Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Görevleri

Son güncelleme: 27.08.2010 10:39
  • olay yeri ekibi - polis Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Görevleri
    İl Emniyet Müdürlükleri Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü Kuruluş Görev ve Çalışma Yönetmeliği gereği 29.11.1996 tarihli Bakan Onayı ve Vilayet Makamının 17.03.1997 tarihli olurları ile İl Emniyet Müdürlüğümüz Bünyesinde Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğünün kurulması uygun görülmüş olup, 19.03.1997 tarihinde kurularak faaliyete geçmiştir. 15.12.2003 tarihli Bakanlık Oluru ile Kriminal Daire Başkanlığına bağlanmıştır.

    Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü bünyesinde;

    * İdari Büro Amirliği,
    * Olay Yeri İnceleme Büro Amirliği,
    * Teknik Görüntüleme Büro Amirliği,
    * Vücut İzi Geliştirme Laboratuvarı Büro Amirliği,
    * Biyometrik Veri İşlemleri Büro Amirliği,
    * Delil Muhafaza İşlemleri Büro Amirliği,

    Bulunmakta olup, Büro Amirlikleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde belirtilen esaslara göre hizmet yürütülmektedir.

    GÖREVLERİ

    Meydana gelen bir olayın aydınlatılması amacıyla, olay yerlerinde delil niteliği taşıyabilecek bulguların çeşitli bilimsel ve teknik yöntemler kullanmak suretiyle araştırılması, tespiti, elde edilen bulguların kayıt altına alınması (dokümantasyonu), toplanması, muhafazası ve ilgili yerlere gönderilmesi işlemidir.

    Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğümüz; Avrupa birliği normlarına uygun ve insan hakları kriteri öncelikli olarak olay yeri inceleme hizmetlerini yürütmektir.
    Bu hizmet ve çalışmalar " Her Temas Bir İz Bırakır " prensibi ile delilden suçluyu tespit etmeye yönelik çalışmaların temelini teşkil etmektedir.
#27.08.2010 10:39 0 0 0