Zehirlenmelerde Yaralıya Müdahale

Son güncelleme: 16.09.2010 19:42
  • boğulma ve zehirlenme tedavisi - zehirlenme tedavisi - zehirlenmede yaralıya yapılması gerekenler
    Zehirlenen kişiyi bazen toksik çevreden çıkartmak, çok daha çabuk ve etkili olabilir. Kişi çok ağırsa, yerde sürükleyerek de dışarı çekebilirsiniz.

    Dikkat! Havayla daha az veya çok oranda karıştıkları takdirde, bazı gazlar infilak edebilir. Her türlü patlama tehlikesini ortadan kaldırmak için, kazaen veya bilinçli olarak, en ufak bir kıvılcım çıkartabilecek jestlerden kaçının: Elektrik düğmelerinin çevrilmesi, kapı zili, yanar sigara gibi

    Tedavi ve Yapılması gereken

    Kazazede zehirli ortamdan çıkarıldıktan sonra, dört olasılık ortaya çıkabilir.
    Kişi kendindedir ve görünür bir kötü durumu yoktur. Bu durumda kendisini bir tıp kurumuna götürüp, toksikolojik muayeneden geçirtmekte yarar vardır. Çünkü ikinci derecede bir durumun ortaya çıkması böyle önlenir.
    Kişi kendinde olabilir, ancak soluma güçlüğü çekebilir. Boğulma olasılığına karşı kendisini teskin edin. Sonra hastaneye kaldırtın. Bu arada boğulma belirtileri geçse de, hastaneye göndermeyi ihmal etmeyin.

    Kişi baygınsa, ama soluyorsa: Kendisini hemen yan emniyet pozisyonuna getirin
    Kişi ölü gibiyse: Derhal hayat busesi uygulayın Bunu, doktor yetişene kadar da sürdürün. Böylece gelir gelmez kalp masajına başlayacak olan doktorlara da yardım etmiş olursunuz

    Olay belirgin şekilde intihar değilse, gerekli servis tarafından kaçağın nereden olduğu konusunda bir araştırma yapılıp, kaçak ortaya çıkartılmalıdır.
#16.09.2010 19:42 0 0 0