Kemalettin Eröge Polis Eğitim Merkezi

Son güncelleme: 27.08.2010 13:55
  • Kemalettin Eröge Polis Eğitim Merkezi müdürlüğü - pomem - istanbul pomem
    noimage


    TARİHÇE

    İsmini Şehit Emniyet Amiri Kemalettin ERÖĞE'den alan Müdürlüğümüz 1971 yılında Gayrettepe'deki halen İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ait olan binanın 2.katında eğitime baslamistir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün adi geçen binaya taşınması üzerine, 1973 yılında Ayazağa Özel Kimya Mühendisliği binası kiralanarak bu binaya taşınmıştır. Binanın iskân ve eğitime elverişsiz duruma gelmesi nedeniyle 1978 yılı Şubat ayında Florya'daki Toplum Zabıtası'na ait binalara taşınmıştır.

    Üsküdar Icadiye Mahallesi Türk Kızı Koleji Sokağında bulunan ve Özel Türk Kız Kolejine ait olan binaların Teşkilatımız adına 1978 yılı Mart ayında satın alınması ve bazı küçük onarımların yapılmasından sonra 12.Dönemden itibaren Florya ve Üsküdar binalarında birlikte eğitim sürdürülmüştür. 1979 yılında Florya'daki binaların İstanbul Polis Okulu olarak ayrılması üzerine Üsküdar'daki binasında eğitimine devam etmiştir. Kemalettin ERÖĞE Polis Eğitim Merkezimiz Üsküdar'daki binasında idare binası olarak kullanılan ahşap bina Osmanlı İmparatorluğu Mimar başlarından Beylerbeyi ve Dolmabahçe Sarayı Mimari Balyan Efendi' nin konağı olarak 1843-1856 yılları arası inşa edilmiş olup 1.Derece Tarihi Eserdir.

    Emniyet Genel Müdürlüğümüzün emirleri ile Fatih Öğrenci Yurdu 1988 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden devir alınmış ve Müdürlüğümüzün Üsküdar'daki merkez binanın bir bölümü ile birlikte yurt olarak hizmete başlamıştır. Yurtlarımızın öğrenci kapasitesi; Fatih Yurt binasında 90 Erkek, 74 Kız olmak üzere toplam 164, Üsküdar yurt binamızda 134 Erkek, 146 Kız olmak üzere toplam 280 ve her iki yurdun genel toplamında ise 444 öğrenci kapasitesi bulunmaktadır.

    Müdürlüğümüz Emniyet Genel Müdürlüğünden alınan onay doğrultusunda 2001 yılnda Polis Eğitim Merkezi statüsüne kavuşmuştur.

    Emniyet Genel Müdürlüğünün 2002 tarihli emirleri ile de Polis Eğitim Merkezleri Kuruluş Şemasına, Fatih Öğrenci Yurdu Müdürlüğü de eklenmiştir. Halen bünyesinde 3 Müdür Yardımcılığı, Personel Şube Müdürlüğü, Eğitim Şube Müdürlüğü,Eğitim Araçları Şube Müdürlüğü,Destek Şube Müdürlüğü , Satınalma Tahakkuk ve İkmal Şube Müdürlüğü olmak üzere 5 şube Müdürlüğü ,Merkez Müdürlüğüne direk olarak bağlı Özel Kalem Büro Amirliği, Bilgi İşlem Büro Amirliği, İdari Büro Amirliği,Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurt Büro Amirliği, Polis Eğitim Merkezi Polikliniği, Rehberlik ve Danışmanlık Büro Amirliği, Sivil Savunma Büro Amirliği ve Fatih Öğrenci Yurdu birimi bulunmaktadır.EK-1

    Polis Eğitim Merkezimizde öğrencilerin ders çalışmaları ve istirahat +etmeleri için gerekli olan mekanlar dışında bos zamanlarını değerlendirebilecekleri kütüphane, televizyon salonu, basketbol ve voleybol oynamaya müsait spor sahası mevcuttur.

    İLETİŞİM

    İcadiye Mah. Türk Kızı Koleji Sk. No:1 Daire:1 Üsküdar / İSTANBUL
    Telefon : +90 216 342 10 57 - 58
    Fax : +90 216 341 66 66
    http://www.kepem.pol.tr
    [email]info@kepem.pol.tr[/email]

    kaynak:kepem.pol.tr/
#27.08.2010 13:55 0 0 0