Bursaspor 0 - 4 Valencia C.F. Şampiyonlar Ligi Maçı

Son güncelleme: 15.09.2010 10:03
  • Bursaspor Valencia C.F. - Bursaspor Valencia C.F. Şampiyonlar Ligi Maçı - 14 Eylül Bursaspor Şampiyonlar Ligi





    noimage
    noimage






    14 Eylül 2010


    Saat: 21:45


    Hakem: Svein Oddvar Moen



    Stad: Bursa Atatürk Stadyumu




    Yayın: Star TV Naklen
#07.09.2010 18:21 0 0 0
  • Mehmet Topal kadroda mı?



    Valencia`nın 20 kişilik futbolcu kadrosunu belirlendi...



    noimage




    UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında 14 Eylül Salı günü Bursaspor ile karşılaşacak Valencia`nın teknik direktörü Unai Emery, maçın 20 kişilik futbolcu kadrosunu belirledi.




    Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, teknik direktör Emery, salı günü saat 21.45`te başlayacak maç için Bursa`ya 20 futbolcu getirecek.

    Buna göre, yarın öğle saatlerinde Bursa`da olacak kafilede, mevkilerine göre şu futbolcular yer alacak:

    Kaleci: Cesar, Moya, Guaita

    Defans: Miguel, Bruno, Maduro, Navarro, Ricardo Costa, Mathieu

    Orta saha: Albelda, Mehmet Topal, Fernandes, Pablo, Joaquin, Tino Costa

    Forvet: Feghouli, Mata, Dominguez, Aduriz, Soldado

    Bu arada, dün oynanan maçta Racing Santander`i 1-0 yenen Valencia`nın tek golüne imza atan Hollandalı defans oyuncusu Hedwiges Maduro, Bursaspor maçıyla ilgili olarak, ``Salı günü iyi bir rakiple karşılaşacağız ve maçta her şeyimizi vermek zorundayız`` dedi.

    Yarın uçakla Yenişehir Havaalanı`na gelecek Valencia kafilesinin otele yerleşmesinin ardından teknik direktör Unai Emery`nin saat 19.00`da, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam`ın ise saat 21.00`de Bursa Atatürk Stadı`nda basın toplantısı yapması bekleniyor.



    Kaynak : Ligtv.com.tr
#12.09.2010 16:57 0 0 0
  • Hakemler belli oldu




    noimage



    Bursaspor`un, Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu`nda 14 Eylül Salı akşamı Valencia ile yapacağı karşılaşmanın hakemleri açıklandı.

    Bursa Atatürk Stadı`nda saat 21.45`te başlayacak karşılaşmayı Noveçli hakem Svein Oddvar Moen yönetecek. Moen`in yardımcılıklarını Geir Age Masovn Holen ve Frank Andas yapacak.
    Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Ken Henry Johnsen olarak açıklandı.
#12.09.2010 23:25 0 0 0
  • david villanın eski takımı :D

    bursaspora başarılar dilerim
#12.09.2010 23:30 0 0 0
  • evet rosem en iyi adamklarını sattılar maddi krizden ötürü biri barcaya diğerini manchestr citiye :D

    saol rosem
#12.09.2010 23:36 0 0 0
  • evet kötü oldu onların adına..:D
    david büyük isim ya (:
#12.09.2010 23:53 0 0 0
  • evet onlar için kötü oldu bizim için iyi oldu :D

    david villa tartışmasız (:
#12.09.2010 23:56 0 0 0
  • Bursaspor' a yürekten başarılar...
#13.09.2010 07:36 0 0 0
  • Başarılar (: Allah Utandırmasın..
#13.09.2010 19:16 0 0 0
  • okanoo28 saol kardeşim

    sevil1903 saol amin inş
#13.09.2010 21:22 0 0 0
  • Valencia Bursa`ya geldi..


    noimage



    20 kişilik futbolcu kadrosu ile Bursa Yenişehir havalimanına inen Valencia kafilesi çiçeklerle karşılandı. Kafileyle birlikte Türkiye`ye gelen eski Galatasaraylı futbolcu Mehmet Topal, yasak gerekçesiyle açıklama yapmadan takım otobüsüne bindi.


