Her Ask Kendini Yasar

Son güncelleme: 09.04.2006 16:16
  • Herkes, aski nasil yasayabilecegini düsünür. Tanrim ne büyük yanilgi. Cünkü esas soru "Askin nasil yasadigidir?" Bizden bagimsiz vardir ask. Dolasir hayatin sihirli yollarinda, büyü yaparak. Ukalaca. Bir varlik, bir ruh gibi. Sanirim biraz da sinsi...

    Ne kadar bilincli oldugunu söylese de insanoglu, ask kadar kendinden emin bir varlik olamaz. Cünkü hayatin, hayatimizin gercegini O daha iyi bilir. Mesela papatyanin beyazini, yagmurun vazgecilmezligini ya da. Aslinda o seytan gibidir. Sadece girecek bedenler arar. Nerede, nasil ve ne kadar yasayacagina o karar verir.

    Gercek sudur ki, biz aski yasamayiz, o bizi yasar. Bir gece ya da ögle vakti veya yagmur altinda yürürken, okul siralarinda, bir sinema koltugunda, camdan cama bakarken. Gelir, sinsice, seytanca bedenimize girer. Orada var olur ve var etmeye baslar.

    Ince isciliktir onunki. Olabildigince bencildir. Sadece kendine yontar. Asla ve asla girdigi bedene, vücuda geldigi insana benzemez o.

    Bazen bir kadinin bedeninde de ruh bulur, kimi zaman da erkegin. Ama onun cinsiyeti yoktur. Kadinin bedenindeyken, eger isterse, pekala bir hemcinsinin kiskirtici kivrimlarina günah tohumlari birakabilir.

    Ve yasamaya karar verdigi yer erkek bedeniyken, hic tereddüt etmeden, baksa bir erkegin sertligine, ürkek bir serce gibi konar. Tükenmisligi umursamaz. Cünkü ask bagimsiz hareket eder. Biz onu degil, o bizi yasar. Var eder, cogaltir ve cogunlukla tüketir. Acimaz. Dönüp bakmaz bile. Tükettiginde kapiyi carpip gider. Üstelik öyle bir gider ki, fark edemezsiniz. Fark ettiginizde de, yorgunluktan pesinden bile kosamazsiniz. Kosmaya da calismayin, yakalayamazsiniz aynisini. O bencil, bizler zavalli ve aciz. Ask insandan bagimsiz yasar.

    Dellenip delirmeler, cildirip kosturmalar, insanda vücuda gelmis askin isidir, bedenin degil. Hani cekip kendini ya da sevgilisini vuranlar vardir ya, "Seviyordum bu yüzden öldürdüm" notu birakanlar. Yalan! Tüm bu isler de, ask bedenlerden gittigi zaman olur. Cünkü ask tek kisilik degildir.

    Tek hücreli bir canli gibi gelir. Sonra sevismelerle beslenir. Büyür. Gelisir. Siklikla da, o vücutlarda isini bitirir ve geldigi gibi gider. Anlamazsiniz.

    Ask bilinc disi bir eylem midir? Tam olarak deil. Ama bilinci kimi zaman ele gecirdigi de bir gercektir. Üstelik sakacidir da. Iki ask, iki insani bulur ve yasamaya baslarlar. Ama onlar, bu isi cok cok iyi bildiginden, birbirleriyle isleri olmaz. Onlarin isi, insan bedenidir. Biri cekip gittiginde, sakacidirlar ya, digeri kalir girdigi insanda. Sonra keyifle, karsiligi olmayan duygunun pesinde, bir oraya bir buraya savrulan bedeni seyreder. Sakaci iste.

    Biz aski yasayamayiz, ask bizi yasar. Arar durur ya insanoglu, nafiledir bu caba. Aramayin. Zaten askin isi bu. O gelir sizi bulur. Cok cok birakip gitmemesi icin bir seyler yapabiliriz. O kadar. Yani her ask kendini yasar. O yüzden, terk edilmeden önce size bahsettigi sus payini, yani payiniza düseni hakkiyla yasayin.
#09.04.2006 03:11 0 0 0
  • Ince isciliktir onunki. Olabildigince bencildir. Sadece kendine yontar. Asla ve asla girdigi bedene, vücuda geldigi insana benzemez o.

    çok güzel söylemişsin yüreğine sağlık
#09.04.2006 14:37 0 0 0
  • sunum için saol
#09.04.2006 16:16 0 0 0