Malzemeler
*1 kg yufka
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
* 2 yumurta
*patetes
* kuru soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
* çeşitli baharatlar
Hazırlanışı:
1-Öncelikle patatesler haşlanır. Haşlanan patatesler ezilip içerisi baharatlarla tatlandırılır. Yada 1 soğan 1 çay bardağı sıvı yağda kavrularak üzerine rendelenmiş patatesler ilave edilerek hafifçe kavrulup yine baharatlarla tatlandırılabilir.
2-Yumurta bir kaba konulup hafif çırpılır üzerine süt ve yağ ilave edilerek yufkanın sosu hazırlanır.
3-Yufkalar dörde bölünerek geniş şekilde dört tane üçgen elde edilir.
4-Elde edilen üçgenin üzerine 1-1,5 yemek kaşığı kadar sos dökülüp yayıldıktan sonra geniş kısmına iç konulur ve sigara böreği gibi sarılır. Daha sonra bu kendi etrafında döndürülerek helezon elde edilir.
5-Elde edilen bu helezonlar açılmayacak şekilde sık bir şekilde tepsiye yerleştirilir.
6-Kalan sos tüm yüzeyi kaplayacak şekilde tepsideki böreklerin üzerine dökülüp üzerine istenirse susam ya da çörek otu dökülerek pişirilip servis yapılır.