    Çelik Palas oteline yerleşecek olan Valencia`da teknik direktör Unai Emery saat 19.00`da bir basın toplantısı yapacak.



    Valencia kafilesinde mevkilerine göre şu futbolcular yer aldı

    Kaleci: Cesar, Moya, Guaita


    Defans: Miguel, Bruno, Maduro, Navarro, Ricardo Costa, Mathieu


    Orta saha: Albelda, Mehmet Topal, Fernandes, Pablo, Joaquin, Tino Costa


    Forvet: Feghouli, Mata, Dominguez, Aduriz, Soldado
#13.09.2010 21:35 0 0 0
  • Sağlam kamp başladı..

    noimage

    Sağlam, yarın Şampiyonlar Liginde

    Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, salı günü UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu`nda Valencia ile yapacakları karşılaşma öncesi oyuncularını bu maça konsantre etmeye çalışıyor..



    Spor Toto Süper Lig`de geçen haftasonu Eskişehirspor ile oynadığı karşılaşmanın ardından Valencia maçının hazırlıklarına hemen başlayan yeşil-beyazlı takımda Ertuğrul Sağlam, oyuncularını bugün öğle saatlerinde Özlüce Tesisleri`nde kampa aldı.


    Sağlam`ın, oyuncularıyla toplantılar yaparak Valencia maçının önemini anlattığı, bunun yanı sıra Ömer Erdoğan, Ali Tandoğan, Hüseyin Cimşir, Ivan Ergiç ve kalecı Ivankov gibi daha önceden Avrupa deneyimi olan futbolcuların da gençleri yarınki maça hazırlamak için yoğun çaba sarf ettiği öğrenildi.



    Bursaspor, Valencia maçı öncesi son çalışmasını bu akşam Özlüce Tesisleri`nde yapacak. Antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık olarak gerçekleşecek.


    Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, saat 21.00`de Bursa Atatürk Stadı`nda basın toplantısı yapacak.
#13.09.2010 21:36 0 0 0
  • 15. sınava çıkıyoruz





    Ülkemizi Şampiyonlar Ligi`nde temsil edecek olan Bursasporumuz...


    Tarihinde üç kez Avrupa kupalarına katılan Bursaspor, 15. Avrupa sınavında ilk kez mücadele edeceği UEFA Şampiyonlar Ligi`nde ünlü İspanyol takımı Valencia`yı konuk edecek.

    AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, yeşil-beyazlı takım, kuruluşundan sadece 13 yıl sonra 1974-75 sezonunda Türkiye Kupası finalisti olarak Avrupa Kupa Galipleri Kupası`na katıldı. Çeyrek finalde dönemin en önemli takımlarından biri olan ve o yıl kupayı kazanacak Dinamo Kiev`e iki maçta da yenilerek elendi. Bu maçların bir özelliği de Dundee United`ın kadrosunda, bu sezon Bursaspor`un karşılaşacağı İskoç takımı Glasgow Rangers`ın teknik direktörlüğünü yapan İngiliz Walter Smith`in yer almasıydı.

    Bursaspor, 1986-87 sezonunda da bu kez kupa şampiyonu olarak Avrupa Kupa Galipleri Kupası`nda Türkiye`yi temsil etti. Şanssız bir kura çeken yeşil-beyazlı takım, ilk turda eşleştiği Ajax`a sahasında 2-0, deplasmanda da 5-0 yenilerek turnuvaya erken veda etti.

