalı ya da System Mechanic in kayıt defteri ile ilgili özelliklerini kullanmalısınız. System Mechanic, kayıt defterinde detaylı bir tarama gerçekleştirerek bir sorun olup olmadığını denetleyebiliyor. Tabii kayıt defteri ile ilgili işlem yapmadan önce yedeğini almalı, bir sorun meydana gelirse yedeği geri yükleyerek sistemin eski çalışmasına devam etmesi sağlanabilir.
    Kayıt defteri taranıp bir sorun olduğuna rastlanırsa System Mechanic bu sorunların da üstesinden gelmeyi biliyor.
    System Mechanic te Kayıp Veriler ve Verilerin Kurtarılması
    Temizlik, bakım gibi işler System Mechanic için çocuk oyuncağı... Bir de silinmiş ya da kaybolmuş verileri kurtarma özelliği var ki tadından yenmez. Örneğin yanlışla bir dosya sildiniz ve çok gerekliydi. Ne yapmanız gerekir? Tabii ki System Mechanic in bir parçası olan Search and Recover uygulamasını çalıştırmak. File Rescue Wizard isimli özellik, bir dosya kurtarma sihirbazı. Bilgisayarınızı tarıyor ve silinmiş olan dosyaları listeliyor. Çıkan raporda da görüleceği gibi çok eski zamanlarda silmiş olduğunuz dosyaları da listeleniyor. Bu listeden kurtarmak istediğiniz belgeyi bulun ver kurtarın. Son zamanlarda silinmiş olan belgeleri kurtarma şansının daha yüksek olduğunu hatırlatalım. Bir de yeri gelmişken şu hatırlatmayı da yapalım: bu türlü veri kurtarma yazılımları verilerinizi hiçbir zaman yüzde yüz kurtaramaz, kurtaracağını da iddia edemez. Onun için siz her zaman yedekli çalışın, işinizi şansa bırakmayın.
    Silinen dosyaların raporunda da görüleceği gibi listede çok eskiden silinmiş dosyalar da var. Burada akıllara hemen şu soru gelebilir: Acaba sildiğim veriden hemen kurtulmuyor muyum? Evet, aslından kurtulmuyorsunuz. Peki verileri güvenli bir şekilde nasıl silmelisiniz? Bu özellik de yazılımın Security Tools başlığı altındaki Terminatör isimli özelliğin aktif hale gelmesiyle gerçekleşiyor.Genel Olarak System Mechanic
    System Mechanic e aslında tek bir program demek yanlış olacaktır. Çünkü özellikleri bakımızdan birkaç programın birleşmiş halini andırıyor. Sistem ile ilgili birçok temizlik ve bakım güçlü araçları ile kolayca yapılabiliyor. Ayrıca Windows un gizlenmiş özelliklerini ortaya çıkarmak için bir de Tweak bölümü bulunuyor.
    Eğer son günlerde bilgisayarınızın yavaşladığından şikayet ediyorsanız ve verdiğiniz komutlar yerine geç getiriliyorsa iyi bir sistem bakımına ihtiyacınız var. Parasını sonuna kadar hak eden oldukça başarılı bir uygulama olan System Mechanic 5 Professional ı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Sistemle karşılaştığınız hemen hemen birçok sorunun üstesinden geliyor.

    yorumlarınızı beklıyorum
#18.03.2006 20:05 0 0 0
  • Bİ deneyelim teşekkürler
#18.03.2006 20:28 0 0 0
  • sağol varol
#21.05.2008 15:18 0 0 0