Milföylü Baklava

Son güncelleme: 23.09.2010 14:00
  • Milföylü Baklava Tarifi - Milföylü Tatlılar - Milföylü Tatlılar Hakkında - Milföylü Baklava Nasıl Yapılır
    noimage

    Malzemeler:
    Milföy hamuru (14 adet)
    Antep fıstığı (1 su bardağı)
    Toz şeker (1 su bardağı)
    Margarin (5 yemek kaşığı)
    Sıvıyağ (4 yemek kaşığı)

    Şerbeti için:
    Toz şeker (3 su bardağı)
    Su (2 su bardağı, soğuk)
    Limon (1/4 adet)

    Hazırlanışı:
    Bir tencereye 3 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı soğuk su koyun ve kaynatalım.Üzerine 1/4 adet limonun suyunu sıkıp, posasını tencerenin içinde bırakalım. Başka bir tencereye 5 yemek kaşığı margarin ve 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyup, yağı erimeye bırakalım.7 adet milföy hamurunu üst üste koyup , bir oklavayla açalım. Çok da ince olmayacak şekilde açtığımız hamuru, hamur kesme rulosu ile tepsimizin büyüklügünde keselim. Kestigimiz hamuru tepsinin içine yerleştirip, tepsinin alt yüzeyini tamamen kaplayacak şekilde serelim. Üzerine 1 su bardağı antep fıstığı serpelim. Fıstıkları bir spatulayla hamurun üzerine iyice yayalım.Diğer 7 adet milföyü üst üste koyup bir oklavayla diğer hamurun kalınlıgında açın. Tepsiyi açtığınız hamurun üzerine koyun ve hamuru tepsiden biraz daha büyük olacak şekilde kesin. Kestiğiniz hamuru tepsinin içine, fıstıkların üzerine koyun. Hamura, tepsinin kenarlarını kapayacak şekilde elinizle bastırarak şekil verin. Kenarlardaki fazla hamuru rulo ile kesip, çıkarın. Erittiğiniz yağı tatlının üzerinde gezdirerek dökün. Yağladıgınız tatlıyı 12 parça olacak şekilde dilimleyin. Ve önceden 170 derecede ısıttığınız fırına vererek yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakın.Bu sürenin sonunda üzeri kızaran ve iyice kabaran tatlınız fırından alıp, tezgaha koyun. Kaynayan şerbeti de tezgaha alarak bir kepçeyle, şerbeti tatlının üzerinde gezdirerek dökün. Hazırladıgınız baklavayı servise hazır hale getirin.

    noimage

    hasblogcu'dan alıntı
#23.09.2010 13:56 0 0 0
  • ne kadarda güzel duruyor
#23.09.2010 14:00 0 0 0