    Kadrosunda Marco Van Basten, Frank Rijkaard, Danny Blind, Rob Witschge, Aron Winter gibi isimleri bulunduran Ajax, şampiyona sonunda kupayı müzesine götürdü. Bursaspor 1994-95 sezonunda ligi 6. sırada bitirerek UEFA Intertoto Kupası`na katılma hakkı elde etti. Grup maçlarında fırtına gibi esen yeşil-beyazlı takım, son maçta evinde Almanya`nın Karlsruher SC takımını ağırladı. Normal süresi 2-2, uzatma devreleri sonucunda 3-3`lük skorla biten maç, penaltılara gitti. Penaltı atışları sonucu turu geçen taraf, Karslruher SC takımı oldu.

    Bursaspor, bu tarihten sonra bu yıla kadar bir daha Avrupa kupası maçlarında mücadele etme hakkını elde edemedi.

    Valencia maçıyla Avrupa kupalarında ilk kez bir İspanyol takımıyla karşılaşacak olan Bursaspor, Avrupa`da oynadığı 14 maçın 6`sını kazanırken, 4 de yenilgi aldı.

    Bursaspor`un Avrupa kupalarında oynadığı maçlar ve sonuçları ise şöyle:

    1974-75 sezonu
    --------------
    Bursaspor-Finn Harps.......: 4-2
    Finn-Harps-Bursaspor.......: 0-0
    Dundee United-Bursaspor....: 0-0
    Bursaspor-Dundee United....: 1-0
    Dinamo Kiev-Bursaspor......: 2-0
    Bursaspor-Dinamo Kiev......: 0-1

    1986-87 sezonu
    --------------
    Bursaspor-Ajax.............: 0-2
    Ajax-Bursaspor.............: 5-0

    1994-95 sezonu
    --------------
    Wimbledon-Bursaspor........: 0-4
    Bursaspor-Beitar Jaruselam.: 2-0
    Charleori-Bursaspor........: 0-2
    Bursaspor-FC Kösice........: 1-1
    Bursaspor-OFI Crete........: 2-1
    Bursaspor-Karlsruher.......: 8-9 (Normal süre 3-3)

#13.09.2010 22:23 0 0 0
  • Ertuğrul Sağlam & Ömer Erdoğan





    noimage






    Şampiyonlar Ligi C grubunda yarın oynayacağımız Valencia maçı öncesi Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam ve kaptan Ömer Erdoğan, Atatürk Stadı`nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
    Bursaspor olarak böyle büyük bir organizasyonda mücadele etmekten dolayı gururlu olduklarını belirten Sağlam, "Ülkemizin Şampiyonlar Ligi`ndeki tek temsilcisi olarak, ülkemizi bu büyük organizasyonda başarıyla temsil edeceğimizi söylemek istiyorum. Kimsenin şüphesi olmasın ki, geçtiğimiz sezon Türkiye liginde olduğu gibi iyi sonuçları alacağız." dedi.

    HER ZAMAN FAVORİLER KAZANMIYOR


    Çok güçlü bir ekiple mücadele edeceklerini ifade eden Sağlam, "Karşımızdaki takım çok güçlü bir ekip. Geçmişine göz attığınız zaman, çok üst düzey kupalara sahip bir takım. Bizim açımızdan hiç kolay olmayacak. Çok önemli yıldızları var. Geçtiğimiz sezonki kadrolarından önemli oyuncuları kaybetmiş olsalar da yerlerine yeni oyuncular aldılar. Gördüğümüz önemli noktalar var. Onlar da sistem takımı. Takım oyununu iyi uygulayabiliyorlar. Sahada üst düzey mücadele olacağı kesin. Biz de iyi başlamak isteyeceğiz. Ben çok keyifli bir mücadelenin izleneceğini umuyorum. Tabii ki, baktığımız zaman Valencia bu karşılaşmanın favorisi olarak gösteriliyor. Ama futbolda her zaman favoriler kazanmıyor" diye konuştu.

