Patetesli Gül Böreği

Son güncelleme: 05.08.2010 11:49
  • Malzemeler
    *1 kg yufka
    *2 su bardağı süt
    *1 su bardağı sıvı yağ
    * 2 yumurta
    *patetes
    * kuru soğan
    *1 çay bardağı sıvı yağ
    * çeşitli baharatlar

    Hazırlanışı:
    1-Öncelikle patatesler haşlanır. Haşlanan patatesler ezilip içerisi baharatlarla tatlandırılır. Yada 1 soğan 1 çay bardağı sıvı yağda kavrularak üzerine rendelenmiş patatesler ilave edilerek hafifçe kavrulup yine baharatlarla tatlandırılabilir.
    2-Yumurta bir kaba konulup hafif çırpılır üzerine süt ve yağ ilave edilerek yufkanın sosu hazırlanır.
    3-Yufkalar dörde bölünerek geniş şekilde dört tane üçgen elde edilir.
    4-Elde edilen üçgenin üzerine 1-1,5 yemek kaşığı kadar sos dökülüp yayıldıktan sonra geniş kısmına iç konulur ve sigara böreği gibi sarılır. Daha sonra bu kendi etrafında döndürülerek helezon elde edilir.
    5-Elde edilen bu helezonlar açılmayacak şekilde sık bir şekilde tepsiye yerleştirilir.
    noimage
    6-Kalan sos tüm yüzeyi kaplayacak şekilde tepsideki böreklerin üzerine dökülüp üzerine istenirse susam ya da çörek otu dökülerek pişirilip servis yapılır.
    noimage


    noimage

    noimage
#05.08.2010 11:49 0 0 0