Kolay Zikirler

Son güncelleme: 12.07.2010 13:54
  • zikrin önemi ve fazileti - Allahı nasıl zikredebiliriz - zikir örnekleri - en güzel zikirler

    Abdullah İbn-i Abbas(r.a.) şöyle anlatır:
    Allahü Teala arşı yaratınca meleklere onu taşımalarını emretti.Onu yüklenmek meleklere ağır geldi.Bunun üzerine Allahü Teala onlara şu emri verdi:''Sübhanallah'' deyiniz.Melekler ''Sübhanallah'' deyince onu yüklenmek onlara hafif geldi.Ve onlar yıllar boyu ''Sübhanallah'' dediler.

    Hz. Adem (a.s.)yaratıdıktan sonra aksırdı.Allahü Teala ona ''Elhamdülillah'' demesini ilham etti.Hamd edince, Allahü Teala ona şöyle buyurdu:''Yerhamukellah:Rabbin sana merhamet eder.Seni bunun için yarattım.''Hz. Ademin cümlesini duyan melekler dediler ki : Bu bizim için ikinci güzel ve şerefli kelimedir.Onu bırakmamız doğru olmaz.Bundan sonra:Sübhanallah,Elhamdülillah'' demeye başladılar.

    Allahü Teala Hz. Nuh (a.s.)' a halkına anlatmak üzere:''Lailaheillallah'' Kelime-i Tevhidi ni söylemelerini vahy etti.Ancak bu şekilde onlardan razı olabileceğini anlattı.Bunu duyan melekler dediler ki:Bu da güzel, şerefli bir kelime bunu bırakmak da biz yakışmaz.Ve dualarına bunuda eklediler.Senelerce ''Sübhanallahi velhamdü lillahi vela ilahe illallah...'' dediler.

    Hz. İbrahime (a.s.) Allahü Teala kurban emrini verdi.Kurban için kendisine bir koç gönderildi.Koçu görünce sevindi; ''Allahü Ekber'' dedi.Melekler bunu duyunca:Bu, dördüncü güzel bir kelimedir, dediler ve dualarına eklediler.Bundan sonra hep şöyle dediler:''Sübhanallahi velhamdü lillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber'' Cebrail(a.s.) bunu hikaye edince Rasülullah (s.a.v.)'ın hoşuna gitti.
    -''la havle vela kuvvete illa billahil-aliyyi'l azim.'' dedi.Bunu duyan Cebrail (a.s.) şöyle dedi:Bu cümleyi de öbürlerine ekle.İsrafil (a.s.) Peygamber Efendimize (s.a.v.), bir kimse''Sübhanallahi velhamdü lillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber.Vela havle vela kuvvete illa billahi'l-aliyyi'l azim. ''tesbihini bir defa okursa Allahü Teala ona beş haslet ihsan eyler:

    1-Allah(c.c.) onu çok zikreden zümre arasına yazar.
    2-Gece ve gündüzde kendisini zikredenlerin en faziletlisi eyler.
    3-Bu tesbihler, onun için cennette dikili ağaçlar olur.
    4-Bu tesbihler, o kimsenin günahlarını döker.Tıpkı bir ağacın kuru yapraklarını döktüğü gibi.
    5-Allahü Teala onu gözetir.Allahü Teala bir kimseyi gözetirse ona azap etmez.


    RABBİM HEPİMİZİ ONU ZİKREDENLERDEN EYLESİN....(AMİN)
#12.07.2010 13:54 0 0 0