    ÜLKE İÇİNDE GÖRÜLMEMESİ DÜŞÜNDÜRMÜŞTÜ


    Bir gazetecinin, `Yıllar önce, Champions dergisi sizi gelecek vadeden en iyi 20 teknik adam içinde göstermişti. Hedefe ulaştınız. Ne düşünüyorsunuz?` sorusunu yanıtlayan Sağlam, "Tabii o derginin, beni güzel şekilde onure etmesi Kayserispor`da çalıştığım döneme rastlıyor. Ülke içinde bir çok insanın göremediğini Avrupa`dan görmeleri mutlu ederken, düşündürmüştü. O şekilde onure eden insanları mahçup etmediğimiz için de ayrıca mutluyum" cevabını verdi.

    KAZANMAK İÇİN OYNAYACAĞIZ


    Takımda sakat ve cezalı oyuncunun olmadığını belirten Sağlam, "Sakat ve cezalı oyuncumuzun olmaması bizim adımıza güzel bir duygu. Biz geçtiğimiz sezon ürettiğimiz başarıda özellikle kendi potansiyelimizin farkına varıp, kendi gerçeklerimizle yüzleşerek sistem ortaya koyduk ve bununla başarılı olduk. Bazı gerçekler var. biz bu gerçeklerden uzaklaşmamak zorundayız. Şampiyonlar Lİgi üst düzey bir organizasyon. Oynayacağımız takımlar ciddi ve güçlü. Bu takımlara karşı sadece savunarak 90 dakikayı bitiremezsiniz. Gerek içeride, gerek dışarda uyguladığımız sistemden taviz vermeden, yarınki karşılaşmayı da kazanmak için oynayacağız" şeklinde konuştu.

    YETENEKLER ÖN PLANA ÇIKACAK

    Bir gazetecinin, `Valencia teknik direktörü maçta fizik gücünün çok önemli lacağını beklediğini söyledi. Bize sadece öyle gelmiyor. Size nasıl geliyor maçın genel havası?` yönündeki soruyu yanıtlayan Sağlam, "Başarılı olmak için, bir defa fiziksel yeterliliğinizin olması gerekiyor. Bizim böyle bir kalitemiz var. Bunu yarın kendi lehimize çevirmek isteyeceğiz. Başarılı olmak için kullanacağız. İki takımın kadrolarına baktığımız zaman, çok yetenekli oyuncular var. Top ayağına geldiği zaman futbol adına çok güzel şeyler koyan oyuncular var. Bizim takımımıza baktığınız zaman aynı kaliteyi görebiliyorsunuz. Ozan, Sercan, İvan, İnsua, Batalla gibi futbolcularımız var. Oyuncuların yeteneklerinin de ön plana çıkacağı karşılaşma izleyebiliriz" dedi.

    EDİNDİĞİMİZ TECRÜBEYİ KULLANMAK İSTİYORUZ


    Futbolcu ve antrenör olarak Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşadığını ifade eden Sağlam, "Ben futbolcu olarak da Şampiyonlar Ligi`nde, antrenör olarak da Beşiktaş`ın başında tecrübe yaşadım. Farklı bir organizasyon olduğunu iki tarafta da yaşadım. Beşiktaşta`da üst tura yakın grup karşılaşmaları oynamıştık. O dönem bize tecrübe oldu. O günlerde edindiğimiz tecrübeyi kullanmak istiyoruz. O zaman bir üst tura çıkamadığımız organizasyşonda bu sene Bursaspor ile bunu başarmak istiyoruz" diye konuştu.

