Fındıklı Peksimet Tarifi

Son güncelleme: 10.09.2010 19:27
  • noimage








    Malzemeler:
    * 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    * 1 yemek kaşığı kabartma tozu
    * 1 yemek kaşığı anason aroması veya şekerli vanilin
    * 1 su bardağı toz şeker
    * 3 + 1/4 su bardağı un
    * 3 adet yumurta
    İsteğe Göre :
    * 1 su bardağı dövülmüş fındık / damla çikolata / antep fıstığı / portakal kabuğu vb



    Hazırlanması:
    * Fırını 190 C'ye getirin Fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin Yağ, yumurta, şeker ve vanilini mikserle iyice çırpın
    * Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kabın içinde karıştırın Bunu yumurtalı karışıma ekleyin
    * Elinizi yıkayıp ıslak bir bezle nemli kalacak şekilde silin Hamuru 4 parçaya ayırın Her birini fırın tepsinizin boyunda rulo yapın
    * (Hamur biraz daha una ihtiyaç duyabilir ama mümkün olduğunca az un ekleyin, eklediğiniz un 1 su bardağını geçmesin)
    * Ruloların üzerine elinizle hafifçe bastırıp düzleşmelerini sağlayın Fırında 25-30 dakika (altın sarısı renk alana kadar) pişirin
    * Fırından çıkarıp fırın telinde soğumalarını sağlayın Ele alınabilecek kadar ılınınca ruloları verev kesin Tekrar fırına verip her iki tarafını 6-10 dakika daha pişirin

#10.09.2010 19:27 0 0 0