Malzemeler:
* 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
* 1 yemek kaşığı kabartma tozu
* 1 yemek kaşığı anason aroması veya şekerli vanilin
* 1 su bardağı toz şeker
* 3 + 1/4 su bardağı un
* 3 adet yumurta
İsteğe Göre :
* 1 su bardağı dövülmüş fındık / damla çikolata / antep fıstığı / portakal kabuğu vb
Hazırlanması:
* Fırını 190 C'ye getirin Fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin Yağ, yumurta, şeker ve vanilini mikserle iyice çırpın
* Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kabın içinde karıştırın Bunu yumurtalı karışıma ekleyin
* Elinizi yıkayıp ıslak bir bezle nemli kalacak şekilde silin Hamuru 4 parçaya ayırın Her birini fırın tepsinizin boyunda rulo yapın
* (Hamur biraz daha una ihtiyaç duyabilir ama mümkün olduğunca az un ekleyin, eklediğiniz un 1 su bardağını geçmesin)
* Ruloların üzerine elinizle hafifçe bastırıp düzleşmelerini sağlayın Fırında 25-30 dakika (altın sarısı renk alana kadar) pişirin
* Fırından çıkarıp fırın telinde soğumalarını sağlayın Ele alınabilecek kadar ılınınca ruloları verev kesin Tekrar fırına verip her iki tarafını 6-10 dakika daha pişirin