    ÖMER ERDOĞAN: KİMSEDEN ÇEKİNMİYORUZ


    Deneyimli futbolcumuz Kaptan Ömer Erdoğan, takım olarak uzun zamandır bekledikleri bir maça çıkacaklarını, çok heyecanlı ve istekli olduklarını belirtti. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam`ın kendilerine çalıştırdıklarını tekrar edeceklerini ifade eden Ömer, "İyi mücadele edersek, iyi sonuçla şampiyonlar ligine başlamak istiyoruz" dedi. Valencia`nın çok güçlü bir ekip olduğunu sözlerine ekleyen Ömer, "Bireysel olarak önemli yıldızlara sahipler. Ama biz bugüne kadar hiç bir rakibimize özel oyuncuya önlem almadık. Takım olarak ne zaman defans ve ofansı iyi yaptıysak neticeye gittik. Yarın da bunu tekrarlayacağız. Kendi iyi oyunumuzu sahaya yansıtıp istediğimiz sonucu alacağız" şeklinde konuştu. Bir basın mensubunun, `Şampiyonlar Lİgi tecrübesi olmayan bir takım. Bu dezavantaj olur mu?` yönündeki soruyu yanıtlayan tecrübeli futbolcu, "Eninde sonunda oynayacağımız rakip de 11 kişiyle mücadele edecek. Biz ligde yendiğimiz takımlar yıllardır Şampiyonlar Ligi`nde oynamış takımlar. Onları da yenmeyi başardık. Rakibimiz uzun yıllardır Şampiyonlar Ligi`ne katılan bir ekip. Onların tecrübe avantajları var ama biz de kadromuzu koruduk. Kimseden çekinmiyoruz. Tüm dünyaya maçtan sonra Bursaspor diye bir takım olduğunu göstermek istiyoruz. Bursaspor yabana atılacak bir takım değil. Şampiyonlar Ligi`nde de herkesle başa baş oynayabileceğimizi göstermek istiyoruz" dedi. 6 yıl önce Galatasaray`da oynadığı dönemle bulunulan dönemi değerlendirmesi istenen kaptan Ömer şu cevabı verdi: "O zamanlar hem Galatasaray`da takım olarak kötü bir dönem yaşıyorduk. Bireysel olarak da çok ümitli değildik. 6 yıl geçti. Bu sürede tecrübe olarak kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Hocamızın gelişinden sonra özgüvenim üst sıralara tırmandı. Performansım yükseldi. Bunu da en son Milli Takım`a yükselerek gösterdim. O günkü takımı bugünle karşılaştırırsak, daha iyi takım oyunun yansıtan ekipte bulunuyorum."
#13.09.2010 22:44 0 0 0
  • Unai Emery: “Kolay olmayacağını biliyoruz”



    noimage


    Şampiyonlar Ligi C Grubunda mücadele edeceğimiz Valencia`nın teknik direktörü Unai Emery ve Türk futbolcu Mehmet Topal, Bursa Atatürk Stadı`nda yapılacak antrenman öncesi düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

    "GRUPTAN LİDER ÇIKMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

    Şampiyonlar Ligi`nde ülkemizi temsil edecek olan Bursaspor`un rakibi Valencia`nın teknik direktörü Unai Emery ve Türk futbolcu Mehmet Topal, Bursa Atatürk Stadı`nda yapılacak antrenman öncesi düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı, yarınki karşılaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Emery, "Kolay olmayacağını biliyoruz" dedi.

    Bursaspor`un tanınmamış bir takım olduğunu ancak karşılarında Türk futbolu gerçeği olduğunu belirten Emery, yeşil beyazlı ekibin geçen yılki şampiyonluklarına duydukları saygının da büyük olduğunu ifade etti.

    Bursaspor`u tanımaya çalıştıklarını belirten Emery,"Giderek daha iyi tanıyoruz" diye konuştu. Bursaspor`un takım olarak tümüne önlem alacaklarını belirten başarılı çalıştırcı, Bursaspor`un bireysel oyunculuklarının yeteneklerinden çok, takım oyunu özelliği olduğunu, bunu da gözeterek tüm takım için bazı önlemler aldıklarını belirtti. Emery, "Bursaspor`un gerçekten çok derinlikli bir çalışma içinde olduğunu biliyoruz. Bizim yarın kendilerine karşı tüm takım oyununu durdurmaya yönelik tedbirler almış olarak çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.

    Valencia olarak sadece oyun tarzlarını sahada göstermenin gerektiği dışında, ciddi oyun karakteri ve çok ciddi bir oyun zihniyeti sergilemeleri gerektiğini bildiklerini ifade eden Emery, "Yarın sahada yapabileceklerimizi fiziki ve mental olarak tamamiyle sergilemek zorundayız. Kolay olmayacağını biliyoruz" şeklinde konuştu.

