İnönü Stadının Zemin Raporu Hazırlandı.

Son güncelleme: 19.08.2010 19:51
  • Zemin Raporu Hazırlandı

    BJK İnönü Stadı zemini ile ilgili incelemeler tamamlandı.
    Beşiktaş Kulübü tesislerden sorumlu üyesi Sayın Orhan Saka, HJK Helsinki maçı sonrası sabah saatlerinde BJK İnönü Stadı'na giderek yerinde incelemelerde bulunmuştur. BJK İnönü Stadı zemininin en iyi şartlara ulaşması için çalışmalar her zaman olduğu gibi yerinde inceleyen Saka, temasları sonrasında aşağıdaki raporu yönetim kuruluna sunmuştur. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.

    BJK İNÖNÜ STADYUMU ÇİM RAPORU (18.08.2010)

    Her sezon olduğu gibi, yaz döneminde yapılacak aktiviteler ve aktiviteler sonrası önlemler programlanmıştır. Bu yıl ki aktiviteler ve müsabakalar;

    - Konser aktiviteleri (Grup Yorum Konseri, Sonisphere Festival)
    - UEFA Avrupa Ligi play-off turu müsabakaları, rakip takım ve takımımızın maç öncesi antrenmanları, ayrıca milli takımımızın antrenmanları,
    - Her yıl valilikçe yapılan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenleri ve tören öncesi provaları ile 29 Mayıs İstanbul'un fethi törenleri olarak gerçekleşmiştir.

    Aktivitelerin ve UEFA Avrupa Ligi play-off turu maçlarının kısa bir zaman aralığına sıkışması, normalde sahamızın bakıma alınma ve aktiviteler sonrası iyileştirme çalışmaları dönemine rast gelmesi, yaz döneminin beklenenin çok üzerinde sıcak ve nemli olması (130 yılın en sıcak ve nemli yazının yaşanması) nedenleriyle; yapılan iyileştirme çalışmaları ve ilave çim değiştirme ve tedavilerden istenen sonuçlar alınamamıştır.

    Aşırı sıcak, çim değiştirilen kısımların kök salmasına izin vermemiştir, ayrıca yapılacak ara tohumlama mevsim itibariyle yapılamamıştır.

    Sonuç olarak; programlanmış tüm koruma tedbirleri, bakım ve iyileştirme çalışmaları eksiksiz yapılmasına rağmen hava şartları dolayısıyla iyileşme beklenen düzeyde gerçekleşmemiştir.

    17.08.2010 akşamı oynanan BJK-HJK maçı sonrasında, teknik ekiplerimiz ve çim bakımını yapan firma yetkilileri ile sahada yapılan incelemeler sonrası yapılacak işlemler kararlaştırılmıştır.

    Spor Toto Süper Liginin 2.hafta maçları öncesinde yapılacak işlemler;

    • Koruyucu ilaçlama
    • Takviye gübreleme
    • Diğer tedaviler

    UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Liginin 4.hafta müsabakalarına kadar olan 17-18 günlük boş dönemde;
    • Ara ekim çalışma (tohumlama ile)
    • Yüzey ve kök havalandırmaları
    • Koruyucu ilaçlama
    • Gübreleme
    • Kumlama

    İşlemleri tamamlanarak sahamızın müsabakalara uygun hale getirilmesi sağlanmış olacaktır.
#19.08.2010 07:55 0 0 0
  • Hakkaten sahayı Öle görünce İcim acıdıı Yaa ..Bi an önce düzeltsinlerr ..Sakatlık olacak allah Korusun ..
#19.08.2010 18:11 0 0 0
  • evet baya önceden anlaşılmıştı zeminin kötüleştiği geç bile kaldılar
#19.08.2010 19:51 0 0 0