Ramazan Keşkülü

Son güncelleme: 14.08.2010 00:45
  • keşkül tarifleri - keşkül nasıl yapılır
    Tarif 1

    Malzeme:

    1 litre süt
    1 adet yumurta sarısı
    1i5 su bardağı şeker
    1 çay bardağı toz badem
    1,5 çay bardağı pirinç unu

    Yapılışı:

    Süt kaynatmadan ısıtılır, yumurta sarısı eklenir, karıştırılır. Tencere orta ateşe yerleştirilir, şeker katılır. Şeker eriyince 1 su bardağı suda eitilmiş pirinç unu ve en son badem tozu katılır. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir. Kaselere taksim edilir. Soğuyunca süsleyerek ikram edilir.


    Tarif 2

    Malzeme:

    1 litre süt
    1 su bardağı şeker
    1,5 çay bardağı kırık pirinç
    1 su bardağı fıstık içi

    Yapılışı:

    Fıstıkları blendırda ezip, 1 bardak süt ilâve edin ve çırpın. Pirinci ayıklayıp, yıkayıp haşlayın. Pirinci de ilâve edin, çırpın. Kalan sütü ve yumurtaları koyun, çırpın. Bu karışımı, kısık ateşte pişirip, kâselere boşaltın.

    alıntı
#14.08.2010 00:45 0 0 0