    "NEDEN ŞAMPİYON OLDUKLARINI ANLADIM"

    Bursaspor`un karşılaşmalarının videolarını izlediğinde neden şampiyon olduklarını anladığını belirten Valencia teknik patronu, "İyi hazırlanmış şablonlar üzerinden oynuyorlar. Derin varlık gösterdiklerini görüyorum. Herşeyden çok gerçekten, çok çalışıyorlar. Ve bu çabayı göstermek için gereksindikleri fiziki hazırlığı da sağlamışyar. Biz tüm bu özellikleri göz önünde bulundurarak maça hazırlandık" dedi. Emery, Bursaspor`un belli bir stili olduğu, futbolu bildiğini ve önde baskı kurması gerektiğini bildiklerini belirtti. Başarılı teknik adam, "Özellikle fiziki olarak güçlü ve hazırlar" dedi.


    "HEDEFİMİZ İLERİYE DOĞRU GİTMEK"

    Antrenör olarak Valencia`daki ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak olmanın heyecanını yaşadığını belirten Emery, "Daha bir çok maçı birlikte oynamayı ümit ediyoruz. Gerçekten çok sihirli bir anlar bütünü. Öyle sanıyorum ki benim gibi Valencia için herkes zaten bu düşünceleri paylaşıyor. Biz 2 yıldır bu günü bekliyorduk. Yarın bu mutluluğu yaşıyoruz. Şampiyonlar Ligi`ne girdik. Hedefimiz ileriye doğru gitmek. Ama yarınki maçın nasıl olacağını kestirmem mümkün deği" şeklinde konuştu.

    "GÖZYAŞI DÖKMEK BAŞARI GETİRMEZ"

    Takımda oynamayan futbolcuların olacak olması kendilerini sıkıntıya sokmayacağını ifade eden Emery, "Oynamayacak oyuncularımızın yüksek nitelikleri arkasında ağıtlar yakmak yerine kullanabileceğimiz oyuncuların özelliklerini kullanmaya gayret edeceğiz. O oynamıyor yok diye gözyaşı dökmek başarıya götürmez" dedi.

    Valencia teknik patronu, sarı kırmızılı ekip için tek iyi soncun galibiyet olacağını ve sadece galip gelmeyi düşündüklerini söyledi.

    "GUİZA HERKESİN GÖRMEK İSTEDİĞİ BİR FUTBOLCU"

    Fenerbahçe`nin gözden çıkardığı Guiza ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Emery, "Guiza iyi özelliklere sahip ve birçok büyük takımın görmek istediği bir oyuncu. Bu yıl kendisiyle bir kontrat imzalanmadı ama imzalanabilirdi. Guiza her yöneticinin görmek istediği bir futbolcu" cevabını verdi.

    MEHMET TOPAL: BU GRUPTA NE OLACAĞI BELLİ OLMAZ

    Valencia`nın Türk futbolcusu Mehmet Topal, Türk ve İspanyol basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Takım arkadaşlarının, Türk olduğu için kendisine Bursaspor ile ilgili sorular sorduğunu belirten Topal, "Bursaspor`un çok iyi ekip olduğunu, iyi bir rakip olduklarını anlattım. Kendileri de cd`lerden tanımaya çalıştılar. Benim de en son izlediğimde çok iyi durumdalardı. Yarınki maça en iyi şekilde hazırlanacağız" dedi.

    Bir basın mensubunun, `Son şampiyon Bursaspor`un lider olması sizi korkutuyor mu?` yönündeki soruyu yanıtlayan Mehmet Topal, "Tabii ki Bursaspor geçen sene haklı olduğu bir şampiyonluğu yaşadı. Ligde de 4 maçta 4 galibiyet aldılar. Bİz de ligimizde 2 maçımızı kazandık. İyi durumdayız. Rakiplerimizi ciddiye alıyoruz. Hafife almıyoruz.Tabii ki Bursaspor`un bu iyi gidişi bizim de işimize iyi sarılmamıza neden olacak" diye konuştu.

