Sebzeler ve Bakliyatlarla Ilgili Ipuçları

Son güncelleme: 04.08.2010 23:12
  • sebzeler hakkında bilgiler - bakliyatla hakkında bilgiler - sebzelerin püf noktaları - sebzelerin pişirilmesi - bakliyatların püf noktaları - bakliyatların pişirilmesi
    *Bakliyatların taze olup olmadıklarını anlamak için suya koyun. Taze olanlar dibe çökecek, bayat taneler su yüzüne çıkacaktır.
    * Bakliyatları pişirmeden bir gece evvelinden bol soğuk suda ıslayın.
    * Sebze ile birlikte pişireceğiniz bakliyatları önceden haşlayın ve haşlama suyuna tuz ilave etmeyin.
    * Haşlanan bakliyat hacim olarak iki katına çıkar. Yani 1 ölçü bakliyat=2 ölçü haşlanmış bakliyat.
    * Yemeklere et yerine yeşil mercimek koyarak protein dengenizi koruyabilirsiniz.
    * Sert kök sebzeleri kolay ve hızlı pişirmek için rendeleyerek yemeğe katın.
    * Doğradıktan sonra kullanacağınız avokado, mantar, kereviz gibi malzemelerin kararmamaları için limonlu suda bekletin.
    * Soyulmuş patatesi kararmaması için soğuk suda bekletin.
    * Domateslerin kabuklarını kolay soymak için diplerine (+) şeklinde bir kesik atın. 30 saniye kadar kaynar suya daldırıp çıkarın. Kabuklarının zar gibi ve kolayca soyulduğunu göreceksiniz.
    * Haşlanmış patateslerin kabuklarının kolay soyulması için haşlama suyuna biraz sirke katın.
    * Patlıcanların acısını atması için soyup doğradıktan sonra tuzlu suda 15 dakika bekletin.
    * Karnabahar haşlanırken renginin beyaz kalması için haşlama suyuna biraz sirke veya limon suyu katın.
    * Sebze ve bakliyat yemeklerini pişirirken kaynadıktan sonra kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin.
    * Yeşil yapraklı sebzeleri mümkün olduğunca bıçak kullanmadan elinizle kopararak parçalara ayırın. C vitamini bıçakla kesildiğinde çok çabuk kaybolur.



    alıntı
#04.08.2010 23:12 0 0 0