1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1i5 su bardağı şeker
1 çay bardağı toz badem
1,5 çay bardağı pirinç unu
Yapılışı:
Süt kaynatmadan ısıtılır, yumurta sarısı eklenir, karıştırılır. Tencere orta ateşe yerleştirilir, şeker katılır. Şeker eriyince 1 su bardağı suda eitilmiş pirinç unu ve en son badem tozu katılır. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir. Kaselere taksim edilir. Soğuyunca süsleyerek ikram edilir.
Tarif 2
Malzeme:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1,5 çay bardağı kırık pirinç
1 su bardağı fıstık içi
Yapılışı:
Fıstıkları blendırda ezip, 1 bardak süt ilâve edin ve çırpın. Pirinci ayıklayıp, yıkayıp haşlayın. Pirinci de ilâve edin, çırpın. Kalan sütü ve yumurtaları koyun, çırpın. Bu karışımı, kısık ateşte pişirip, kâselere boşaltın.