    Şampiyonlar Ligi C grubunu değerlendiren Topal, grupta çok iyi takımlar olduğunu ifade etti. Yetenekli futbolcu, "Bu grupta ne olacağı belli olmaz. Tabii ki benim isteğim takımımızın çıkması. Biz gruptan lider çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Sıralma yaparsam yanlış olur çünkü tüm takımlar çok iyi" şeklinde konuştu. Topal, Bursaspor`da tüm futbolcuların iyi olduğunu belirterek, takım oyunu oynadıklarını ve tüm futbolcuların iyi mücadele ettiğini belirtti.

    İspanyol basınının Bursa Atatürk Stadı ve taraftar atmosferi ile ilgili sorduğu soruları yanıtlayan Topal şunları söyledi;

    "Gerçekten Bursaspor taraftarı öncelikle centilmendir. Takımlarına inanılmaz sahip çıkarlar. Oyun başladığı zaman 90 dakika boyunca destek veriyorlar. Çok güzel atmosfer olacak. Onlar 12. adam oldular her zaman. Biz de bu atmosfere aldanmayıp oyunumuzu oynamaya çalışacağız."

#13.09.2010 22:51 0 0 0
  • Hazırlıklar Tamamlandı



    noimage



    Takımımız akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla Valencia maçı hazırlıklarını tamamladı ve maç saatini beklemeye başladı.
    Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam nezaretinde gerçekleşen antrenman yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

    Isınma koşularının ardından, 5`e2 pas pres çalışması yapıldı. İlk 15 dakikası basına olarak gerçekleşen antrenmanda, takımımız tam kadro çalıştı.
#13.09.2010 22:56 0 0 0
  • bursaspor valencia maçının özeti - bursaspor yenilgisi - bursaspor saglam mac degerlendirme - bursaspor valencia mac degerlendirmesi


    Sağlam: Gerçeklerle yüzleştik

    15 Eylül 2010 00:50 | NTV Spor ve Ajanslar

    Valencia yenilgisi ardından açıklamalarda bulunan Ertuğrul Sağlam "Bazı gerçeklerle yüzleştik" dedi.
    Sağlam: Gerçeklerle yüzleştik

    Avrupa Şampiyonlar Ligi ilk maçında Valencia karşısında 4-0'lık mağlubiyet alan Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam maçı değerlendirdi. Bursaspor'un tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirten Sağlam, "Özellikle taraftarımızın, televizyonların başında bizden başarı bekleyen taraftarlarımızın desteğiyle güzel sonuç alıp onları mutlu etmek isterdik. Rakibimiz güçlü bir takım. Çok güçlü, kaliteli oyuncuları var. İlk gol, güzel bir gol yedik çok uzaktan. Topa müdahale edebilirdik. Orta saha oyuncularımız müdahale edemediler. Top da çok güzel yere gitti. İkinci yarı hem 2-0'ı dengeyi sağlamak, hem de rakibe pozisyon vermemek çok zor bir iş. Çünkü büyük takım var. Değişikliklerden sonra oyunda dengeyi sağladık diye düşünürken, çok kötü bir gol yedik. 3-0'dan sonra maalesef oyun koptu. Şuursuzca baskı yapmaya başladık. Sonuçta tabii, istemediğimiz bir oyun, çok fazla rakibe karşı mücadele edemeden, farklı yenilgi bizi üzdü. Bu karşılaşma bize ders olacaktır. Bu dersler bizim daha iyi karşılaşmalar oynamamızı sağlayacak" diye konuştu.

    "BAZI GERÇEKLERLE YÜZLEŞTİK"
    Takımı ile ilgili eleştiri yapan başarılı teknik adam, "Biz hep birlikte hareket eden takımız. Böyle oynadığımız zaman başarılı oluyoruz. Oyunu bireyselliğe döktüğümüz zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Türkiye'de tölare edebiliyorsunuz. Göze batmıyor. Ama bu gibi üst düzey takımlara karşı, bu türlü boşlukları verdiğiniz zaman dönüşü ağır olabiliyor. Rakibimiz bize, iyi, basit futbolun nasıl oynanması gerektiğini gösterdi. Onları tebrik etmek lazım. Ülkemizdeki yıldız oyuncu kavramının yanlış değerlendirildiği gerçeğini ortaya koydu. Takımınıza katkı sağlayabiliyorsanız yıldız olabiliyorsunuz. Bu konuda da bazı gerçeklerle yüzleştik. Ağır bir yenilgi oldu bizim için. Grupta daha 5 karşılaşmamız var. Bugün alacağımız dersler, daha üst düzeyde yardımlaşmayla beraber daha iyi karşılaşmalar oynatacaktır. İlk kez oynadığımız kulvarda böyle sıkıntılı bir sonuç aldığımız için hem taraftarımızdan, hem de bizden başarı bekleyen insanlarımızdan özür diliyoruz. Bu maçı bir kenara bırakıp gerekli dersleri çıkarmak lazım. Tabii ki biz iyi bir takımız. Ama iyi takım olurken de, bazı futbol adına doğruları ve gerçekleri ön plana çıkararak iyi takım olduk. Bunu unutmamamız gerektiğini bugünkü karşılaşma bir kez daha hatırlattı" dedi.

    "BİREYLERE TAKILMAYIN"
    Bir basın mensubunun, 'Sercan'ı ilk 11'de başlatsaydınız daha farklı olabilir miydi?' şeklindeki soruyu cevaplayan Sağlam şunları söyledi: "Mağlup olduktan sonra İvankov'un yerine Yavuz'u da oynatabilirdiniz diyebilirsiniz. Bireylere takılıp kalmak bize bir şey kazandırmaz. Biz bu gün şahısları konusmaktansa takım olarak niye yapamadığımızı konuşsak daha iyi olur."

    UNAI EMERY: "TOP OYNAMAMIZA MÜSAADE ETTİLER"
    Valencia Teknik Direktörü Unai Emery, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.Bursaspor'un ilk Şampiyonlar Ligi maçını tamamlamış oldukları için tebrik eden Emery, "Bizim için son derece ciddi bir maçtı. Ancak biz, Bursaspor'un beklediğimiz gibi oynamamış olmasından faydalanarak galibiyet elde etmiş olduk" dedi.

    Daha önce Bursaspor'u etüd ettiklerinde çok büyük oyun yoğunluğu olan, hücuma yönelik futbol oynayan, rakibi üzerinde baskı kuran Bursaspor izlediklerini belirten başarılı teknik adam, "Oysa bu gece bizim top oynamamıza müsaade ettiler. Baskıyı uygulamadılar. Bizim daha önce izlediğimiz Bursaspor'u ancak bizim 2. golden sonra 10 dakika izleyebildik. Bizim kalemize çok yaklaştılar ve daha sonra biz yine kontrolümüze aldık. Bu bizim için güzel galibiyet oldu, ama rakibimize saygı gösteriyoruz. Bunu hakediyorlar. Önümüzde beşer maç daha var. Bunun sonunda değişik sonuçlar da olabilir. Büyük bir takıma karşı oynadık fakat işler onların istediği gibi gitmedi" diye konuştu.

    Bir basın mensubunun, 'Bursaspor'da gözünüze çarpan oyuncu var mı?' şeklindeki soruyu yanıtlayan Emery, "Bursaspor'un şu an bulunduğu yere takım futbolu sayesinde geldiğini düşünüyorum. Bence oyuncular arasından birini ya da ikisini özellikle seçip onları göstermemek gerekir. Takım olarak iyi oynayan bir takımdan bahsediyoruz" cevabını verdi.
#15.09.2010 10:03 0 0 0